Strumpbyxor?

Jag som alltid har kjol är beroende av bra strumpbyxor. Kriterierna är att de ska vara tillräckligt långa i benen, ha en hög midja så att de inte hasar ner på en gång. Vara tjocka, glansiga och tåliga för nötning. Och förstås inte ha bubbliga fula sömmar som syns genom kläderna.

Jag har tidigare alltid haft H&Ms strumpbyxor i 120 denier. Jag har köpt den i strl 44 eller XXL för att de ska vara tillräckligt långa på mig. Tyvärr blir de lätt lite korviga istället då de är för “vida”. Men nu har H&M ändrat något med sina strumpbyxor och senaste gångerna jag köpt har de noppat, töjt ut sig och inte alls hållit formen så jag har känt mig missnöjd.

Men eftersom ni vet allt måste jag nu fråga om ni har koll på några bra strumpbyxor som motsvarar mina krav?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

131 kommentarer på “Strumpbyxor?”

  1. Det är mina favvostrumpbyxor all time! Så himla sköna!! Och miljövänliga!! Och made in Sweden!!

 1. Lindex har med hög midja, medium shaping, har oxå alltid klänning o kör med dem, jag är 1.75 o köper största storleken – de borde funka på dig med.

  1. Håller med! På lindex finns de bästa. Har haft mina i föera år. Shaping och täta. Kostar dryga 100- lappen. Värt!

   1. Lindex har ett par som är supertåliga och sömlösa så man slipper den fula randen mitt på magen som man får av andra. Jag lever i dessa! Sitter högt i midjan, har inte tappat form och har först nu efter ett års konstant användning/tvättning fått ett hål i tån för att en sten i skon skavde sönder.

    Älskar dessa!

   2. Tänkte tipsa om samma, grymt bra strumpbyxor som sitter utan att hasa och som håller gång efter gång! Använder strumpbyxor dagligen.

    1. Ja hur bra som helst! Har två par därifrån som jag har haft i fyra år. Helt galet vad bra de håller?

 2. Jag skulle checka in det svenska företaget Falcke. De är experter på strumpor och strumpbyxor eftersom det är det enda de gör. Köpte mina första för något år sedan och har inte använt något annat sen dess. Dessutom tror jag tom de tillverkas i Sverige.

  1. Instämmer också! Falke gör också superbra merinoull-strumpbyxor. Annat tips är Filippa K’s strumpbyxor!

 3. Åh, Sneaky Fox som någon kommenterade på fb! Hade nästan glömt dem men jag jobbade i en butik som sålde dem för typ 8 år sen och har fortfarande kvar några par! Håller för massor av tvättar i maskin och sitter (eller satt iaf) hur bra som helst på mig som är 1.80! Annars tycker jag Lindex är ok, har roliga färger med’

 4. Woolford! Kostar 300 spänn men så värt för att; Sitter som gjutet på rätt ställen, support leg typ stödstrumpa är jätteskönt, noppar inte, blir inte nötta hål på tå och häl, håller färgen i tvätt. Jag kan inte ha andra strumpor pga ?

  1. Håller absolut med om Wolford – dyra men värda varenda krona. Falcke vet jag att jag också köpt och vill minnas att de var bra, fast det är ett tag sedan nu, eftersom jag egentligen inte ser någon anledning att INTE köpa Wolford. De håller i evighet, sitter bra i grenen och blir inte uttänjda. Men de har nog tyvärr söm? Att jag inte riktigt kan komma ihåg beror på att jag just nu har stay-ups på mig och sitter på jobbet och därmed inte kan kolla strumplådan hemma. Jag föredrar stay-ups i nästan alla lägen, förutom vid väldigt kort kjol, men det är kanske inte aktuellt om man bor i Norrland? Sneaky Fox tyckte jag inte alls var bra när jag testade dem – de var OK när de var helt nya men blev snabbt uttänjda och påsiga. Jag har visserligen kvar ett par som hållit ganska länge nu men använder dem bara i nödfall, dvs när allt annat är i tvätten.

