SÄ har det blivit dags för den Ärliga Ärssammanfattningen! Brukar ju göra den hÀr varje Är. 2014, 2013, 2012 och 2011 och 2010. KÀnner er fria att lÄna listan till era bloggar och sjÀlva svara pÄ om ni har lust!

Gjorde du nÄgot 2015 som du aldrig gjort förut? Gjorde om trÀdgÄrden, spelade in en teveserie och hÀmtade och lÀmnade tvÄ barn pÄ förskolan vilket Àr dubbelt trubbel jÀmfört med en.

Genomdrev du nÄgon stor förÀndring? Ja, i trÀdgÄrden. Fy satan vilken lÄngbÀnk. Vill jag aldrig göra om.

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är? Nej inte av mina nÀra vÀnner men mÄnga jag kÀnner blev förÀldrar vilket alltid Àr lika skoj!

Vilket datum frÄn Är 2015 kommer du alltid att minnas?  Den 17 december. AlltsÄ idag. Den kommer jag minnas för det var dagen nÀr Folke fick kramp och förlorade medvetandet och fick Äka ambulans till akuten. Han mÄr okej nu men det var en fruktansvÀrd upplevelse.

Dog nÄgon som stod dig nÀra? Tack och lov nej, dÀremot fick en av mina bÀsta vÀnner bröstcancer. FruktansvÀrt.

Vilka lÀnder besökte du? Höll mig inom Sveriges grÀnser

BÀsta köpet? Den gamla glasverandan som ska bli ny entré hos oss och soffan frÄn Norrgavel jag suktat efter i flera Är.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad? NÀr min kompis fick reda pÄ att cancern inte spridit sig. Samt nÀr jag kort dÀrefter gick pÄ mitt livs första mammografi och fick veta att knölen i armhÄlan jag gÄtt och oroat mig över inte var nÄgon cancertumör utan en helt ofarlig knuta.

Saknar du nÄgot under Är 2015 som du vill ha Är 2016? GlÀdje. Jag har varit ganska lÄg och trött sista halvÄret, vilket har att göra med att jag varit utmattad. Ja, centimeter frÄn att gÄ in i den dÀr jÀkla vÀggen. Nu har jag dock tÀnkt om, bokat av och kommer slÄ av pÄ arbetstakten Ànda till i februari. SÄ att jag fÄr ÄterhÀmta mig och hitta bÀttre strategier för framtiden. KÀnns som att detta Àr ett Äterkommande tema i mitt liv. Balansen mellan broms och gas. MÄste hitta ett sÀtt att hantera detta.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit och varit ensam mer. SÄnt som jag ÄterhÀmtar mig av.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för sÄnt jag inte kan pÄverka.

Favoritprogram pÄ TV? Gomorra, Narcos och gamla repriser av VÀnner. Fast framförallt The Fall. Sjukt bra serie!!!

BĂ€sta boken du lĂ€ste i Ă„r? Lena Anderssons Utan personligt ansvar. LĂ€snjutning. Älskar nĂ€r man kan lĂ€sa en bok dĂ€r allt Ă€r sĂ„ perfekt skrivet och inget i dialogen haltar eller skorrar falskt.

Största musikaliska upptĂ€ckten? Att den bĂ€sta löplĂ„ten i evighet amen Ă€r Timbuktus lĂ„t Resten av ditt liv.  Älskar att springa till den och tĂ€nka pĂ„ oförĂ€tter jag fĂ„tt utstĂ„ och folk jag Ă€r arg pĂ„ och dumma saker jag sjĂ€lv har gjort. SĂ„ jĂ€kla peppig och bra lĂ„t! Blir harmonisk efterĂ„t och vaccinerad mot bitterhet.

Vad var din största framgÄng pÄ jobbet 2015? Mina och Annakarins barnböcker fÄr jag nog sÀga. Som sÄlts till en massa lÀnder och gÄtt fantastiskt bra. Skriva barnböcker ska jag göra tills jag Àr Ättio Är gammal.

Största framgÄng pÄ det privata planet? Att jag orkat med det hÀr Äret. Det var bra jobbat av mig!

Största misstaget? Att jag inte tagit mer hjÀlp med olikas saker.

Var du gladare eller ledsnare i Är jÀmfört med tidigare Är? Ledsnare pÄ grund av trötthet och stress och för lite tid för ÄterhÀmtning. Men nu har det börjat vÀnda.

Vad spenderade du mest pengar pÄ? Huset och gÄrden

NÄgot du önskade dig och fick? Göra en egen miniserie för SVT

NĂ„got du önskade dig och inte fick? Ett punschveranda. Det hanns helt enkelt inte med i höstas – men i vĂ„r sĂ€tter vi igĂ„ng!

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2015? Hade ett enkelt kalas för nÀrmsta familjen

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre? Mindre stress och oro

Vad fick dig att mÄ bra?  Att springa! Jag har löptrÀnat nÀstan hela barmarksperioden och det har gett mig mycket ork och glÀdje.

Vem saknade du? Mamma. Sedan min faster Inger som jag trÀffar alldeles för sÀllan.  Och sÄklart att vara i huset i StentrÀsk och GlommerstÀsk. Det Àr platser som ger mig energi.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade? Kan inte komma pÄ att jag trÀffat sÄ mÄnga nya mÀnniskor. Det bÀsta har vÀl helt enkelt varit att jag Äterigen fÄtt kÀnna hur bra mÀnniskor jag redan har i mitt liv.

Mest stolt över? Att jag vill sĂ„ himla mycket och vĂ„gar drömma stort i mitt liv. Även om det ocksĂ„ gör det besvĂ€rligt och arbetsamt ibland…

Högsta önskan just nu? Är sĂ„ himla ledsen och nedslagen över lĂ€get i vĂ€rlden och mĂ€nniskor som bĂ€r pĂ„ sĂ„ mycket hat och rĂ€dsla. Det har verkligen varit svĂ„rt att kĂ€nna sig glad den hĂ€r hösten. NĂ€r vĂ€rlden ser ut som den gör. SĂ„ min önskan Ă€r nĂ„got slags gudomligt ingripande i hela den hĂ€r krisen.

Vad tÀnker du göra annorlunda nÀsta Är?  Vila mer, be mer och lita pÄ min förmÄga.