Sol på näsan och present till mig själv

Varenda vårvinter är det samma sak. Solen lyser starkt men vindarna isar. Och ingenstans på gården finns det en lä-vägg att sitta mot. Jag längtar ut. Men vart? Drömmen har varit en liten punschveranda där jag kan få sol i ansiktet och dricka kaffe och både vara ute och inne på samma gång. Igår hände det. Solen nådde över berget och värmde hela rummet. Idag premiär-satt jag där ute och lyssnade på podcast och drack kaffe. Nästan pirrig i kroppen. Äntligen!

Folke gjorde mig sällskap.

Den här verandan är min 30-årspresent till mig själv och jag kunde inte vara mer nöjd.

Känner ni förresten igen det där med att när man har färska blommor så flyttar man runt dem? Jag tar med mig buketten mellan olika rum så att jag ska få njuta dem. Som mina påskliljor och tulpaner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Sol på näsan och present till mig själv”

 1. Har hört att påskliljor ska döda tulpaner, men det kanske inte stämmer? Så fint du har det på din punchveranda!! Ser supermysigt ut.

 2. Hej! Jag har en out of topic fråga, som jag tänkte att du eller någon av dina läsare kanske känner till svaret på. Jag har nyligen stött på något som på engelska heter reusable menstrual cloth. Alltså återanvändningsbara bindor. Men jag har aldrig hört talas om det förr eller hört om någon som använder sådana. Så jag undrar helt enkelt om det finns att köpa här i skandinavien (i en fysisk affär) och om de är effektiva, i fall du el någon som läser det här känner till det. Läste att i genomsnitt använder varje kvinna runt 11 000 bindor/tamponger. Galet mkt och inte så bra för miljön. Så om det funkar bra, och man inte har lust att använda en så kallad menskopp, kan det ju helt klart vara värt att prova detta alternativ istället.

  1. Är det tygbindor du tänker på? Jag har haft det förut och tyckte det funkade OK – men bytte sedan till menskopp vilket var mindre arbete med än att hålla på att tvätta. Fast du tänker kanske på typ komposterbara bindor? De har jag ingen aning om ifall det finns tyvärr

 3. Jag blir så AVUNDSJUK, jag vill också ha en punchveranda.. 🙂
  Solens strålar tar sig igenom fönsterrutorna och kastar färg, känsla och värme. Utanför ligger snön och glittrar, och blåsten omfamnar träden så det flyger “glitter” överallt 🙂 . Allt detta medans man sitter på punchverandan och avnjuter en kopp nykokt kaffe i tystnaden.. aaaah!

  Och ja, även jag flyttar omkring mina blommor. Man måste ju få njuta ordentligt 😀

 4. Åh, så härligt! Ska bli så spännande att få se hur er trädgård tar sig i år! Med nya verandan och allt jobb ni väl la ner i trädgården förra året?

 5. Hej Clara!
  Jag tycker er punschveranda blev så fin med så passande färgsättning! Får man fråga vad färgerna på dörrar och väggar heter?

 6. Har ganska nyligen gjort min första videoblog som vore kul om du ville tycka till om, bra att veta hur man ska utvecklas! 🙂

 7. Härligt! Ljuset återvänder verkligen nu, och när solen börjar värma är det ju ljuvligt. Mars kan vara en väldigt fin månad där jag bor, har man tur så kan man njuta vårvinter med snö och is i norrlägen, barmark och takdropp i söderlägen. Idag var det mulet men igår: strålande sol som speglade sig i isen där jag gled fram. Mmmmm…