Glada tisdagsnyheter

Jag är så himla glad för jag och Annakarin har precis fått ta emot Måltidsakademins pris för bästa måltidsbok för barn. ODLA tog hem priset med motiveringen “En rolig bok där vi lär oss odla tomater, sätta vitlök och laga världens godaste vitlöksost. Utan pekpinnar och med ett befriande direkt tilltal till barnen får denna bok saker att gro och växa”. Tror ni vi är stolta eller? Så att man nästan spricker! Nu går boken vidare i tävlingen Gourmand Awards  – där världens bästa måltidslitteratur är med och tävlar.

Och idag blev det klart att vår bokserie – förutom USA, Tyskland och England där den precis kommit ut – sålts till Ryssland, Polen och Estland. Ja, det känns så fantastiskt roligt! Dessa böcker är ju verkligen våra bebisar så att se dem åka ut i världen och hitta läsare i andra länder är nästan lite overkligt. Och såklart hade inget varit möjligt utan våran fantastiska förläggare Sofia Hahr, vår redaktör Maria Selin och illustratörerna Li Söderberg och Katy Kimbell. Och förstås våra duktiga agenter på Rabén som jobbar så hårt för att våra böcker ska hitta nya marknader!

Och nästa vecka skickas fjärde boken i serien till tryck och formgivningen av den femte kommer snart sätta igång. 2016 blir ett spännande år!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Glada tisdagsnyheter”

  1. Jag har en liten systerson på 4,5 år (fem alltså vid nästa odlingssäsong). Är han tillräckligt gammal för den här boken, tro?

  2. Men GUD så roligt! Fantastiskt! Är också i färd med att starta upp en egen verksamhet! Underbar känsla att skapa något eget som dessutom blir så väl mottaget ute i stora världen 🙂 Grattis! Hoppas vi också lyckas med vårt “lilla” projekt 🙂

  3. Mina vänner (haha, inte jag!) har äntligen börjat skaffa barn så jag har någon att köpa böckerna till! Dom är visserligen ännu små, men tänker att böckerna kommer ju vara lika aktuella nu som om 3 år! Och att dom finns på engelska blir typ tusen gånger lyckan eftersom jag inte bor i Sverige 🙂

  4. Stort Grattis! Beställde just baka, fixa och odla till tre av mina syskonbarn som är i rätt ålder, ska bli kul även för mig att få kolla lite i dem. 🙂 Tack för en jättebra och inspirerande blogg!

  5. Grattis! Så roligt!
    Min nyblivna nioåring bakade helt själv kolakakor ur Baka till sitt kalas, vi var så impade och hon var så nöjd. Och det blev gott!