Jag samarbetar ju med Nyblom Kollén, ett familjeföretag som drivs av designern Anna Nyblom Kollén och hennes man Fredrik. Förra veckan tog jag med min syster och åkte till dem och hälsade på – och blev på kuppen lite sjuk i knoppen av inspirationsoverload. För här snackar vi mega-kreativa människor! De bor och arbetar på Stora Holms säteri utanför Göteborg. En gammal släktgård som de driver sin verksamhet ifrån. På gården finns inte bara deras designstudio utan också en massa andra verksamheter. Deras flagship store, outletbutik, inredningsbutik lagret, showroom, restaurang och café, fotostudio samt konferens och festlokaler med en vacker paviljong för bröllopspar att gifta sig i.

Anna visade runt mig på gården och berättade en massa spännande historier om släktingarna som levt och verkat där och hur de inspirerar hennes design. Jag blir så upplyft av att träffa entreprenörer som gräver där de står och använder sitt hem och sin vardag som fond för sitt skapande. Så jobbar ju både Anna och jag – även om Anna gör det upphöjt till tio!

Nyblom Kollén har funnits sedan 1997 och deras stil skulle jag sammanfatta som tidlöst lantlig.

De tillverkar textilier av olika slag. Kuddar, plädar, gardiner, stolsöverdrag, sängkläder…

Mina personliga favoriter är dock de olika löparna och ripsmattorna med mönster som skulle kunna vara hämtade från Carl Larssongården – men som samtidigt känns väldigt moderna.

Alla miljöer både inne och ute är ju så löjligt snygga.

Roligast av allt var nästan att få kika in i rekvisitaförrådet där de förvarar allt de använder sig av när de fotar sina kataloger.

Massor av fina saker vart man än vilar ögonen

När jag åkte hem kändes sig både jag och min syster nästan lite vimmelkantig av alla intryck och all inspiration – och jag kommer definitivt att hälsa på dem igen! Kan tipsa om att de har både en Allhelgonamarknad med lagerutförsäljning och en julmarknad på Stora Holms säteri den andra advent varje år – ifall ni bor i närheten och vill besöka.

Läs mer om Nyblom Kollén här och håll utkik efter den bloggtävling som kommer upp om några veckor där man kan vinna finheter från deras sortiment

 

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén