Nu blir det kalas!

Åh! Alldeles strax är den här. Vår nya bok KALAS i Steg för steg-serien! Som vi har längtat. Tycker faktiskt att den är finast hittills.

Är så urbota stolt över hela denna bokserie som verkligen gjort succé – inte bara i Sverige.  Böckerna finns/kommer snart att finnas i USA, England, Tyskland, Estland, Ryssland, Polen, Danmark och en hel radda andra länder. Ja en bloggläsare hittade faktiskt den engelska versionen Let’s Bake i MOMAs fina museeieshop i New York förra veckan. Och förra veckan fick vi veta att ODLA har blivit nominerad till världens bästa kokbok för barn i Gourmand World Cookbook Awards! Så vansinnigt roligt.

Men åter till KALAS! Här får ungarna lära sig fixa sitt eget kalas. Som varken är dyrt eller komplicerat. Vi ger tips både på smarriga recept och roliga dekorationer  och aktiviteter att göra med kalasgästerna. Pyssel, tävlingar, femkamp…

Precis som de tidigare böckerna i serien riktar sig KALAS till både pojkar och flickor – och föräldrarnas plånbok ska inte vara avgörande för att kunna genomföra projekten. Böckerna är för barn mellan 6-9 år men passar för så väl äldre som yngre.

Alla moment är illustrerade steg för steg så att även de som inte är helt läskunniga ska kunna använda boken.

Så glad för vår bokserie – Baka, Fixa, Odla och Kalas! De är som små karameller! Jag och Annakarin skriver, stylar och fotar och illustrerar och formger gör Katy Kimbell och Li Söderberg.

Och dessutom lanserar vi sällskapsspelet Bakjakten som passar för barn i samma ålder. Fint att köpa som kitt ihop med någon av böckerna. Spelet kostar 99 kronor på Bokus.

Jag har fixat ett specialerbjudande på KALAS för er bloggläsare. Det gäller mellan den 22/3-29/3 och ni får 20 kronors rabatt på KALAS på Bokus. Då kostar boken 79 kronor. Använd den här länken och ange koden kalas vid betalning. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Nu blir det kalas!”

 1. Stort Grattis till alla era bokframgångar, så sagolikt roligt att läsa om!! Kalas ser verkligen superfin ut, den kommer jag att införskaffa till sjuåring en här hemma som faktiskt snart ska ha kalas för alla sina små vänner,så det kan vara en bra inspiration för oss båda.

  Varma hälsningar Aggie//mintekopp.se

 2. Åh så fint! Kul med nomineringen 🙂 Grattis!

  Min 8-åring fick FIXA för något år sedan och älskar den. Passar som handen i handsken. Misstänker att KALAS kan bli minst lika poppis här hos oss! 🙂

 3. Men vad roligt! Jag visste inte att det skulle bli fler böcker i serien. Tror Kalas kommer bli perfekt för min femåring (och för mig och för nioåring). Älskar de andra i serien 🙂

 4. Vilken fin present till min brorsdotter <3 En bok av er och såklart nåt fint från min egen butik 🙂
  Grattis igen
  Kram!

 5. Åååååh precis vad jag (omedvetet) saknat!! Klickade hem direkt – snart 6åringen kommer bli lyyyyrisk så hon kan planera sitt kalas helt själv – älskar de andra å sitta å tänka å planera hur hon ska göra <3 vilka mästerverk!!

 6. Det är inte så ofta jag önskar att jag hade barn, men nu gör jag det. Vilka underbara böcker 😀 Grattis till framgången med dessa!

 7. Gläds åt att det går så bra för dig Clara. Fantastiskt fina böcker ni har gjort. Ska köpa en bok till den del av mig som fortfarande är ett barn, så stor jag är.

 8. Så satans coola ni är – jag blir liksom stolt över er och glad ända in i hjärteroten över hur bra det går! Underbart, och STOOORT grattis!!!

 9. Kul! Så himla fin serie.

  Hittade förresten ‘lets garden’ på national gallery Victoria i Melbourne, Australien för ett tag sedan. Så fantastiskt att ni fått sådan spridning!

 10. Dock blir det ändå lite dyrare MED kampanjkoden, eftersom man hamnar under 99kr och då måste betala frakt. Synd ju. Men inte ert fel, ska gå och bita Bokus i hälsenan.

 11. Sååå fin! Kul att det går så bra för era böcker!
  Lite otippat att ODLA blivit nominerad för världens bästa kokbok för barn bara 😉 haha!
  Sonen på 3 år har BAKA och han älskar den! Minst en gång i veckan vill han baka! Roligt att se inspirationen ni ger!

 12. Gud så roligt Clara, grattis till den fina nomineringen och till att ni skapat två tillskott i bokseriefamiljen 🙂 längtar tills min dotter Astrid är stor nog för dem! Min systerdotter på 3 år fick Fixa och Baka i julklapp och hon älskar att bläddra i Baka och fantisera om alla kakor 🙂

  1. Tack det var roligt att höra =) Hoppas Astrid ska uppskatta dem när tiden är inne att börja baka, pyssla och fixa!

 13. Nu är Fixa & Kalas beställda så snart är samlingen komplett 🙂 Helt underbara böcker både för barn & vuxna!