Influencers of Sweden

14890415_10155475005379126_7223582956055720070_o

När jag började blogga 2006 var bloggandet endast en hobby för utövarna. Men på de tio år jag har varit aktiv har branschen förändrats och idag omsätter bloggvärlden enormt mycket pengar. De flesta profiler är kvinnor och många av dem unga – medan de som tjänat pengar på dessa profiler i regel varit män. Många företag har också utnyttjat profiler för att få till billiga annonssamarbeten, fulspons och dold reklam. Samtidigt kämpar andra bloggare för en juste och ärlig bransch och för möjligheten att kunna ta skäligt betalt för sitt arbete.

Linda Hörnfeldt (till vänster i bild) är en så sjukt inspirerande kvinna! En av de som bloggat längst i Sverige och för några år sedan startade hon nätverket Better Bloggers som har över 1200 medlemmar som alla är bloggare och som har en vilja att proffessionalisera sin hobby. Sara Rönne (till höger i bild) är också en riktig bloggveteran och framförallt expert på digital PR och content management.

Nu lanserar vi Influensers of Sweden.  Better Bloggers byter  skepnad och blir en branschorganisation för influensers.  Alla influensers! Youtubers, instagramare, bloggare, snapchattare. Det drivs som en ekonomisk förening där vinsten går tillbaka till medlemmarna och vi arbetar för medlemmarnas räkning.  Influencers of Swedens primära uppdrag är att utbilda våra medlemmar om sina rättigheter och skyldigheter som kreatörer och publicister – men även att skapa debatt och uppmärksamhet kring frågor som gäller influencers.

Det är Linda som driver organisationen och i styrelsen sitter också Sara. Och jag – som har fått det oerhört hedrande uppdraget att vara ordförande.

Driver du ett en blogg, insta eller youtubekanal som du vill utveckla och professionalisera så tycker jag att du ska bli medlem om du inte redan är det. Tillsammans driver vi den här branschen framåt och kan hjälpas åt att göra den bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Influencers of Sweden”

 1. DEt är verkligen heeeeeeelt otroligt!
  Jag vill verkligen mer med min blogg, mitt problem är att få ihop tiden med ett heltidsjobb…
  Tips där?

 2. Och eftersom inget blogginlägg är komplett utan en gnällig kommentar kommer den här: Om man absolut ska ha saker och ting på engelska, stava åtminstone rätt!

 3. Jättebra. Ska bli medlem direkt. Det är så sjukt att det fortfarande är männen som tjänar på att kvinnor bloggar. Att organisera sig är det bästa. Flera stora tummar upp (Y)

 4. Så roligt att läsa ditt inlägg om Influencers of Sweden! Jag kan bara hålla med om att det är en grymt spännande satsning som dessutom ligger helt rätt i tiden. Glädjande att du med din erfarenhet är del i styrelsen. Ha en fin dag!

 5. Woop woop! Det är så fett och häftigt att du går in som ordförande. Är själv jättestolt och glad att få bidra som skribent på sajten. Så peppad på den här utvecklingen och vad framtiden bär med sig.

 6. Wow Clara! Det här är ju så coolt 😀 Massa girl power! Vilken mäktig känsla att starta det en saknar!

 7. Det här kommer att bli så bra och jag är så stolt över att du är med i toppen! Du är verkligen en sann förebild, i såväl inställning som pondus och talang. Tack för att du är du och alltid är just du.