Årssammanfattning 2015

Så har det blivit dags för den årliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. 201420132012 och 2011 och 2010. Känner er fria att låna listan till era bloggar och själva svara på om ni har lust!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Gjorde om trädgården, spelade in en teveserie och hämtade och lämnade två barn på förskolan vilket är dubbelt trubbel jämfört med en.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja, i trädgården. Fy satan vilken långbänk. Vill jag aldrig göra om.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej inte av mina nära vänner men många jag känner blev föräldrar vilket alltid är lika skoj!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Den 17 december. Alltså idag. Den kommer jag minnas för det var dagen när Folke fick kramp och förlorade medvetandet och fick åka ambulans till akuten. Han mår okej nu men det var en fruktansvärd upplevelse.

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov nej, däremot fick en av mina bästa vänner bröstcancer. Fruktansvärt.

Vilka länder besökte du? Höll mig inom Sveriges gränser

Bästa köpet? Den gamla glasverandan som ska bli ny entré hos oss och soffan från Norrgavel jag suktat efter i flera år.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När min kompis fick reda på att cancern inte spridit sig. Samt när jag kort därefter gick på mitt livs första mammografi och fick veta att knölen i armhålan jag gått och oroat mig över inte var någon cancertumör utan en helt ofarlig knuta.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Glädje. Jag har varit ganska låg och trött sista halvåret, vilket har att göra med att jag varit utmattad. Ja, centimeter från att gå in i den där jäkla väggen. Nu har jag dock tänkt om, bokat av och kommer slå av på arbetstakten ända till i februari. Så att jag får återhämta mig och hitta bättre strategier för framtiden. Känns som att detta är ett återkommande tema i mitt liv. Balansen mellan broms och gas. Måste hitta ett sätt att hantera detta.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit och varit ensam mer. Sånt som jag återhämtar mig av.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för sånt jag inte kan påverka.

Favoritprogram på TV? Gomorra, Narcos och gamla repriser av Vänner. Fast framförallt The Fall. Sjukt bra serie!!!

Bästa boken du läste i år? Lena Anderssons Utan personligt ansvar. Läsnjutning. Älskar när man kan läsa en bok där allt är så perfekt skrivet och inget i dialogen haltar eller skorrar falskt.

Största musikaliska upptäckten? Att den bästa löplåten i evighet amen är Timbuktus låt Resten av ditt liv.  Älskar att springa till den och tänka på oförätter jag fått utstå och folk jag är arg på och dumma saker jag själv har gjort. Så jäkla peppig och bra låt! Blir harmonisk efteråt och vaccinerad mot bitterhet.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Mina och Annakarins barnböcker får jag nog säga. Som sålts till en massa länder och gått fantastiskt bra. Skriva barnböcker ska jag göra tills jag är åttio år gammal.

Största framgång på det privata planet? Att jag orkat med det här året. Det var bra jobbat av mig!

Största misstaget? Att jag inte tagit mer hjälp med olikas saker.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare på grund av trötthet och stress och för lite tid för återhämtning. Men nu har det börjat vända.

Vad spenderade du mest pengar på? Huset och gården

Något du önskade dig och fick? Göra en egen miniserie för SVT

Något du önskade dig och inte fick? Ett punschveranda. Det hanns helt enkelt inte med i höstas – men i vår sätter vi igång!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hade ett enkelt kalas för närmsta familjen

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre stress och oro

Vad fick dig att må bra?  Att springa! Jag har löptränat nästan hela barmarksperioden och det har gett mig mycket ork och glädje.

Vem saknade du? Mamma. Sedan min faster Inger som jag träffar alldeles för sällan.  Och såklart att vara i huset i Stenträsk och Glommerstäsk. Det är platser som ger mig energi.

De bästa nya människorna du träffade? Kan inte komma på att jag träffat så många nya människor. Det bästa har väl helt enkelt varit att jag återigen fått känna hur bra människor jag redan har i mitt liv.

Mest stolt över? Att jag vill så himla mycket och vågar drömma stort i mitt liv. Även om det också gör det besvärligt och arbetsamt ibland…

Högsta önskan just nu? Är så himla ledsen och nedslagen över läget i världen och människor som bär på så mycket hat och rädsla. Det har verkligen varit svårt att känna sig glad den här hösten. När världen ser ut som den gör. Så min önskan är något slags gudomligt ingripande i hela den här krisen.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Vila mer, be mer och lita på min förmåga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

37 kommentarer på “Årssammanfattning 2015”

 1. Bra lista! Apropå att be mer så måste jag tipsa hela världen om en app som heter first5. Du kanske redan har en bra morgonrutin, men det hade inte jag mer än att tänka “skjut mig, jag vill inte gå upp”

 2. Hej Clara. Du har hintat i din blogg om trötthet, jag har gissat på en ny graviditet, det var en roligare gissning än stress. Ta hand om dig. Världen går inte under om du slutar blogga i några månader. Vi finns kvar! Tänker på dig!

