Kycklingarna är här

Jag har ju glömt att berätta att vi har fått kycklingar. Fyra dunbollar kläcktes förra veckan. Fruktansvärt söta såklart!

Nu bor de i en bur i källaren i väntan på att växa på sig och kunna flytta ihop med den stora flocken. Det lär dröja – Australorpar är enormt stora och man vill inte riskera att de skadar dessa pyttisar. Vi hade hoppats på många fler kycklingar dock  (vi behöver många hönor eftersom vi numera säljer ägg) och vi hade lagt massor av ägg i kläckaren. Men tyvärr blev det bara fyra den här gången.  Alltid något.

Jag la upp en liten film på kycklingarna på min instagram Underbaraclaras, om ni vill se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer på “Kycklingarna är här”

  1. Men så söta de är! Vi började med höns förra hösten, köpte kycklingar som var 3-5 veckor och några halvvuxna. Vi hade våra kycklingar i en kaninbur i hönshuset tills de vuxit till sig. I julklapp fick jag en äggkläckningsmaskin (då vet man att man har valt rätt man!), som jag lånat ut till min mamma innan jag själv skall fylla den med ägg. Hon lade i 16 ägg och fick 14 kycklingar, det måste vara en enorm tur.