Därför är jag, Filip Hammar och Chris O´Neill riktiga grisar

grisar 036A3887

Rösta på En Underbar Pod – nominerad till Svenska Podcastpriset!

Filip Hammar är en gris. Ann Söderlund också. Liksom att jag och Erica är två riktiga grisar. Japp!
Vad som däremot gör Alex Schulman till en räv det kan du höra här i senaste avsnittet av En Underbar Pod. Bloggläsarombudskvinnan tar mig i grisörat och vrider om för att höra hur  jag kan kalla mig djurvän samtidigt som jag skickar grisarna här i hagen till slakt. Dessutom tillagar vi en mustig utmattningspannkaka.  Ja, det är bara att trycka gula play-knappen!

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson. Nu får du höra den i originalversion för första gången här i vår pod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Därför är jag, Filip Hammar och Chris O´Neill riktiga grisar”

 1. Numera längtar jag till tisdagar och er podd =) Den enda jag lyssnar på för har inte riktigt kommit in i den där världen än… Ville bara säga att jag gillart´! Att jag får höra vad ni håller på med när ni bakar, är bland grisarna o s v gör att det känns som att jag är med er och så blir jag så galet sugen på att baka/laga det ni gör för det låter (alltså ljuden på riktigt) så gott. Jag har följt din blogg ett bra tag och tycker att det efter flytten märks att du fått ny inspiration som du skrev. Jo, det var ju poden jag skulle skriva om, jag tycker också det är härligt att höra ditt skratt, har jag inte hört innan eftersom skratt inte går att blogga men kul att få se fler sidor av dig. Så all uppmuntran till dig och Erika!

  1. Då är… eller var, du inte ensam om det. Clara o Erikas var min första…och enda. Lättsamma o roliga. Kan rekommenderas.

   1. Åh! Så kul! Klart ni ska lyssna på poddar. Ska sammanställa lista på fler att lyssna på – förutom vår såklart 😉

 2. Hej Clara!
  Jag gillar alltid att lyssna på din podd men jag måste säga att detta avsnitt var extra roligt att lyssna på. Så mycket igenkänning! När ni pratade om utmattning så kunde jag verkligen känna igen mig i allt. Tack till både dig och Erica för denna fantastiska podd!
  /Mirjam

  1. Tack Mirjam det var fint att höra. <3 hoppas du själv blivit kvitt utmattningens helvete. Kram!

 3. Hej! Jag ÄLSKAR er pod! Så mysigt att få hänga med dig och Erica. Så bra att ni pratar om det här med utmattning. Kände igen mig i allt ni pratade om! Är sjukskriven sen tre månader tillbaka i denna skitsjukdom. Längtar efter nästa tisdag när det nya avsnittet kommer. Jag följer dig på bloggen också såklart. Gillar den jättemycket!
  Anneli

  1. Krya på dig Annelie! Vet precis hur det kan kännas med utmattningen och hur det pendlar upp och ner. Vidrigt tillstånd. Fint dock att vi får erbjuda igenkänning i alltihop. Kram

 4. Men vilket otroligt dumt argument att man inte kan odla ekologiskt utan att döda djur! Har du hört talas om gröngödsling t ex? Och dessutom kan man ha lantbruksdjur utan att ha ihjäl dem. Vi har 14 får som gödslar vår mark, och de är helt fredade från dödande.

  1. Här kommer jag, sist på bollen, och säger samma sak som Caroline. Det där “vi måste gödsla med bajs från djur som sen ska dö” är LRFs stora, fina argument i varenda insändare och diskussion för att vi ska äta mer kött. Trodde inte att vettiga odlare resonerar så. Själv odlar jag med ekologiskt gödsel från hästar som lever och har det bra år ut och år in. Suck!

 5. Tack för sällskapet hem från nattjobbet imorse!
  Det var tur att jag hoppat av bussen när jag kom till delen där ni började leka leken och skratta för det fick mig att frustgarva ordentligt när jag gick hem haha (upptäckte dock senare att två personer gått precis bakom mig då, oops).

  Jag gillar att höra när ni håller på och pysslar i bakgrunden under podden och jag hoppas verkligen att det är något ni kommer fortsätta med (och bloken! Erica är ju fantastisk som blok), var så mysigt att vara med er i svampskogen t.ex. och att höra ljudet av handvispningen idag, känns väldigt hemtrevligt 🙂

  1. Hahahah. Glad att vi får dig att frusta 😉 Vi kommer definitivt fortsätta med både BLOK och pyssel

 6. Hej! Älskar podden! Du och Erika verkar så himla härliga och det är så mysigt att lyssna på ert prat och pyssel. Också roligt att höra dig argumentera för sådant du skrivit på bloggen, ibland för att jag håller med och ibland för att få veta hur du tänkt. Extra tack för samtalet om utmattningsdepression, även om jag inte varit där så känner jag (och säkert många fler) igen pressen. Det känns skönt att höra att det är viktigt att vila, vilket inte lyser igenom från så många andra håll i en tid av duktighet och att hinna göra så mycket som möjligt. Tack och kram!

  1. Tack själv Ellen! Vad fint att du skriver – vi kommer definitivt att ta upp utmattning fler gånger och från fler perspektiv. Skickar kram från oss båda :*

 7. Nu har jag lyssnat på alla era avsnitt! Du låter så mysig och rolig Clara! Härlig och ärlig! 😉
  Du är ju fin i bloggformat också men mycket personlighet uteblir som en däremot får i podden. Tack!

 8. Er podd blir bara bättre och bättre! Och då var den ändå jättebra från början! Jag älskar också hur seriöst ni gör BLOK. Bland alla skämt och allt mys så är det också så att läsarna på allvar får komma till tals – kul! Också underbart att höra dig svära över pannkakan och Erika meddela att här blir det inga filter utan bara brända äpplen, hurra!
  En teknisk fråga, jag laddade hem acast-appen för att få se bilder och sånt, men jag hittar dem inte? Kan du guida mig rätt?

  1. Så himla roligt att höra Lisa =) tusen tack! Ang bilderna – när du står i appen och har slagit på vår pod – tryck på den gula bilden. Swipea sedan från höger till vänster så bläddrar du fram en ny bild =)

 9. Hur många fler än mig valde att göra ugnspannkaka till middag efter att ha lyssnat på det här avsnittet? Blev för övrigt den första lyckade ugnspannkakan någonsin för mig.

 10. Tack för en jättehärlig pod! Har sträcklyssnat idag. Ni är roliga både du och Erika, gillar er humor!