Vilket julrim vill du ha hjälp med?

IMG_1028

Rimstuga med mig och BLOK! Just nu jobbar jag med att förbereda en rimstuga ihop med BLOK, (den mycket enerverande Bloggläsarombudskvinnan här på bilden). Vi ska alltså spela in ett podavsnitt där du som vill får hjälp med julrim till julklappar som du ska ge bort.

Du som lyssnar på En Underbar Pod vet redan att BLOK är en noggrann kvinna som gillar förberedelser. Hon behöver veta vilka av dina paket som saknar julrim redan nu. Vi lovar att hjälpa till med så många rim vi bara hinner och svarar i podden (och här på bloggen om det skulle bli många) några dagar innan julafton.

Skriv en kommentar och berätta vilket julrim du behöver hjälp med! 

Senast måndag morgon 12 december klockan 9.00 behöver ha din rimfråga för att få med den.

Med risk för att bli tjatig vill jag också påminna om att det nu är slutspurt i finalen i omröstningen om Svenska Podcastpriset. Vi står mot en rad grymt bra poddar och behöver verkligen din röst om vi ska ha en chans att vinna!

Rösta på oss som Årets nykomling här och som bästa pod i kategorin Samhälle och kultur här . Tusen rosor och tack till dig som röstar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 kommentarer på “Vilket julrim vill du ha hjälp med?”

 1. Kul med julrim! Jag gillar själv att rimma, men någon tradition för rim på julklapparna har vi aldrig haft i min familj. Men i år kanske jag ska slå till med ett?! Jag ska ge bort Bee’s wrap (f ö ett grymt bra alternativ till plastfolie och aluminiumfolie, gillar det skarpt!).
  Hoppas att ni får en fin helg, både Clara, Erica och BLOK!

 2. Kul!
  Jag ska ge bort en tavla öven min kusins hemstad, Borås (en svartvit karta typ). Vore kul (och supertacksamt) om ni fick ihop något klurigt! I övrigt vill jag bara säga att jag verkligen gillar podden!

 3. Ska ge bort ett förkläde i vaxduksmaterial åt min man och mottar gärna ett passande rim.

 4. Hej BLOK! Jag har som mål att bara ge bort upplevelser till mina nära och kära den här julen, vilket känns bra såklart men också lite tråkigt när det gäller själva paketen som ju mest blir platta kuvert. Tänker därför att jag ska lägga lite extra energi på varje inslagning och rim i år, och jag vill gärna ha hjälp med ett rim till paketet till pappa! Han ska få en far-dotter helg på vårt landställe där jag “ger bort” en festlig middag, bastuhäng och lite hjälp med ett enormt berg av ved som ska klyvas. Kanske låter som en knäpp sak att ge bort men han är en sån person som redan har allt han behöver (eller köper det han vill ha, och ofta in en prisklass som inte mina CSN-pengar räcker till) och jag tror att han kan bli glad för det är inte så ofta vi umgås bara vi två. Många kramar!

 5. Jag är gravid och ska till min sambo ge boken, grattis du ska bli pappa! Hade varit kul med ett bra rim till denna paket

 6. Hej! Jag har köpt ett signerat exemplar av Gudrun Schymans bok “100 brev som inte?!? förändrade världen” till min svåger som är antifeminist. Vore jättetacksam om ni ville hjälpa mig med rim till denna. Tack för en bra blogg och en bra pod! ?

 7. Kära BLOK! Jag behöver din experthjälp med rim till den svårrimmade presenten tyngdlyftningsbälte. Oj oj, kommer denna svåra nöt gå att knäckas?

 8. Klassisk lite trist men användbar present bestående av en mörkblå mössa till en 27 årig rätt klädsnobbig lillebror kan behöva ett snärtigt rim från er 🙂

 9. Min sambo ska få en prenumeration på the blank spot project. Ett rim till det vore fint.

 10. Hej! Skulle behöve hjälp med julklappen till min fantastiska sambo. Det är en fotobok med foton från sommaren då vi var på vår första båtsemester tillsammans ? God Jul till er! Och tusen tack för underbara poddar ?

 11. Hej!
  Jag ska ge några av mina släktingar böcker….har ni något allmänt rim för det dvs. ett rim om boken som företeelse och oberoende av innehållet?
  Sen ska min skogsmulle till pappa få en kudde med ett barrskogsmotiv. Finner ni kanske ett passande rim till den också?
  Hälsning i Adventstid! 🙂
  /Carina

 12. Åh jag vill ha ett fyndigt rim för ett svamphus! Det är ett färdigt kitt med en stuga i kartong, man tillsätter vatten och så växer det ut ostronskivling ur dörrar och fönster.

