Sköna morgon

Jag är så tacksam för ljuset! Jag som brukar vakna till liv vid åtta vaknade istället halv sju imorse av att solen sken in i huset. Kände mig lyckligt pirrig i hela kroppen över värmen, ljuset och den kornblå himmeln.

Folke var som vanligt peppad och otålig på frukost. Vad är förresten grejen med att artonmånaders alltid ska gå runt med skor inne?

Självklart vill han sitta i pappas knä och smaka kaffe

Vi har så ofantligt mycket ägg nu för tiden (hönsen värper typ 12 stycken om dagen) så jag försöker äta dem vid varje måltid. Frukost är inget favoritmål men två ägg kan jag i alla fall lura i mig.

Älskar påskblommor!

Och den här stora killen. Som överraskade oss alla med att stiga upp vid sex helt själv och göra sin egen frukost. Bredde mackor och hällde upp mjölk och smulade ner hela soffan.

Hela vintern har jag funderar på hur jag frivilligt kunnat promenera en timme varje morgon under sensommaren och hösten. Men nu kommer jag ihåg. När ljust kommer är det ju ingen uppoffring. Det är för tusan rekreation. Känns fint att tänka på denna stillasittande vinter. Snart vänder det med motionen!

Kompisarna.

När barnen gått till förskolan jobbade jag med att korra ett manus och skicka hundra mail. På lunchen satt jag och Jakob i förrummet till växthuset där det var 25 grader varmt (inne i växthuset var det 32 grader!) och solade och drack kaffe. Kvalitetsliv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Sköna morgon”

 1. Fina bilder som alltid men när jag sitter här hemma i en soffa som varit beige men nu är mer melerad, med gamla fläckar av mackor, pålägg, glass, festis, chips och annat som ätits till vardag eller fest så måste jag fråga om ev regler för ätande i er fina soffa? För med två barn kommer de där smulorna att bli så mycket mer än smulor, jag lovar… Samtidigt vill man kanske kunna mysa i soffan med macka och te eller snacks på en TV-kväll = inte ha ätförbud. Hur tänker du?

  1. Alltså jag förstår verkligen dilemmat men jag är en lat morsa och orkar inte ha ätförbud i soffan. Äpplen och mackor får man äta inom rimliga gränser. Våra sofföverdrag går dock att tvätta 😉 grått är en bra färg. Tidigare hade vi vitt. Det var ingen hit.

 2. Guuud vilken underbar dag! Happy times! Min har varit en riktig utmaning -a day that just keeps on giving shit- så jag njuter verkligen av din beskrivning! Underbart -så ska min morgondag bli! Hoppas din kväll fortsätter i samma anda!

 3. Hej! Har en kille som är född juni 2014 och är GALEN i skor. Det ska prövas, gå i och användas skor inne typ jämt 🙂 speciellt systers lila stövlar med ludd på är favoriten 🙂 men det är rätt charmigt också när de kommer springandes med 5 storlekar förstora skor 🙂
  Jätte kul att läsa din blogg 🙂 vi har också höns och de är härliga individer.
  Mvh Sara

 4. Vad mysigt ni har det! Jag ska snart flytta till hus och vill då ha en växthus. (Jag är ganska ny på att läsa din blogg) Kan man få se växthuset? Få lite inspiration? Har ni byggt det själva?

 5. Ägg på morgonen – i pannkakar: 1 person: 1 ägg, 1 msk keso, 1 tesked Fiberhusk (malda psylliumfrön) – mixa ihop och baka som pannkaka. Om den skal vara söt då kan man tilsätta lite kokossocker. (ursäkta mit svenska – jeg är dansk :-))

 6. Åh vad mysigt ni ser ut att ha det 🙂 Passa på att frysa in ägg nu när ni har många så har ni goda ägg till vintern också när de inte värper lika mycket. Jag bruka ta två ägg i taget och vispa upp och frysa in. Då kan jag enkelt plocka ut ägg till pannkakor och kakor till vintern.

  1. Vilken smart ide =) det ska jag göra. Förändras jäskraften något i dem när de fryses? Typ om man vill baka sockerkaka på dem sedan?

 7. Hej Klara! Jag gillar verkligen din blogg och dina tankar och resonemang. Du är väldigt inspirerande! Här hemma bakar vi med din barn bakbok som ger massa glädje trots att äldsta sonen “bara” är 4. Jag har som du två pojkar. Lillen är 8 månader. Nu till min fråga eller önskan, kan inte du göra ett inlägg (eller en bok ;)) med tips på aktiviteter som passaer med två barn i olika åldrar. Tänker att du har bra idéer 🙂
  Tack och heja dig!

 8. Promenaderna och ljuset skänker verkligen energi, håller helt med! Hur kan det vara lika omtumlande år efter år???
  Måste passa på att säga att det är en väldigt trevlig blandning av inlägg på din blogg. Att gå in här är lite som att köpa en tidning i affären – med pyssel och pynt, tips, lärdomar, krönikor och debattartiklar. Roligt 🙂

 9. Hej Clara,

  Så underbara bilder och så mysigt att Folke får smutta på lite kaffe, precis som förr i tiden.

  Clara, har du något tips på hur jag blir en pigg människa. En människa som vill starta dagen. Själv sover jag helst till 11 eller 12. Har du alltid varit morgonpigg? Är det medfött? Åh, vad jag vill vara morgonpigg!

  Kram
  A

 10. Ljuset som kommit åter är helt underbart. Så mycket kraft och energi som det ger!
  Redigt av Bertil att fixa frukost på egen hand och få en lugn stund i soffan, innan huset vaknade. Lilla Folke ser så underbart bestämd ut! den grabben vet vad han vill och det vet nog ni med…vad han vill alltså 🙂 !