Septemberbestyr

r036A0755

Å vilka fina dagar vi har här hos min mormor! Solen skiner, höstlöven brinner och vi tar upp näten på morgonen och rensar fisk och sedan arbetar vi på gården.

r036A0601

Vi har tagit ner en massa träd för att få finare utsikt över sjön (har blivit så igenvuxet sista åren) och så bär vi ved som ska torka och drar ihop sly som ska eldas till sommaren.

r036A0401 r036A0574

Det är så skönt att kroppsarbeta i friska luften och umgås och äta gott. Världens bästa rekreation känner jag.

r036A0779

r036A0568

r036A0424

Nästa vecka står jag på en stimmig, skränig bokmässa i Göteborg men just nu är jag här. I obygden. Fina kontraster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Septemberbestyr”

  1. Åh vad fint och mysigt det ser ut. Jag som alltid får sån hemlängtan av dina bilder, är SOM TUR på väg med tåget hem till Bästerbotten nu! Ska också jobba på gården med familjen! ?

  2. Härliga höstbilder, så vackra färger o ljus =) Underbar tid nu (bara förkylningen ger sig också,,)

  3. Ditt underbara recept på filmjölksbröd m bikarbonat och tips om hur man kan variera det i oändlighet är borta eftersom du inte har bloggen kvar på Amelia. Finns det någon möjlighet att du lägger upp något nytt liknande? Ditt recept har gjort att jag börjat baka och fortsätter att baka regelbundet, men utan det är jag förlorad ?. Snälla kan du dela med dig av det?

  4. Ser riktigt härligt ut! Att röra sig och göra något vettigt med kroppen brukar alltid ge mig sinnesro och avkoppling, speciellt efter dagar då händerna aldrig lämnat tangentbordet. Jag hoppas på fler härliga höstdagar?

  5. Åh Clara, jag älskar dessa bilderna på dig och från fisket. Du är så cool när du är piffig och fixad också, men jag älskar det starka rufsiga och geniuna på dessa bilderna på dig. Och du får mig att välja klippa lugg igen men nej nej nej. Det ska ej ske.

  6. Åh, jag avundas dig. Min favorit på hösten är min älgjaktsvecka i Jämtland. Tyvärr hade jag alldeles för mycket att göra på jobbet för att ha ro att åka upp. Men troligtvis hade det varit ännu nyttigare för mig.