 13. Vad mysigt!
  Jag ska ge bort en gemensam cykel-dag till min man. (Det låter kanske konstigt, men vi bor i östra Afrika och äger inga cyklar. Så jag tänkte att vi ska hyra cyklar, packa masssäck och ge oss ut på okänd mark i bergen. Tror det kommer bli kanon eftersom vi VERKLIGEN saknar att cykla och då vi SAKNAR naturen nu när vi bor i en myllrande storstad).
  Försök gärna rimma på det ni! 😉

 14. Ska ge bort ett kit med pennor och sudd och annat sådant till min lilllasysterhon är nio) som hon kan ha i skolan. Hon tycker om rim, så det skulle vara kul att ha ett åt henne, men jag kan bara inte komma på ett?Älskar er podd!

 15. Hej hopp i rimstugan!
  Jag ska ge bort en snygg skogsgrön ryggsäck till min man. Den är gjord i canvas o tål strapatser. han rör sig i skog o mark(är jägare) men även inne i stan (norrköping) bland en massa folk. I ryggsäcken lägger jag också två rutiga flanellskjortor…. kan ni rimma så att han nästan kan gissa?!

 16. Min man ska få en fritös av mig. Han friterar nu hej vilt både potatis, vårrullar och räkor i vanlig kastrull så det behövs verkligen.
  Vore så tacksam för ett bra rim!! ?
  Lycka till i podcastpristävlingen!

 17. Har köpt olika typer av salter till min pappa (havssalt o liknande).
  Ett zomebiespel till maken.

 18. Jag ska ge bort en gammal engelsk kopp med tillhörande fat till min sambo. Det lite kluriga med det hela är att koppen har ett “mustasch skydd”, skyddet är format som en mustasch och sitter inne i koppen. Tydligen gjordes det en hel del såna här koppar i England förr. Jag tycker att det är en klockren julklapp, förhoppningsvis tycker han också de 🙂 Så om ni har möjlighet att hjälpa mig med ett rim vore jag väldigt tacksam!
  Jag vill samtidigt tacka, för just en helt underbar podd. Tack!

 19. Tycker rimmen är så mysiga att läsa och man får gissa lite innan man öppnar.
  Men till barnens klappar tycker jag det alltid är svårast. Som i år. Då har de fått varsin Stardarlings docka (typ som en barbie) en varsin selfiepinne med microfon och pyssel.
  Vad skriver man? Hjääälp 🙂 😉

 20. Häj!
  Vill börja med att tacka för en helt fantastiskt underbar pod. Ni är bäst!

  Jag ska ge min frusna man ett par fårskinnstofflor. Vore ju sjukt kul om ni kom på något fyndigt på det!

  Fortsätt gör er grej, häjja er! Kram Eva

 21. Oh oh oh!!

  Kul med rim! Det är en tradition jag tog med mig ifrån Sverige till min “nya” amerikanska familj som de alla älskar!

  Jag har köpt en liten nyckelrings grej till min man i julklapp. Det är en liten platt, vit, fyrkant man kan ha på nycklarna eller i plånboken och som har med bluetooth en app kopplad till sig, så när man tappar sin plånbok eller telefon så kan man kolla i appen och se vart på en karta mobilen/plånboken är, plus att den liksom plingar så man kan höra den när man är nära.

  Bakgrundsfakta: Jag är så URLESS på att leta efter hans skor, bälte, mobil, nycklar, plånbok varje morgon innan jobbet. Min talar bara eng 🙂 KUL, håller tummarna att jag ser ett rim!

 22. Hej,

  Åh vad bra om ni skulle kunna hjälpa med detta. Jag tycker det är så svårt att komma på bra rim till klapparna. Jag ser att någon redan efterfrågat rim på en tidningsprenumeration (ska jag ge till min mamma – närmare bestämt ´året runt´) och fårskinnstofflor (ska jag ge till min sambo), så jag skulle behöva hjälp med ett rim på lego som min lillebror önskat i julklapp (vissa saker blir han aldrig för gammal för ^^).

  Tack för en mysig blogg!

 23. Hej! Rimstuga, SÅ roligt! I min mans släkt är det tradition att rimma (även om han själv gör aaaaalldeles för avslöjande & uppenbara rim), så om jag kan få hjälp att rimma på ett gitarrfodral åt honom så skulle jag gärna glänsa med detta (i två minuter tills jag lär har avslöjat att det är expertrim, haha). Han är inget ess på gitarr, men han vill gärna tro att han är det. Gulligt, knasigt & roligt ?

