Friluftsliv

Det är så härligt med lite sportlov! Vi frilufsar och har det fint. Solen är varm och skarp och huden längtar strålar.

Idag gjorde vi upp eld och drack kaffe och grillade pinnbröd och korv.

Folke var peppad

Bertil täljde med kniv. Han börjar bli riktigt duktig.

Mitt i allt måste jag lägga mig i snön och sola litegrann. När jag kommer in är jag helt rödblommig och varm och trött som tusan. Uteluften är rätt krävande när man varit inne nästan en hel vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Friluftsliv”

 1. Åh, så underbart det ser ut. Var norrut på sportlov häromveckan och nu sitter vi hela familjen i stockholmsslask och längtar tillbaks till snö och skidutflykter. Har du några favoritrecept på utflyktsmat? 🙂

 2. Sådan magisk tid på året! Tycker nästan synd om dem som bor söderut och inte får uppleva vårvintern. Å andra sidan är våren en helt annan sak i södra Sverige och den är också härlig förstås.

 3. Jag har en fråga gällande kommentarer. Är det något som generellt verkar minska i bloggar tror du? Klickade på ett av dina gamla inlägg med 155 kommentarer – så ser det ju inte ut nu på “vanliga” inlägg? Har läsarskaran minskat eller är det bara färre som kommenterar? Har sett det på andra ställen också så är lite nyfiken, och undrar också vad det skulle kunna bero på..

  1. Kommenterandet har absolut minskat medan läsandet ökat. Idag läser de flesta via telefon vilket gör det betydligt jobbigare att skriva en kommentar. I mitt fall lämnar folk också sina synpunkter via min offentliga Facebook,instagram och mail vilket gör att kommenterandet minskar ytterligare. Lite tråkigt förstås men samtidigt helt naturligt tänker jag 🙂

 4. Fnissar lite när jag tänker på podavsnittet om hur en kan ha det bra på småbarnshelgerna! 🙂

 5. Så härligt! Jag har en,kanske lite dum fråga,men ändå! Vem är det som fotar alla bilder???
  Här hemma hamnar jag själv ALDRIG på ett enda kort,då det alltid är jag som fotar. Men vem tar bilderna till din blogg,där du är med på bilden? Stilla undran.

 6. Det ser så fantastiskt härligt ut. Här i Uppsala har snön smält bort och även om solen skiner är det inte riktigt samma sak utan den gnistrande snön.

 7. Jo, glömde skriva ett tips. Jag har en dotter som äääälskar att tälja så fort vi är ute. Köpte krokar med skruv i ena änden och nyckelringssatser på Panduro och vips har vi mängder av fina och unika nyckelringar i trä 🙂

 8. Jag har uppenbarligen följt din blogg ett bra tag…. minns precis när du la upp bilder på Bertil för första gången. Jag kunde inte riktigt smälta hur söt han var! Och nu sitter han där och täljer med kniv. Galet!

 9. Får en annan känsla av att läsa det här inlägget efter att ha lyssnat på er podd igår, avsnittet där Erica tipsar om småbarnslivet. Ser liksom mer att någon faktiskt kämpat för att familjen ska sitta där i snön och tälja med kniv. Annars tänker man bara att oj vad friktionsfritt det verkar går för all andra.

  Tycker mycket om podden 🙂

 10. Mer friluftsliv åt folket! Gratis, nära, nyttigt, härligt. Det är bara bäst att komma ut med familjen, oavsett årstid. Om man älskar snö, skog, skidor på vintern och är badgalen på sommaren, så har man ju ytterligare att vinna 🙂