Nyårsafton

Denna nyårsafton går i vilandets tecken. Precis som på julafton ligger vi sjuka och istället för att fira nyår med vännerna är vi hemma och kurerar oss. Hemskt tråkigt. Men nu får vi göra det bästa av situationen. Barnen är i alla fall piggare än mig så Jakob tog ut dem en sväng för att åka skrana. (Skrana – säger man det i resten av Sverige förresten? Skrana är alltså en sådan där madrass som man kan åka på i backar)

Så att jag fick ligga inne och vila och läsa en stund i lugn och ro. Har hunnit klämma fem böcker hittills det här lovet. Återkommer med ett inlägg om vilka.

Granen står lika fin som förut även om den barrar en aning.

Sedan kom de in igen, med röda kinder och kalla händer. Spanar ut ifall det råkar komma förbi någon på vägen.

Vår nyårskväll kommer spenderas i soffan med grillchips och Harry Potter-film. Är inne i ett sådant Potter-flow just nu och ser om alla filmer och läser om böckerna. Det blir nog en bra kväll ändå. På sitt sätt.

Gott nytt år allihopa och tack för att ni har hängt med mig här på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Nyårsafton”

 1. Åh Harry Potter. <3 Hade tänkt se filmerna över jul men så fanns de inte på netflix. Blir nog att läsa om dem snart istället.

 2. Vi har också sjukstuga, men här är det magsjukan som härjat. Det är tredje året i rad – hemskt trist. Men de flesta av oss är på bättringsvägen så maken har ordnat en fin tre-rätters i miniformat och vi har duschat och försökt klä upp oss i löst sittande kläder…

 3. Jag är också sjuk och ligger och läser! Resten av familjen är oförskämt pigga men det blir lugnt ändå för min skull 🙂 Harry Potter är kvalitetsläsning!

 4. Ser och låter ändå mysigt. Här är det kaos, i mitt inre iaf, jag är i obalans så man får hoppas att resten av familjen inte blir allt för lidande. jag hatar verkligen obalans… gott nytt år på dig Clara och alla andra

 5. Här är en till som är i en Harry Potter period! Sett filmerna över jul, bara sjuans 2 filmer kvar!

 6. Skrana är det ingen som vet vad det är längre söderut har jag märkt. Bodde i Umeå för många år sen och jobbade på fritids i ett år, och där åkte det skrana på vintern. Men ingen av mina vänner hemifrån (Uppsala-trakten) visste vad det var. En kompis från Ö-vik hade heller aldrig hört det…

  1. Här i Övik kryllar det av skranotör dock så det var nog din kompis som var undantaget som bekräftar regeln. 😉 Övik har ju en av de största tillverkarna på just dessa åkmadrasser. Tänker mig att skranor/åkmadrasser inte slagit så stort söderut pga. snöbrist?

 7. Önskar er ett riktigt Gott Nytt År o tack för alla underbara bilder och klokheter du delar med dig av! Älskar också Harry Potter, speciellt såhär kring Jul o Nyår

 8. Här firar vi nyår med vinterns följeslagare vinterkräksjuka… Som tur är har sjuklingen piggnat till nu på kvällen.
  Vår gran barrar inte, tack vare ditt tips med hink och stenar! Tack för det, i år kanske inte jag behöver sanera hela huset från barr;-)

 9. Gott nytt år! Tack för att vi får följa ditt liv o tankar på bloggen! Nästa år kommer orken tillbaks!

 10. Tack för en inspirerande blogg Clara. Du är så omväxlande i dina inlägg så alltid lika spännande att öppna o läsa. Kommenterar inte ofta men läser den troget varje dag. Önskar dig o hela din goa familj ett GOTT NYTT ÅR o lycka till med alla dina projekt. Följer dem så gärna.
  Krya-på-dig-kramar!

 11. Aj då vad tråkigt, men ni är snart på benen igen! Vi har valt att vara hemma ensamma i år. Behövde det! Faktiskt skönt att ligga på soffan och bara vara.
  Krya på er och Tack för en underbar blogg. följer dig.
  Ha ett bra 2016 och lägg in mer fina bilder. Kram Inger

 12. Gott nytt år och krya på er! Dottern fick “din” bok Baka i julklapp så vi gjorde Hallonfluff till efterrätt på Nyårsafton, mycket god och uppskattad!

  1. Bor i Gällivare och säger madrass… inte hört någon annan här använda skrana. Trodde faktiskt det var en sån där gammaldags kälke i trä.

 13. Va mysigt det ser ut. Vi tog det lugnt vi med. Har aldrig hört det uttrycket haha. Men det är säkert bara jag :D. Bor i en förort i Stockholm 😀

 14. Här är också en med eländig förkylning som inte släpper. Jag har roat mig med att sticka och se på deckare från 1990-talet. Oj vad världen har ändrat:-D
  Krya på er!

 15. Läser också om Harry Potter fast på tyska för att återuppliva vad jag lärde mig i skolan. Ville också säga att den röda koftan du har på bilderna här, samt den grå du har på bilderna i Kupé är väldigt fina! Är de second hand eller kan man köpa dem någon stans? Gott nytt år!

 16. Hej! Du ser ut att ligga skönt i soffan när du läser Clara! Hur har det annars gått med soffan? Jag minns att du var orolig över att vovven gärna sitter längst upp på kuddarna. Hur har det gått med det? Är ni nöjda med investeringen? Gott nytt år!

 17. Ordet skrana är helt nytt för mig, åkmadrass har vi alltid sagt i Norrbotten. Fina bilder!