Tankar i kvällningen

punschveranda 036A0042

Det blir mörkt så tidigt nu – och termometern visar många minusgrader. Jag stänger om hönsen och känner hur glad jag är för att ha ett varmt hus att gå in i.

punschveranda 036A9942

Igår skulle jag ha haft Allhelgonamiddag för några släktingar. Tända marschaller, god mat och sitta och prata länge. Sådant jag längtat efter. Men alla blev sjuka så jag blev själv med barnen. Ganska fint det också.

punschveranda 036A0008

Tycker så mycket om den här högtiden. Det långsamma, mörka, tankfulla.

punschveranda 036A9912

Nästa helg reser jag till en annan världsdel. Får träffa de mest utsatta människor som finns. Men den här helgen är jag hemma och sitter tätt i soffan med mina barn. Pillar i håret, kliar på ryggen och pussar. Så mycket de nu tillåter mig.

punschveranda 036A9927

Hoppas ni haft en fin allhelgona allihopa. Att ni fick en stund att besöka en grav, tända ett ljus och tänka på vilken nåd det är att inte ligga i jorden utan gå ovanpå den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Tankar i kvällningen”

  1. Så vackert skrivit, jag tycker också så mycket om den här tiden på året. Och skönt att Allhelgonahelgen får vara en helg att minnas de älskade vi förlorat och att hedra det liv vi har. Varken mer eller mindre.

  2. Så vackert skrivet. Jag delar din uppskattning av den här tiden på året, och nåden att få vandra på jorden. Jag mår bra av att ta en stund då och då att verkligen vara i den känslan. Låta livet, så tätt sammanflätat med döden, komma nära mig. Först då, när jag vågar låta alla delarna finnas utan censur, blir jag hel. Det gör livet större att leva.

  3. Jeg hadde egentlig ikke tenkt på Allehelgens, men så så jeg posten din og tenkte at det egentlig var ganske fint. Så jeg har vært på graven til min mormor og morfar, og litt adhock satt et telys på graven deres. Ute på balkongen min har jeg laget blikkbokslykter for min søster, mormor og onkelen min. Veldig fin måte å minnes disse på. Takk for at du minte meg på det.

  4. Så fantastiskt vackert att få ta del av ditt liv och dina tankar… Det ger mig väldigt mycket. Hade inte planerat att åka till kyrkogården, men passerade en igår och just eftersom du skrivit om vikten av det, så stannade jag till och gick in i kyrkan en stund. Väldigt fint. Tack <3

    1. Läste också om den meningen flera gånger. Älskar de här tankarna du delar med oss. Stort tack!

  5. Så fint skrivet. Hoppas att resan ger dig perspektiv och lärdomar. Du har redan så mycket av det att jag ibland bara blir stum inför din klokhet, men vi är ju tack och lov aldrig färdiga som människor. Fint att få den stunden med barnen nu tänker jag. <3