Pengar eller prestige – vad driver en bloggdrottning?

“Bloggdrottning”. Ibland kallas jag för det. Både roligt och smickrande då det för mig är viktigt att bloggen håller kvalitet och är välbesökt. Men i det här podavsnittet tvingas jag ifrågasätta mina mål. Erica som går en kurs mot utmattning försöker lära mig att se skillnaden mellan mål och livsriktningar som kan ge livet en större mening. Jag inser att jag har mål i livet som krockar med mina värderingar.

Bålskål i pressat glas med röd glöggbål och skurna apelsinskivor.
Tryck på playknappen så får du dessutom tips på uppfriskande citrussmaker att hälla i glaset under julens fester.

Stort varmt tack till dig som röstar på oss i finalen för Svenska Podcastpriset!  Jag och Erica finns  nu med i två kategorier. Om du vill hjälpa oss att vinna priset som Årets nykomling röstar du  här och vill du rösta på oss i kategorin Samhälle och kultur röstar du här .

Din röst betyder mycket oss – du kan rösta varje dag till 11 december då omröstningen är klar!

Musik: Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Pengar eller prestige – vad driver en bloggdrottning?”

 1. Hej! Så nyfiken på vad ni har för utrustning när ni spelar in podden? och hur ni redigerar? Såg en bild där det såg ut som om ni använde mobilen??!!

  tack på förhand!
  Eva

  1. Hej Eva,
   du har sett helt rätt! Jag använder en mikrofon (stereo) som heter Shure MV88. Den kopplar jag in i laddningsuttaget i mobilen, så det är mobilen som är själva bandspelaren. Sen redigerar jag podden i programmet Reaper. Nu var det ett tag sen jag köpte det, men jag tror att man får provköra det gratis i några veckor om man är en privatperson som vill testa sig fram först.
   Poddar du själv?

 2. Jag har röstat på er i båda kategorierna! Jag lyssnar på er varje vecka i bilen påväg till jobbet i Turin i Italien. Det är härligt att höra era lugna och roliga resonemang medan man själv kryssar mellan galna italienare i sina små Fiat på motorvägen. Sluta aldrig podda! Kram!

 3. Måste bara säga att din hemsida är oerhört fin nu! Känns som en blandning av blogg och tidning. Jag läser din blogg via en RSS-läsare på mobilen, och då förlorar man ju den fina upplevelsen av att gå in på din blogg tyvärr….

  1. Oj, konstigt!
   Nomineringen var till det datumet men nu när finalomröstningen är igång är det 11 december som gäller.
   Funkar det inte när du klickar på länkarna i blogginlägget här ovanför?
   Hm… när jag själv klickar kommer jag rätt. Du kan alltså rösta i båda kategorierna Årets nykomling och Samhälle och kultur.

  2. Ah! Anna nu förstår jag vad du menar. När du har lagt din röst på sajten där man röstar kommer en bekräftelse upp med fel datum. Ja, de som gör sajten har nog bara skrivit fel där helt enkelt. Uppmärksamt av dig! Men det ska bara vara att rösta på 🙂

  1. Hej Eva,
   jo jag blev tipsad om att byta vårdcentral och gjorde det för att få möjlighet att prova på ACT, en sorts antistresskurs i grupp med andra människor som har liknande erfarenheter.
   ACT är en förkortning av Acceptance and Commitment ­ Therapy, fast en del menar att T:et snarare står för Treatment.
   Hur som helst tycker jag att det har varit bra att få lära mig mer om forskning kring stress och få några praktiska verktyg att hålla i handen. Det finns säkert massor att läsa på nätet om ACT, här är i alla fall en början på svenska om du är intresserad http://livskompass.se/act/vad-ar-act/
   Hoppas du får ut något av att läsa!

    1. Hej Eva,
     jo jag går kursen för min egen skull. Sen hoppas jag förstås att det på något sätt kan hjälpa andra att Clara och jag pratar om det vi har lärt oss här i podden. Tycker också att vi fått tillbaka mycket av dig och andra lyssnare när det gäller erfarenheter kring utmattning. Nu ska jag snart ta bussen och åka på kursens sista lektion!

 4. Åh, vad kul att jag har hittat en ny podd att följa. Jag ska genast ta och lyssna på detta avsnitt, det låter spännande. Ang. titeln bloggdrottning. Det tycker jag absolut att du ska ta åt dig på ett positivt sätt efter allt slit och välskrivna inlägg du har. Heja dig!

  Ha en bra onsdag! Kramar LouiseiTurkiet
  http://www.louiseiturkiet.se

 5. Hej!
  Snälla skriv ut innehållet i glöggsangrian här någonstans på bloggen, har lyssnat två ggr men ändå glömt av att skriva upp! Utmattningshjärnan…

  1. Hej Helena,
   vi blandade sval rödvinsglögg med apelsinjuice (på en höft) och sen skivade Clara i tunna skivor av apelsin och citron. Sist hällde hon i mycket is och några lingon som dekoration. Lycka till med glöggen!

 6. Gillar inte alls bloggen längre då det bara är reklam, osant på nåt vis. Om jag nån gång i månaden klickar in för att tjuvläsa så får jag samma ont i magen känsla ? Förstår att lönen måste komma från nånstans men jag kan inte läsa något som gör att jag får en dålig känsla.

 7. Intressant om mål och livsriktningar. Och när de motsäger varandra… kanske är vi för otåliga? Vill vi för mycket på en gång? Jag tycker det är så lätt att slitas med i sånt som Clara pratar om som prestige… jag gör det själv hela tiden. Jag är inte jättebra på att följa livsriktningarna. Jag tänker ibland att jag borde bli bättre på att slappna av – kanske behöver jag inte hinna allt med både barn, familj, vänner, karriär, forskning, hus, trädgård, roliga intressen osv osv på en gång. Lever jag tills jag är 80 så finns det tid kvar… omfördelning och prioritering får det nog bli.