Glad fjärde advent! Det är alltid lite högtidligt att tända det där fjärde ljuset i staken. Julen kryper närmre. Imorgon gör jag några sista inköp – bland annat gott julkaffe från Costas i Umeå och en extra laddning glöggte från Tehörnan. Men sedan är jag klar med allting. Känns så fridfullt.

Jag köper alltid blå hyacinter eftersom de doftar mest. Ett tips är att köpa dem på blomsteraffären istället för mataffären. Lägg några kronor extra så får du blommor som doftar mer!

Den här Majolikakrukan fyndade jag på loppis för ett tag sedan. Fullkomligt älskar dessa gamla färgstarka krukor, som nuförtiden går för bortemot tusenlappen på antikaffärer och tradera.

Det känns lite ovant med matbordet i köket igen men samtidigt mysigt att sitta och äta i samma rum som vedspisen. Nu har vi förresten fått vår nya spis på plats också, till höger i bild. Vi köpte en gasspis från Smeg för ett och ett halv år sedan men har inte installerat den förrän nu. Vår gamla spis hade säkert femton år på nacken och gräddade så ojämnt att halva plåten var bränd och halva var ogräddad.

Nu är det färdigpyntat överallt här hemma. I princip allt mitt julpynt är köpt begagnat – precis som det mesta i vårt hus. Tomtegirlanden, plåtburkarna, kulljusstakarna…jag tycker ju om gamla grejer lite extra mycket när det är jul! De grå ljusstakarna fick jag dock från en snäll bloggläsare.