Så har det blivit dags för den årliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. 201420132012 och 2011 och 2010. Känner er fria att låna listan till era bloggar och själva svara på om ni har lust!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Gjorde om trädgården, spelade in en teveserie och hämtade och lämnade två barn på förskolan vilket är dubbelt trubbel jämfört med en.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, i trädgården. Fy satan vilken långbänk. Vill jag aldrig göra om.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej inte av mina nära vänner men många jag känner blev föräldrar vilket alltid är lika skoj!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Den 17 december. Alltså idag. Den kommer jag minnas för det var dagen när Folke fick kramp och förlorade medvetandet och fick åka ambulans till akuten. Han mår okej nu men det var en fruktansvärd upplevelse.

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov nej, däremot fick en av mina bästa vänner bröstcancer. Fruktansvärt.

Vilka länder besökte du? Höll mig inom Sveriges gränser

Bästa köpet? Den gamla glasverandan som ska bli ny entré hos oss och soffan från Norrgavel jag suktat efter i flera år.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När min kompis fick reda på att cancern inte spridit sig. Samt när jag kort därefter gick på mitt livs första mammografi och fick veta att knölen i armhålan jag gått och oroat mig över inte var någon cancertumör utan en helt ofarlig knuta.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Glädje. Jag har varit ganska låg och trött sista halvåret, vilket har att göra med att jag varit utmattad. Ja, centimeter från att gå in i den där jäkla väggen. Nu har jag dock tänkt om, bokat av och kommer slå av på arbetstakten ända till i februari. Så att jag får återhämta mig och hitta bättre strategier för framtiden. Känns som att detta är ett återkommande tema i mitt liv. Balansen mellan broms och gas. Måste hitta ett sätt att hantera detta.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit och varit ensam mer. Sånt som jag återhämtar mig av.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för sånt jag inte kan påverka.

Favoritprogram på TV? Gomorra, Narcos och gamla repriser av Vänner. Fast framförallt The Fall. Sjukt bra serie!!!

Bästa boken du läste i år? Lena Anderssons Utan personligt ansvar. Läsnjutning. Älskar när man kan läsa en bok där allt är så perfekt skrivet och inget i dialogen haltar eller skorrar falskt.

Största musikaliska upptäckten? Att den bästa löplåten i evighet amen är Timbuktus låt Resten av ditt liv.  Älskar att springa till den och tänka på oförätter jag fått utstå och folk jag är arg på och dumma saker jag själv har gjort. Så jäkla peppig och bra låt! Blir harmonisk efteråt och vaccinerad mot bitterhet.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Mina och Annakarins barnböcker får jag nog säga. Som sålts till en massa länder och gått fantastiskt bra. Skriva barnböcker ska jag göra tills jag är åttio år gammal.

Största framgång på det privata planet? Att jag orkat med det här året. Det var bra jobbat av mig!

Största misstaget? Att jag inte tagit mer hjälp med olikas saker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare på grund av trötthet och stress och för lite tid för återhämtning. Men nu har det börjat vända.

Vad spenderade du mest pengar på? Huset och gården

Något du önskade dig och fick? Göra en egen miniserie för SVT

Något du önskade dig och inte fick? Ett punschveranda. Det hanns helt enkelt inte med i höstas – men i vår sätter vi igång!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hade ett enkelt kalas för närmsta familjen

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre stress och oro

Vad fick dig att må bra?  Att springa! Jag har löptränat nästan hela barmarksperioden och det har gett mig mycket ork och glädje.

Vem saknade du? Mamma. Sedan min faster Inger som jag träffar alldeles för sällan.  Och såklart att vara i huset i Stenträsk och Glommerstäsk. Det är platser som ger mig energi.

De bästa nya människorna du träffade? Kan inte komma på att jag träffat så många nya människor. Det bästa har väl helt enkelt varit att jag återigen fått känna hur bra människor jag redan har i mitt liv.

Mest stolt över? Att jag vill så himla mycket och vågar drömma stort i mitt liv. Även om det också gör det besvärligt och arbetsamt ibland…

Högsta önskan just nu? Är så himla ledsen och nedslagen över läget i världen och människor som bär på så mycket hat och rädsla. Det har verkligen varit svårt att känna sig glad den här hösten. När världen ser ut som den gör. Så min önskan är något slags gudomligt ingripande i hela den här krisen.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Vila mer, be mer och lita på min förmåga.