En dag i livet

Tänkte att jag skulle försöka dokumentera en vanlig vardag här hemma. De ser ju alltid väldigt olika ut men så här var det idag i alla fall. När barnen åkt till förskolan satt jag en stund själv med en tekopp och läste tidningen och gjorde upp planer för dagen.

Sedan åkte jag och Jacob och kollade in förskolans dag och söta utklädda barn. Folke var leopard och Bertil drake. Båda dräkterna sydda av min syster.

Sedan gick jag en runda med hunden i skogen. Glömde såklart fota det men den här bilden tog jag för någon dag sedan på samma plats så den får passera för rätt.

Jacob och Albin jobbar med jordbruket på torsdagar och fredagar. Idag satte de en himla massa lök.

Sedan jobbade jag på utav bara den. (Satt i matrummet och arbetade då det dånade i min ateljé eftersom vi just nu byter tak). Jag hade först ett skypemöte med min affärscoach. Vi pratar engelska så det är alltid lite extra ansträngande. Svårt att hitta orden och blir SÅ frustrerad av att inte kunna prata lika snabbt som i vanliga fall.

Efter mötet skrev jag ihop förra inlägget till bloggen, om tårtor. Sedan gjorde jag en materialbeställning för ett blogginlägg som jag ska göra med en samarbetspartner. Oftast finns en grundidé från kunden om någon produkt som ska lyftas fram  – och sedan får jag koka ner mina tankar kring detta och bestämma vilka projekt jag ska satsa på. Därefter filade jag det sista på min första lördagskrönika i Expressen som kommer ut nästa vecka. Skönt att ha den inskickad och godkänd – det är alltid väldigt nervöst med nya jobb tycker jag. Sedan spelade jag in en liten mobilfilm till en pitch som ska in till SVT för en programide jag varit med och utvecklat och verkligen vill göra. Och nu är det bara att vänta och se.

Efter det var gjort var det lunchdags och jag joinade Jacob och Albin. Melker stod som vanligt redo under bordet ifall något skulle råka ramla ner.

Efter mat och massa kaffe la jag mig i soffan och fortsatte jobba. Skrev ihop svaren till en intervju, skickade fakturaunderlag till min revisor och gjorde några saker som min coach gett mig i uppgift.

Sedan kom barnen hem från förskolan och det blev dags att laga middag –   raggmunkar och stekt fläsk. Det är liksom en sport att se hur många av våra egna råvaror jag kan få med i en rätt och i denna ryms ovanligt många!

När barnen somnat vid sju drog jag på mig trädgårdskläderna och gick ut två timmar för att plantera kanelrosor och en massa härliga åkerbärsplantor. Men nu har jag kraschat i säng och ska se senaste avsnittet av Game of Thrones.

Ja, så kan en vardag i mitt liv se ut. Men nu är det ju helg –  hoppas ni får en fin sådan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “En dag i livet”

 1. Nyfiken på hur du får dina barn att somna kl 19?!
  Vaknar de jättetidigt eftersom de somnar så tidigt?
  Min barn (lika gamla som dina) somnar aldrig före 21 hur jag än gör! 🙂

  1. De vaknar vid 7 på morgonen 🙂 båda har sovit mellan 19-07 sedan de var tre fyra månader och det tackar jag Anna Wahlgrens metod för. Läggningen tar fem sekunder med den minsta (vi lägger honom, säger godnatt och går därifrån) och man kan verkligen se att han älskar sin säng och sovdax. Den större läser vi för så det tar lite längre tid men han brukar somna själv i sin säng inom 10-20 minuter. Vet att denna metod är väldigt utskälld men jag är evigt tacksam för att vi upptäckte den för den gör livet så mycket trevligare för oss alla 🙂

  2. Jag tror att även barns behov av sömn är individuellt. Hur många timmars sömn varje enskilt barn behöver tror jag inte jag kan manipuleras med några “metoder”. Att däremot vänja barn hur insomningen ska gå till tror jag att föräldrar (till viss del) kan påverka.

 2. Precis som cinnamom älskar jag också den här typen av inlägg! Det är så inspirerande, liksom på det vardagliga planet. En glimt av hur man kan skapa din vardag och sin tillvaro på ett vackert vis. Tack för att du delade med dig av detta, Clara! 🙂 ♥

  Ps. Jag blir såklart väldigt nyfiken och peppad av den engelsktalande affärscoachen du nämnde också. Det vore himmelens roligt att få veta mer om det någon gång – var du hittar din företagarinpiration, dina business-lärare och förebilder och sådant. Var du levlar dina business-skills, helt enkelt. 🙂

 3. det spelar mig ingen roll att dina dagar ser olika ut från gång till gång. jag håller tummarna för fler sådana här inlägg! 🙂

 4. Underbart inlägg, så befriande på något sätt att se in i andras vardag. Det är ju roligt att läsa om större händelser etc. också, men det är i vardagen vi är mest!
  Jag bli också nyfiken på affärscoach. Vad gör en sådan? Hur hittar man en? Kostar det något? Vad kan en uppgift ex. vara?

 5. Fint att få läsa om din dag! 🙂
  Jag blir nyfiken på vad det är för en affärscoach du har, är det någon sorts mentor? och hur har du hittat en sådan? 🙂