asiatisk färsbiff 036A3149

Något jag ofta gör är asiatiska färsbiffar. Alltså biffar med lite asiatisk kryddning – supergott. Vi har ju fläskkött i parti och minut eftersom vi har egna grisar. Jag börjar med att mala färsen.

asiatisk färsbiff 036A3161

Och vräker på med fisksås, vitlök och rejäla knippen koriander. Och så lite chili.

asiatisk färsbiff 036A3167

Formar till biffar och steker dem i smör

asiatisk färskbiff 036A3188

Sedan serverar jag med lite grönt! Vanligtvis äter vi vår egen potatis men sist jag lagade mat hade jag skafferi -tömning och tog alltså rätt på lite ris. Gott med japansk soja och sötsur sås till

Du behöver (4 portioner)

500 gram fläskfärs

1 kruka koriander

3 vitlöksklyftor

Fisksås, salt, peppar och chili.

Gör så här

Blanda färsen med hackad koriander. Riv vitlöksklyftorna och blanda i smeten. Salta, peppra och addera chili och fisksås. Snåla inte på fisksåsen! Smält smör i en stekpanna och stek en liten bit färs för att känna att den är lagom kryddad. Forma sedan till biffar och fräs på. Servera med ris och sallad eller potatis.