Det bästa beslut vi fattat för vår familj det här året var att Jacob slutade sin anställning som sjukgymnast för att satsa på sitt eget företag. Det ger vår familj en sådan frihet att vi båda är våra egna. Helt och hållet kan styra vår tid.

Dels är ju Jacob bonde och driver jordbruket Marstorps Mat tillsammans med Albin (de har förresten en podcast om odling, självförsörjande och en aning filosofi – lyssna här vettja!). Men sedan är han ju yogalärare också och driver Yogawithjacob. Han coachar bland annat världens bästa bergslöpare Emelie Forsberg och hjälper henne tillbaka till världstoppen efter att en skada. Och så jobbar han ju med privata elever och onlinecoachning. (Han har förresten en yogaklass online nästa söndag – anmäler sig gör man här).

Jag hör ganska ofta att folk vill flytta till landsbygden men inte vågar för att de inte har något jobb dit de flyttar. De hade inte vi heller egentligen. Men när vi hamnade här så skapade vi våra jobb. Både jag och Jacob startade egna företag och flera av de vänner och bekanta som flyttat till den här byn har också startat företag. Och de flyttade först. Sedan upptäckte de vad de skulle jobba med.  Bland annat byggnadsvård, försäljning av hälsokost, husmäklare, webbdesign och jordbruk.

Jag tänker att man kanske ska våga ta chansen att flytta ut på landsbygden även fast man inte vet exakt vad man ska jobba med? Det visar sig väl med tiden vad man ska göra.  Och det är snudd på omöjligt att nätverka, hitta arbetstillfällen och bygga upp sitt liv på en plats man inte bor på. Liksom i förväg.

Våga hoppa, det får bli mitt råd!