  Kram å tack på förhand!

 24. Hej Clara!
  Jag ska ge bort två Håkanbiljetter till min pojkvän. Konserten är på Stockholms Stadium den 9 juni nästa år. kram Linnéa

 25. Fotografier till min syster och svåger på deras son. Jag har tagit honom till en fotograf när de tror han är på dagis ?

 26. Hej!
  Jag ska ge bort en ryggsäck från Sandqvist som heter “Kim” till min pojkvän som heter Kim, hade vart spännande att se vad för bra rim som kan komma ur det 🙂

 27. Åh så kul med rim! I min familj har vi aldrig skrivit julrim men min sambo berättade häromdagen att hans pappa brukade göra det när de var små. Han la mycket tid och tanke bakom dem. Därför skulle det vara himla kul att kunna ge en klapp med rim till honom i jul. Han ska få ett hemstickat och egen designat pannband i julklapp. Det är stickat i ett supermjukt merinoullsgarn.

  Jag har försökt klura på ett bra rim till min svärmors ena julklapp också. Hon älskar manglade lakan och loppisfyndade örngott. Hon brukar krusa örngottsbanden med hjälp av strykjärnet, precis som en gjorde förr i tiden. Men nu har jag fyndat en krustång avsedd för att just krusa örngottsbanden. Tänker att den underlättar arbetet för henne lite.

  Så kommer ni på något passande är jag himlans tacksam!

 28. Hej! vilken bra ide 🙂

  jag behöver hjälp med ett julrim till
  1. yogarelaterade tillbehör
  2. seriealbum
  3. byxor till min man

  Puss och tack för en toppenblogg och toppenpodd!

 29. Något rim om loppisfyndade saker kanske? Mer generellt! Så kan man anpassa det själv beroende på vad för sak det handlar om 🙂

 30. Jag ska ge skidlektioner till min 21-åriga dotter som vill ge sig ut i slalombacken igen. Sist var hon 14 år, pjäxorna klämde och livet skavde. Det slutade med att hon gråtande slängde sig i en snödriva och lovade: “Aldrig mer”

 31. Heja rim!
  Vad säger ni om t-tröja i ekobomull? 🙂 Hör gärna på förslag. Tack för er.

 32. Hej! Vi drar ner på julklappar i år och ger bara något liter. Jag ska ge bort en tumstock till min man (eftersom 1-åringen drog sönder den gamla).

 33. Älskar rimstugor!! Vi brukar rimma i vår familj. De andra är så bra på det, men jag är urusel, så jag skulle bli otroligt glad om ni kunde hjälpa mig med ett rim. Jag har köpt en 5-årskalender/dagbok till min son (31 år). Vi har själva en 10-årskalender som snart är slutskriven och önskar att vi börjat med detta mycket tidigare. Det är så kul att på samma uppslag kunna snabbläsa 10 år bakåt i tiden och minnas. Eftersom jag inte är säker på att de kommer att fullfölja detta uppdrag, så nöjde jag mig med 5-årskalender, men lite mer plats att skriva (t ex plats att följa första barnets utveckling/ord/osv). Sonen ska vara föräldraledig under våren, så kanske det kan bli lite tid att skriva! Tack för en trevlig blogg och pod!

 34. till jul kommer min mans familj hit varav 2 tonårssyskon med sina respektive som vi inte känner så väl (hitkomna från sydamerika för 1-2 år sen) så vi tänkte vad bättre än att ge alla 4 gemensam present att gå på konsert eller liknande.. hade varit kul om alla fick varsitt paket med ett rim i och så får alla försöka lista ut vad julklappen är… så skulle ni kunna hjälpa med 1 2 3 eller tom 4 rim för konsertbiljett eller liknande vore man glad och tacksam! tack för all fin julinspo och alla mysiga podprogram ♡ (ser fram.emot att höra alla rim oavsett)

 35. Jag skulle vilja ha hjälp med ett rim på förkläde till min pojkvän och ett annat rim på innebandyskor!

 36. Bästa podlyssnare,
  det glädjer mig att så många valt att önska rim! Jag lovar att göra mitt absolut bästa, har inhandlat ett nytt lexikon för detta och hoppas ni ska bli nöjda med med de rim som jag (och för all del Clara också) kan leverera.

  Vänligen