Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Snart börjar det…”

 1. Ska bli kul att läsa! Och vilken fin intervju. Du verkar vara en så redig en, hoppas på många fler år av dina alster och att du dyker upp här och där 🙂

 2. Fin, djupgående artikel! 🙂 Jag gillar att du står för att vidga begreppet feminist, och tar upp det verkliga problemet: att vi förminskar det som är traditionellt kvinnligt!

 3. Kul att läsa en intervju med dig! Känns som att man får lära känna dig lite från ett annat perspektiv.

  Jag håller verkligen med det du säger om att det man vill ska man göra nu, för man vet inte hur lång tid man har. Samtidigt stressar det mig väldigt mycket. Jag skulle också vilja ha familj och barn tidigt, men nu är tidigt snart förbi, jag är 25 och har inte hittat någon som jag tycker om och litar på tillräckligt mycket för att ta det steget. Det är svårt att veta vad man ska göra medan man väntar på att få det livet man egentligen vill ha. Jag förstår naturligtvis att det inte bara kommer till en medan man sitter och väntar utan att man måste försöka. Jag har utbildat mig, bott utomlands, fått fast jobb, köpt lägenhet, gått på krogen, internetdejtat, haft perioder av att bara vara själv, dejtat min typ, dejtat tvärtom min typ, gett någon tre år av mitt liv, en annan 5 dejter efter det att jag visste att han var fel person. Det är svårt när man vill ha något som beror på slumpen och som man inte riktigt får lön för mödan i. Jag önskar att det var så lätt som att “bestämma sig för att skaffa barn tidigt”.

 4. Åh vad bra sagt Clara:
  Många framgångsrika kvinnor som jag intervjuat har poängterat vikten av att inte lägga sig i hur männen gör med barnen och hushållet om man ska få dem att dela lika på ansvaret?
  – Jag tycker tvärtom att män borde leverera bättre. De kommer undan lätt genom att låta krukväxterna dö eller tvätta så att plaggen krymper. Vi har en bild av att allt kvinnor gör är så enkelt, men att sköta ett hem kräver en kompetent människa, det räcker inte med bara lite städning. Bara för att män ska ta över halva ansvaret kan man inte kompromissa med kunnandet. Har du ett hem och en familj måste du klara av att packa barnens väskor, köpa vinterstövlar och planera framåt. Det är ingen som tycker att det är okej att bilen har gråa ränder på sidorna efter tvätt. Lika självklart är det att ett rent hem åstadkoms på ett visst sätt och att barnen måste ha hela och rena kläder. Det finns för sjutton kvinnor som menar att deras män inte klara att tvätta, men männen är kanske civilingenjörer och har inga problem att hantera en smartphone.

  Det är ju precis exakt så!

 5. Fasen Clara – den här intervjun breddade och fördjupade bilden av dig. Du är ju ännu coolare än bloggen visar.
  Härligt med raka och lite provocerande svar. Inspirerande!

 6. Oj vad glad jag blir! “Jag tycker tvärtom att män borde leverera bättre. De kommer undan lätt genom att låta krukväxterna dö eller tvätta så att plaggen krymper.” Själv fick jag ge första hjälpen till mina ömt uppdrivna pelargoner och paprikor efter tre dagars jobbresa. Kan bli så jefla irriterad på sånt. Men det är ju bara jag som vill ha fina blommor hemma…

 7. Det är ingen som tycker att det är okej att bilen har gråa ränder på sidorna efter tvätt. Lika självklart är det att ett rent hem åstadkoms på ett visst sätt och att barnen måste ha hela och rena kläder.

 8. Välformulerat! Det är en sak att ha ansvar över ett område och något heltannat att utföra uppgifter.
  En fråga att ställa sig; hur ser ansvarsområdena ut hemma hos oss?
  En bidragande orsak till att de flesta kvinnor drar ett alldeles för stort lass, tänker jag.

 9. Grattis till nya jobbet/uppdraget!
  Vad roligt att läsa denna intervju och få ta del av alla dina kloka tankar. Expressen ska vara tacksamma för att du tackade ja till att skriva för dem!