Frossa i podlyssnarnas bästa berättelser om servicepersonal!

Clara och Erica nedbäddade i en hotellsäng med vita lakan.

Rösta på En Underbar Pod – nominerad till Svenska Podcastpriset!

Trosor på pizzan, en handfull tandpetare i knödeln och bäddning medan du ligger kvar i hotellsängen. Den här gången slängde jag mig med Erica i en hotellsäng och njöt av podlyssnarnas roliga, knasiga och varma berättelser om servicepersonal vi sent ska glömma! Skrattade så jag tjöt, häpnade fler gånger och blev rörd av berättelsen om cafébiträdet som tog ett för tidigt fött barn till sin hjärta.
Tryck på gula playknappen här under och njut du också!

Vill du ha mer? Här kan du läsa alla tidigare berättelser om servicepersonal vi fått in.

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Frossa i podlyssnarnas bästa berättelser om servicepersonal!”

  1. Hej Elin,
   glad att du skrattar! Kan du bevara en hemlighet?
   Bra. I nästa program kommer det bli mer av den varan när Clara asflabbar åt ett bakverk jag har gjort. Lova att du inte säger det här till någon! ; )

 1. En helt annan fråga från en amatör till ett proffs: hur tänker du kring design av din blogg och hur gör du rent praktiskt när du ändrar den? Kan man ändra i ett utkast eller blir ens blogg helt ny om man väljer ny design eller ett nytt “tema” i t ex WordPress? Det känns ju lite läskigt men samtidigt kan det vara lockande att förändra utseende i den egna bloggen, bl a med större plats för foton. Hur har du experimenterat?

 2. När jag lyssnade så kom jag ihåg hur det var när vi besökte det fantastiska landet Sri Lanka. Stress var helt klart en synd i det landet. Kan vara mycket välbehövligt för semesterhjärtat och hjärnan, men något jobbigt om en har en tid att passa,typ till ett flyg eller så… Det jag dock är mest fascinerande över är problemlösningen. När vi checkade in kom de allt som oftast och hjälpte till att bär packningen till rummet. Åker du till Sri Lanka rekommenderar jag verkligen homestays men vi bodde även på ett par hotell. På ett hotell tog de våra väskor och bar i väg dem. De hittade dock inte vårt rum utan fortsatte gå och satte bagaget i ett passande rum – trots att det inte var vårt rum. På morgonen till frukost på samma hotell blev vi erbjudna påfyllning av te till frukosten. Det visade sig istället vara kaffe i kannan. Servitören ber om ursäkt, tar med sig våra kroppar men fortsätter likväl erbjuda påfyllning av te till övriga gäster.. ?

 3. Gaaah! Varför kan jag inte lyssna!? har lyssnat på den två första programmen. De senare får jag bara en liten truddelutt till svar ifrån när jag trycker på Play.
  Tycker ju att ni är så bra.

  1. Hej Josse,
   önskar jag kunde svara på det men här kommer några enkla förslag som du säkert redan tänkt på.
   1. Om du lyssnar i din telefon, slå av den en gång och starta om.
   2. Om du lyssnar i en app, pröva att ta bort appen och ladda hem igen på nytt.
   3. Kanske har du många appfönster öppna samtidigt? Vet inte hur man gör på andra modeller men på iphone kan man dubbelklicka på runda knappen och sen få upp en hel radda öppnade “appfönster” som man tidigare varit inne på. Stäng dem genom att släpa uppåt. Och när du gjort det öppna den app du lyssnar i som vanligt.

   Ja, som sagt, du har kanske redan provat det här. Lycka till! Det är nio program som väntar på dig 🙂

 4. Älskar eran pod! Proffsig och rolig utan att bli tramsig, en hjärtevärmare och lyckokälla!

 5. Ja herregud vad jag blev förbannad och sedan skrattade! Känns bra att jag ska börja med ett serviceyrke igen för det behövs ju verkligen folk som är bra på service!

  Detta var första avsnittet som jag lyssnade på, jag fastnade direkt! Lyssnade igenom så många avsnitt som jag hann, tror att jag har två kvar. haha

  En underbar pod!

 6. Fantastiskt avsnitt!! Ni blir bara bättre och bättre för varje vecka, tack för underbar poddlyssning 🙂

 7. Alltså Guatemala!! Jag skrattade så jag fick ont i magen. Helt underbart! Tack till den som delade med sig av historien och tack till er för att ni framförde den så fantastiskt bra <3

 8. Alltså jag måste bara kommentera. Min kommentar har egentligen inte med ovanstående inlägg att göra, utan med din blogg som helhet, eller du underbara Clara (!) som person. Jag har nämligen inte varit inne på din blogg på ett väldans tag. Har egentligen följt dig sedan någon gång där i början av din bloggkarriär och aldrig tröttnat av att läsa. För några månader så brakade dock min dator ihop och eftersom mitt bloggläsande över lag blivit mindre frekvent de senaste åren struntade jag i att uppdatera mina favoritlänkar när jag skaffade en ny dator. Det och faktumet att jag haft fullt upp med studier den senaste tiden resulterade i att jag inte har läst en enda blogg på flera månader. Nu fick jag dock en stund över och tänkte catch up lite på mina favoriter. Din var då den första jag googlade upp, varpå jag såg att du “flyttat hem igen”. Därpå följde streckläsning av massa inlägg på din blogg flera sidor tillbaka. Då kände jag att jag bara inte kan hålla tillbaka: Jag älskar dig så himla mycket! Du är en så stor inspiration och man får så härlig känsla efter att ha läst här inne. Du är så himla bra och jag kände att jag behövde berätta det.

  1. Anar att det är “Guatemala-scenen” du lyssnat på 😉
   Vi fick ett lysande bra manus i läsaren Malins kommentar!

   Mest av allt vill jag bara säga: Åh tack – vad varm och glad jag blir!!! Alla som lyssnar på En Underbar Pod är automatiskt med i min fan club. Tack Lina!

 9. Har också en erfarenhet av dagen-efter-piller. Första gången jag köpte det var efter att jag missade ett piller när jag var ute och reste, och då var det ingen fara, jag gick till en ungdomsmottagning. Men andra gången, ca 4 år senare, var det dags igen.

  Jag hade åkt ner till Gotland för att möta en av mina bästa vänner som jag inte sett på ett år eftersom han varit utomlands. Vi hade varit vänner i år men ingenting hade hänt mellan oss fram tills den resan. Jag hade gjort slut med min kille ett halvår tidigare och slutat med p-piller eftersom jag inte trodde jag skulle vara sexuellt aktiv på år efter det. Men när jag träffade min vän slog det gnistor och såklart var det kondombekymmer och vi ville inte ta några risker.

  Så jag gick in på apoteket och skulle köpa ett. Hittar det på hyllan, tar en förpackning, går till kassan. Kassörskan frågar “Är det första gången?” och jag svarar “nej”. Då utbrister hon “Det här är inget preventivmedel! Ta ansvar och använd kondom!”

  1. Oj inte hunnit lyssna men vad kul att dom nämnde min grej med dagen efter piller. Så trist att höra att du också blivit illa bemött <3 kram

 10. Hej från Kambodja! Låg under ett myggnät och lyssnade när ni grillade pinnbröd i minusgrader. Älskar att lyssna på er!