Resfebern

Åh, just nu har jag kraftig resfeber. För på lördag reser jag till Kenya i åtta dagar. Det kommer nog att bli mitt livs resa.  Jag fick frågan om att åka för UNICEFS räkning och det kunde jag inte tacka nej till. Lite extra roligt känns det förstås att resan kommer ske med Jenny Strömstedt och Malin Wollin. Vi kommer besöka så väl landsbygden som Nairobis slum för att få se och dokumentera hur kvinnorna i Nairobi har det. Både de allra mest utsatta – och de som har lyckats skapa sig ett lite bättre liv. Att få resa så här “på riktigt”  och verkligen uppleva landet och möta kvinnor i deras vardag känns som ett sådant privilegium.

Efter att ha flugit över halva jordklotet tyckte jag att det kändes dumt att resa hem utan att se något mer av landet. Så jag frågade om Malin ville hänga med mig på några dagars resa – och det ville hon till min stora glädje. Så den andra halvan av veckan ska vi vara på Entumoto Camp i Masai Mara tillsammans. Gå på safari, vandra med massajerna och lära oss mer om Entumotos olika projekt för att bevara Masai Mara-reservatet och hjälpa människorna som bor där. Känns väldigt, väldigt spännande! Men resfeberframkallande. Som sagt.

Kommer såklart dokumentera allting till bloggen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Resfebern”

  1. Kajsa; Det var väl ingen konstig fråga? Clara reser för en organisations räkning och en av bloggläsarna undrar lite om det. (Kanske vad hon ska göra och hur/var/när i vilket forum dokumentationen ska presenteras och i vilket syfte)
   Det är väl bara jättekul att Clara har nyfikna och engagerade läsare, annars hade det väl inte varit någon idé att blogga…

  2. Kajsa: Vad det är för fråga? Ja, om man nu ska åka för UNICEFS räkning och dokumentera vad man ser och upplever, så undrar jag vad den dokumentationen ska resultera i, presenteras för, användas till, användas på vilket sätt och så vidare? Varför ombeds just dessa tre kvinnor att åka iväg? Jag tycker inte att Clara berättar om det särskilt utförligt, så därför frågar jag. Av ren nyfikenhet.

   1. Exakt vad vi ska göra och vad resan ska resultera i får jag inte berätta om ännu. Men syftet är att sprida kännedom om kvinnors utsatta situation i landet – och UNICEFs viktiga arbete. Anledningen till att just vi tre åker är för att vi är personer med stort inflytande som når ut till många människor och kan mobilisera dem

 1. Åh, välkommen till Kenya Clara! Jag bor här sedan några år tillbaka och kan intyga att du har något spännande att se framåt. Önskar dig en fantastisk resa!

 2. Ha en fin resa och välkommen till värmeböljan! Är i Uganda just nu och svettas järnet, vädret verkar vara boinkers lite varstans just nu vilket du kanske kommer få höra från kvinnorna på landsbygden, om det är samma där. Du kommer säkert få en fantastisk och omvälvande resa!

 3. Wow, vilket äventyr och fantastiskt privilegium att få resa för Unicefs räkning! Ser fram emot att följa din resa här och höra om ditt äventyr!

 4. min sambo åkte på en fotoresa till Kenya och han sa att det var absolut helt magiskt! en riktig drömresa som framkallade alla möjliga känslor. Sånna som sitter kvar i en för alltid. Ha en lycklig resa! Det ska bli spännande att se dina bilder och läsa dina tankar efter resan. Kram på dig

 5. Åh så underbart! Var i Tanzania för ett par år sedan, främst för safarin. Kul att få se mer av livsvillkoren också.

 6. Ååh, du kommer älska Kenya! Har aldrig mött så fantastiska människor. Ha så kul! Och om du har tid, passa på att gå till en kyrka, det är underbar stämning där. Kram

 7. Oj, så spännande! Hoppas du får en fin och minnesrik resa! (Måste erkänna att jag först läste rubriken “Rasfeber” och undrade vad det kunde handla om 😀 )

 8. Vilken fantastisk möjlighet att få nya perspektiv. Vad spännande, grattis! Själv känner jag att jag fått så otroligt mycket ut bara av att gå i en internationell klass där folk från hela världen blandas. Hur kommer det sig att du fick den möjligheten, är du engagerad i UNICEF eller är det på andra vägar? Ska bli spännande att få läsa om det på bloggen.

 9. En jul bytte tomten och renen mot lejon och antilop 🙂
  http://minimalisterna.se/lejon-och-antilop-istallet-for-tomte-och-ren/

  Vi reste till Tanzania samt den lilla bilfria paradisön Mafia. En veckas safari och en veckas lugn och ro, perfekt kombination. Vi lärde oss mer om djur och natur på den safariveckan än vi lärt oss under hela vår skolgång. 🙂

  Något vi upprepade flera gånger under resans gång var: När vi får barn som går i skolan och läser om djur, måste vi ta med dem hit så de får se och uppleva detta på riktigt. Kan tänka mig att du får en liknande känsla av just safari-delen av resan.

  Trevlig resa!

 10. Kenya är ett fantastiskt land på en underbar kontinent, så bra att ni också får ett par dagar extra för ett besök hos massayerna och att se en del av alla fantastiska djur. Blir spännande att ta del av dokumentationen. Hoppas det väcker intresse för en längre safari med kameran. Önskar dig en fin och bra resa med många tänkvärda upplevelser

 11. Vilken ära att få göra en sådan resa! Och så sjukt kul jag tror ni kommer ha tillsammans, blandat med tårar och sorg över människoöden. Ser fram emot många bilder.