Påskparadis

Oj vad tyst det blev här. Jag har rest upp till mormors hus vid polcirkeln över påsk och är tillsammans med min systers familj. Mormors hus har varit kallställt i flera vintrar och det här är första gången på fem år som vi är här på vintern. Det finns inget internet så det är svårt att blogga men allt är fantastiskt bra.

Här har jag spenderat så många vintrar under min barndom och det är lite av ett paradis. Massor av snö, plusgrader och soligt. Vi tar långa skidturer på isen och har grävt fram grillstaden i snön och skottat sköna snösoffor där vi kan sitta och sola. Det är så härligt att vara ”isolerade” här och bara umgås med släkten och familjen. Varken lyssna på radio eller se på teve eller för den delen använda min smartphone. Det här är en plats på jorden som jag verkligen älskar och känner mig hemma på.

Precis vad jag behöver uppleva under detta påsklov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Påskparadis”

 1. Trots att jag inte känner dig på riktigt Clara, så pustade jag ut lite iom detta inlägg. Jag saknade dina kloka ord och vackra skildringar och jag blev lite oroad över tystnaden här.
  Lika skönt var det att läsa att du har haft en vilsam påsk, det var du väl värd!
  Kram

 2. Hjärnan behöver den där totala pausen ibland! Jag skulle aldrig önska mig ett liv utan moderniteter och internet, men en helg på landet utan alla dessa saker gör att det finns tid för eftertanke och ostört umgänge. Det är helande. När man kommer hem sen känner man sig utvilad på riktigt. Hoppas att du har haft en fin påsk, det verkar åtminstone så <3

 3. Ta in mer pyssel, sy tips, måla om möbler… Och videoklipp om pyssel och trädgård i din blogg, så blir den lika rolig och intressant som den var förr.

 4. Skönt och välbehövligt med paus ibland, och skönt med folk som inte ber om ursäkt för att de pausar även från bloggandet 🙂 Ha det fint där uppe!

 5. Åh vad fint att få åka till ett sådant ställe. Så blir det i mindre skala för mig när jag åker ut på landet, men att ha ett helt hus med familjen som ligger enskilt och utan internet lät väldigt fridfullt.

  Det är kul hur tydligt det blir när det är tyst på bloggen (kan bero på att jag tittar in en till två gånger per dag), men man förstår att det är för att du har en trevlig påsk 😀

 6. Det är så underbart att vara utan internet ett tag emellanåt, det är veklingen lätt att glömma bort vilken stress nätet ger – samtidigt som man tycker det är roligt.

 7. Åh, det låter som en dröm Clara. Så underbart, och väl unnt! Jag tänker att den är rent läkande, den där sinnesstämningen man hamnar i när man bor i fjällstugor eller stugor eller hus som är sådär liksom utanför den uppkopplade världen. Prata, äta, vila, gräva soffor i snön, landa i kroppen, inte så mycket intryck att behöva bearbeta hela tiden. (Bästa sortens semester för en HSP med andra ord. 🙂 )

  Ha det fortsatt underbart! ♥

 8. Om du har vägarna förbi Harads så titta in på Brittas Pensionat. Ett ställe jag tror du skulle gilla. 🙂