 3. Tack för ditt ärliga och härliga inlägg! Du inspirerar mig väldigt mycket, ska du veta. Hoppas du får ett förträffligt 2016 med lite mer vila!

 4. Jag tycker att din blogg är så fin och bra att läsa. Tack för den. God Jul och Gott nytt år!

 5. Fy, så läskigt med feberkramper. Hoppas att lille Folke slipper råka ut för det fler gånger och skönt att han mår bättre nu.
  Jag önskar dig ett gladare, piggare och mer balanserat 2016! Med friska barn, punchveranda, ljuvlig trädgård och inspirerande projekt och samarbeten!

 6. Usch det är så hemskt med kramper. Det råkade Alexander ut för när han var runt fyra. Det kommer jag aldrig glömma, just känslan av att “nu dör han”. Det var precis så det kändes. Usch! Hoppas att ditt 2016 blir precis som du önskar.

 7. Tack för en bra blogg! Hög igenkänningsfaktor för mig om allt möjligt. Du sätter ord på de känslor som jag också har, om allt möjligt. Önskar dig och din familj all lycka!

 8. Jag skulle skriva den där listan likadant på många punkter – gjort för mycket och blivit trött, stämningen i världen, stolthet över vad man ändå gjort, jakten på balansen och en önskan om en ljusare tid med mer rum för återhämtning. Fast jag har sluppit barnkramper, usch vad läskigt, hoppas han mår bra!
  Kram Elin

 9. Vilken bra lista! Och spännande att läsa. Även om jag blir lite orolig för dig eftersom du är så trött.
  Jag vill nog inte göra nån sån lista. Har varit ett riktigt skit år.
  Kram

 10. Men oj! Så Folke har varit på sjukhus idag?! Vad glad jag blir att höra att allt är bra, men ambulanser och små barn hör inte samman. Stackars er alla

 11. Hej
  Var det en feberkramp han fick?

  Vila upp dig nu! Det sätter sig så jävulusiskt i psyket hos en mamma.

  KRAM till er alla!

 12. Oj. Vad fick Folke för kramp? Tråkigt att höra om din vän som fick bröstcancer verkligen. Fy vilken mardröm. Vad är det för barnböcker du skrivit? 🙂 varma hälsningar!

 13. Älskar att läsa sådana här listor. 🙂 Den där boken måste jag läsa. Vad himla läskigt med kramper, stackars liten och stackars familjen! Men så skönt att det gick bra!
  Hoppas 2016 blir ett lugnare år för dig.

 14. Men Gud vad läskigt med kramper och förlora medvetandet. Hade de något svar på vad som kan ha utlöst det? Hoppas de följer upp så det inte blir fler gånger bara.
  Trevlig helg! Allt gott, Jannica

 15. glommerträsk
  vad kul där kände jag en konstnär som kommer ifrån
  per fredrik glommé
  har flera tavlor av honom

 16. När jag läser vad du var med om igár, blir jag förstummad när jag tänker pá ditt medlande igár mellan tvá kommunikationshandikappade, där jag var en av dem. Jag blev naturligtvis glad för ditt intresse, men jag hade inte haft energi kvar för sánt i ditt ställe. Önskar dig underbara högtidsdagar med massor av lugn och ro. KRAM

 17. Vilket kul sätt att sammanfatta ett år och roligt att läsa om ditt <3 Jag lånar listan och publicerar min lite längre fram. God Jul på dig Clara <3

 18. Vad fin och stark du är Clara! En sån bra förebild. Känner igen mig i så mycket av det du skriver med trötthet och stress. Även om jag jobbar med nåt helt annat. Vad klokt av dig att ta det lugnt en tid framåt. Jag har gått ned i arbetstid. Det är så värt att slippa stressen! Hoppas du får en lugn och fin jul och hoppas lilla Folke mår bättre nu. Kram

 19. Du är verkligen underbara Clara var stolt över den du är! Du är iaf en förebild för många och så även för mig, jag älskar din blogg och ibland härmar jag efter i min

 20. Jag har en bokidé på din årsfrågelista… Läste precis din bloggkollega Söta Saker som använt din lista för sitt 2015, din har jag ju redan läst förstås. Men den listan borde ju göras i bokform, som en fylla i-bok (mina vännerbok ungefär). Antingen samma person som fyller i från år till år. Eller så kan alla i familjen fylla i. Det är ett ganska vackert och eftertänksamt sätt att vända tankarna inåt och tänka efter lite på sitt liv. God Jul!

 21. Roligt med listor!
  Får se om jag vågar mig på en så personlig lista som Din… 🙂
  God Jul och önskan om ett gladare 2016!

 22. Vila mer, be mer och lita mer på min egen förmåga tar jag med mig till mitt eget kommande år!
  Önskar dig allt gott i jul och under året som kommer!
  Kramar!