Jag är så himla glad för jag och Annakarin har precis fått ta emot Måltidsakademins pris för bästa måltidsbok för barn. ODLA tog hem priset med motiveringen “En rolig bok där vi lär oss odla tomater, sätta vitlök och laga världens godaste vitlöksost. Utan pekpinnar och med ett befriande direkt tilltal till barnen får denna bok saker att gro och växa”. Tror ni vi är stolta eller? Så att man nästan spricker! Nu går boken vidare i tävlingen Gourmand Awards  – där världens bästa måltidslitteratur är med och tävlar.

Och idag blev det klart att vår bokserie – förutom USA, Tyskland och England där den precis kommit ut – sålts till Ryssland, Polen och Estland. Ja, det känns så fantastiskt roligt! Dessa böcker är ju verkligen våra bebisar så att se dem åka ut i världen och hitta läsare i andra länder är nästan lite overkligt. Och såklart hade inget varit möjligt utan våran fantastiska förläggare Sofia Hahr, vår redaktör Maria Selin och illustratörerna Li Söderberg och Katy Kimbell. Och förstås våra duktiga agenter på Rabén som jobbar så hårt för att våra böcker ska hitta nya marknader!

Och nästa vecka skickas fjärde boken i serien till tryck och formgivningen av den femte kommer snart sätta igång. 2016 blir ett spännande år!