Inspirationsläsning

r036A8021

Något som inspirerar mig mycket är att se intervjuer med kvinnliga Hollywoodkändisar. Alltså bakom kulisserna. Älskar att se hur bestämt Beyonce öppnar ett styrelsemöte, hur Jennifer Lopez arbetar för att positionera sitt varumärke och hur Ellen får slåss för sitt sätt att programleda. Hur Kim Kardashian tänker när hon produktifierar sitt kända namn och hur Oprah resonerar när hon anställer.  Tyvärr är det ganska få intervjuer som handlar om detta. För mest får ju kända kvinnor prata om hur de tränar, sminkar sig och vem de ligger med för tillfället. Snark. Men i youtubedjungeln kan man hitta en del guldkorn när man letar. Dokumentärer och intervjuer om deras liv som kreatörer och entreprenörer.  Men förutom klippen så kan man ju hitta en massa guldkorn i bokhandeln. Dessa tre titlar klickade jag nyligen hem som entreprenörskapsinspiration.

True Love av Jennifer Lopez. Jag gick i högstadiet när Jennifer Lopez släppte sin första skiva som jag verkligen lyssnade sönder. Nu för tiden tilltalar hennes musik mig inte särskilt – men hennes arbetsmoral, affärssinne och sätt att chefa gör det. Den här boken handlar om det svåra två åren efter hennes skilsmässa från Marc Anthony och hur hon arbetat för att bygga upp sin självkänsla efter ett helt liv med mer eller mindre destruktiva kärleksrelationer. Jag hade önskat mig mer businesstips i boken. Men trots att den var väldigt tillrättalagd och amerikansk fick jag en stor inspirationsboost av att läsa den.

Talking as fast as I can av Lauren Graham. Hon spelar Lorelai i Gilmore Girls och är en idol sedan många år. Hennes bok är lite av en biografi och en återblick på tiden med den populära teveserien. Till skillnad från Jennifer Lopez har hon skrivit boken själv och det märks. Den är hejdlöst rolig (speciellt avsnittet Slap that bass) och vass och pladdrig. Inte helt olik hennes mest kända karaktär Lorelai. Och här måste jag ändå säga att med två tredjedelar av boken läst så är kapitlet om just dieter det som fångat mig mest. För att hon skriver så roligt om Hollywood och vikt och förväntningarna på kvinnor.

Never Broken av Jewel Kilcher. Jag upptäckte henne som musiker när jag gick i sjuan och hittade skivan Pieces of you. Hennes fyra första skivor har gått varma under hela tonårstiden. Idag håller hon tyvärr mest på med countrymusik som låter plastigt. Men hon är och förblir en av de bästa textförfattare jag vet. Hon kommer från Alaska där hennes föräldrar var nybyggare. Hon hade en fattig uppväxt och en pappa som slog henne. Under en period var hon hemlös och bodde i sin bil och slet som ett djur för att få livet att gå ihop. Tillslut lossnade det och hon fick sitt musikaliska genombrott på nittotalet. Hennes självbiografiska bok Chasing down the dawn som jag läste i högstadiet satte djupa spår i mig. På något märkligt sätt känner jag mig sammanlänkad med henne. Den här boken har jag inte hunnit påbörja ännu men vet att den fått jättebra kritik så jag är peppad på att läsa. För livsråd och affärsinspiration och allmän pepp!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Inspirationsläsning”

 1. Åh vad kul! Mitt tips är #girlboss av Sophia Amoruso, grundaren av Nasty gal som startade som en vintageshop på internet. Den blev jag sjukt inspirerad av!

 2. Jag har tänkt läsa Lauren Grahams bok ett tag nu men det har aldrig riktigt blivit av. Måste ta tag i det snart hör jag!

 3. Så bra boktips! Overrasket meg selv med å bestille bøkene til Lauren Graham og J-LO. Jeg er ikke kjendis-interessert, så hadde aldri funnet på å bestille de selv, men du fikk meg interessert. Gøy å lese noe utover det vanlige! Takk!

  1. Må bare legge til at i tillegg til bøkene, ble jeg enda mer inspirert av bloggen din idag! Både innlegget Bare dra på, stanna inte! og Sex sakar jag vil testa inspirerte meg på områder jeg trengte å bli inspirert. Så takk igjen! Det var deilig å kjenne litt inspirasjon midt i januar!!
   Bless U!
   K

 4. Har du last In the Company of Women, av Grace Bonney som startade/driver siten Design Sponge, om kvinnor som kreativa småföretagare? Tanker mig att läsa den under vårvintern, tror den har en hel del businesstips OCH livstips!

 5. Vilka bra tips! Jag fascineras också av människor som tex Kim Kardashian men har inte riktigt veta var jag ska kolla för att få reda på det jag vill veta. Som då inte handlar om hur mycket hon tränar eller hur många skönhetsoperationer hon har gjort. Så tack för tipsen!