Något jag ofta gör är asiatiska färsbiffar. Alltså biffar med lite asiatisk kryddning – supergott. Vi har ju fläskkött i parti och minut eftersom vi har egna grisar. Jag börjar med att mala färsen.
Och vräker på med fisksås, vitlök och rejäla knippen koriander. Och så lite chili.
Formar till biffar och steker dem i smör
Sedan serverar jag med lite grönt! Vanligtvis äter vi vår egen potatis men sist jag lagade mat hade jag skafferi -tömning och tog alltså rätt på lite ris. Gott med japansk soja och sötsur sås till
Du behöver (4 portioner)
500 gram fläskfärs
1 kruka koriander
3 vitlöksklyftor
Fisksås, salt, peppar och chili.
Gör så här
Blanda färsen med hackad koriander. Riv vitlöksklyftorna och blanda i smeten. Salta, peppra och addera chili och fisksås. Snåla inte på fisksåsen! Smält smör i en stekpanna och stek en liten bit färs för att känna att den är lagom kryddad. Forma sedan till biffar och fräs på. Servera med ris och sallad eller potatis.
11 svar
Vad är det för fisksås du använder?
Vanlig från Blue Dragon typ. Finns på hyllan där sushigrejerna är =)
Håller biffarna ihop utan ägg och ströbröd?
Jadå! Det använder jag aldrig när det är fläskfärs =)
Också nötfärsbiffar håller ihop utan ägg eller ströbröd. Jag brukar riva löken istället för att hacka efetrsom jag vill ha lök i mina biffar/köttbullar. Då riskerar man inte för stora bitar som kan göra att biffen ”rämnar”. Men hemligheten är att röra smeten så länge att färsen blir liksom trådig. Då håller den ihop hur bar som helst även om du har lite vätska i, tex soja. Du märker då den liksom börjar ta ihop. Rör, knåda inte. Lycka till
Ser goda ut!
Går det att använda blandfärs?
Åh va gott de lät! Vi kommer få lammkött i vår och vi har köpt en köttkvarn så de receptet sparar jag för att testa när våra lamm har slaktats. Kram
Så gott det låter! Tack för tipset. 🙂
Såg ju riktigt smarrigt ut, tack för inspirationen! Ska jag försöka mig på någon dag 🙂
Härligt med ett enkelt vardagsrecept! Vi har eget lammkött, ska prova att göra biffarna med det 🙂
Den ska jag pröva! Mums 🙂