Påskfix

Idag har jag och Bertil påskpyntat här hemma och jag har satt upp nya (fast gamla) gardiner i tunt bomullstyg.

Den lilla pappersremsan med tuppar kommer från Byggfabriken. Äggkopparna är ett traderafynd!

Äntligen har den starka lampan över bordet blivit överflödig på grund av ljusa eftermiddagar – och istället har vi fotogenlampan.

Älskar sådana här äldre påskbonader som man kan tänka sig att en gullig tant satt upp. Som min farmor. Jag eftersträvar att mitt kök ska vara lite som en rar gammal sommarstuga.

Den här lilla bonaden är ett loppisfynd precis som tupparna.

Efter middagen tillverkade Bertil påskkort på löpande band – att skicka till alla i släkten.

Är så sjukt mysigt med påsk men jag kan verkligen känna att det finns för få helger på året. Nu när jag dessutom har Jakobs släkt som jag också tycker om att fira med blir jag lite splittrad. Vill inte gå miste om något påskfirande med någon familj.  Och sedan efter påsk dröjer det ju så länge tills det kommer någon ny härlig högtid med pynt och speciell mat och roliga pyssel. Är lite avundsjuk på norrmännens sjuttonde maj som kommer så lägligt mitt i månaden och verkar vara så härlig och att alla verkligen firar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Påskfix”

 1. Är det bara jag som INTE firar påsken? Vi har aldrig gjort det i min familj direkt, och sen jag fick egen familj har det bara inte blivit av… Känner inte alls det där pirret som jag gör inför exempelvis jul eller midsommar. Får kanske börja pynta och greja lite smått i år, sen öka på i lagom takt, så kanske det där pirret infinner sig om några år? Hoppas det. För det verkar ju himla mysigt 🙂

 2. Jag passar på att fira alla högtider som tilltalar mig förutom de som brukar firas i familjen. En festlig asiatisk middag det kinesiska nyåret till ära, en knallgrön lunch på St. Patrick ‘s day, något Persisk-influerat till Nawroz, Påsk, Valborg, midsommar, födelsedagar och så vidare…Alla tillfällen till firande och eftertanke välkomnas! 🙂

 3. Att titta på ditt hem är som att titta in i min barndom, så mycket av det du har hade farmor också. Inte identiska men lika. Ljuvligt Clara!

 4. Hej!

  Jag vet ju att du har en varm och fin tro Clara. Men blir nyfiken på om du firar påsk i Jesu ära eller bara allmänt? Eller båda två?

  Själv firar jag inget på påsk men lagar lite lyxigare godare mat än en vanlig vardag. Och så massor av must på det! 🙂

 5. Vilket inspirerande och härligt gammalt påskpynt du har. Älskar verkligen påsken även jag och tycker det är så mysigt att få ta in lite ris, fjädrar och påskägg som är en så härlig föraning om våren.

  //Aggie

 6. Jag bara måste berätta om min dröm! Sånt hatar man ju för det är ju aldrig kul för någon annan. Men ändå!

  1. Men vad knäppt att resten av min kommentar försvann!? Nå. Det var iallafall ett gäng bloggläsare som var hembjudna till dig Clara. Du tyckte att det kändes helt ok med främlingar hemma, trots att alla kände till dig men du kände ingen. Det var väldigt härligt och avslappnat. Du gick tex runt i tights och blus, utan kjol. Vi stekte blodpudding, mögelost, tunnbröd och sötpotatis på en jättemuurika med Jacobs hjälp. Väldigt märklig kombination, men kanske delikat.

 7. Vilka underbara pappersbonader! Jag växte också upp med sådana, framför allt på julen. Tyvärr har jag inte några med påskmotiv.
  Det ser supermysigt ut hemma hos dig:) Själv har jag inte riktig bestämt mig för om jag orkar påskdekorera eller inte….

 8. Nog finns det fler högtider att fira om man tänker efter. Vi brukar göra något festligt både av 1 maj och nationaldagen, de kommer ju lägligt mellan påsk och midsommar. Och Kristi himmelsfärd är en härlig långhelg som man skulle kunna instifta egna traditioner kring.

 9. Och förstås sista april! Det var en härlig förväntan inför denna dag när jag var barn. Skulle snön hinna smälta undan på gärdet där brasan var? Skulle det snöa? Regna? Vara vackert väder? Skulle jag våga tända smällarna själv? Och så vidare. Mycket spännande och det tycker jag fortfarande:-)

 10. Visst är påsken en underbar högtid! Framför allt tycker jag den är kravlös, man kan göra lite som man vill.
  Här på västkusten är det dessutom väldigt vanligt med stor påskbrasa och det är himla mysigt!

 11. Så fint ! Jag brukar ha ett påskris med egenvirkade prydnader men blir nog inget i år med min kisse.. Eller förra året så fick han ett eget ris på golvet, GUD VAD HAN ÄLSKADE DET ! Varje morgon när jag vaknade så låg pinnarna på golvet, han var helt tokig i att gå o dra upp dom o sen ligga o busa i rishögen ! Haha.. Kanske får skaffa ett ris till han ändå 😛

 12. Nej! Varför måste du använda påskfjädrar för?… Djurplågeri Clara.. Jag trodde ändå du skulle ha koll på det.. Kolla gärna in djurens rätt där dem pratar skriver om industrin kring påskfjädrar!

  1. Men så trist kommentar Evelina. Låt alla göra som dom vill skriver du; Då borde du ju låta Linnea skriva vad hon vill utan att lägga dig i och då borde du låta henne känna ansvar och vilja minimera djurplågeriet över påsk.
   Trist att du tycker det är okej med djurplågeri.