 5. Åhléns märke Wera har ett par fantastiska strumpbyxor. Tjock a ribbstickade. Dom håller passform och håller sig fina jättelänge. Det är verkligen dom bästa jag haft! 🙂

 6. Köpte ett par swedish stocknings i julas och älskar dem! och DIM strumpbyxor är också en favorit (till och med de tunna paren håller gång efter gång) men vet inte hur mycket de finns i Sverige??

 7. Testa swedishstockings, de är fantastiska!!! Men tips är att köpa via http://ecosphere.se/
  Jag har köpt direkt från Swedish stockings men det paketet kom fram först efter 2 veckor och 10 email… Har köpt flera ggr via ecosphere och aldrig några problem! Jag gifte mig i deras strumpbyxor i fredsgs på Svenska ambassaden i Paris ❤️ Tack för bästa bloggen!

  1. Grattis Jenny till å giftas precis där- tjena vad coolt! =) Aldrig hört om ecosphere, ska kollas upp! Vad bra att Clara ställde just denna fråga. Gotta love sköna stumpbyxor. =) I nuläget dock på jakt efter bra ansiktsrengöring och kräm. Forskare har ju upptäckt våra skrubbprodukter i polarisarna, så nu måste jag komma på ngt bättre än just skrubb som en använt hittills.

    1. Tack Hanna S! Har dock redan provat den varianten och blir röd och bubblig som en jordgubbe och får ont :-/ Men Verkligen tack för svar på kommentar =)

     1. Blev också väldigt röd osv. så nu kör jag på florsocker och oliv-/kokosolja istället 🙂

 8. Jag kan verkligen rekommendera Swedish Stockings! Supersköna, bra kvalitet som håller länge, helt svarta (om du köper de mörkaste) och superbra hållbarhetstänk i hela produktionen.

 9. I en bra köp- och säljgrupp jag är med i har bland annat Ica Maxis strumpbyxor lovordats. Har dock ej provat själv.

 10. Har med tidigare köpt hm s strumpbyxor i stor storlek. Tycker de hållit bra men åkt ner trots större storlek. Dessutom upplevde jag samma som du att de nyare nopprade sig vilket gjorde att jag provade Kappahls New Hampton ( hm stavas det så?) strumpbyxor 130kr tror jag de kostar. Såå himlans sköna. Med bred linning och åker inte alls ner. Osäker på vilken storlek jag köpte.

  1. Jag har just köpt från heist! Jättesköna, hållbarheten återstår att utvärdera. Midjan är magisk!

  2. Åh, såna har jag funderat på! Vilken midja köper ni? Jag har lite muffinsvolanger på sidorna och gillar inte när det sitter åt hårt runt magen.

 11. Jag har köpt Lindex i hur många år som helst. Det brukar vara ett dubbelpack. Sjukt nöjd! Dock måste jag alltid ha vanliga strumpor under eftersom mina tånaglar gnager hål på dom direkt 🙂

 12. Åh vilken bra fråga!
  För mig blir strumpbyxor tvärtom ofta för långa (andra proportioner) dessutom behöver jag dem med minst hälften bomull (plastigt innehåll blir för tätt och min hud klarar inte det) och vill gärna ha i färg, eller i alla fall inte vitt eller svart. Vilket kraftigt begränsar utbudet!
  Håller utkik här efter bra tips…

  1. Jag får spatt när det bara är plastämnen, Åhlens bomullsmix och bambu är sköna och prisvärda. Håller länge också.

   1. Wolfords Velvet de Luxe, som är min favorit (tjocka, jag tror 66 denier, starka och riktigt svarta) kostar runt 280 kr och brukar räcka flera säsonger.

   2. Vet inte vilken modell men de är svarta, tjocka utan fot. Fick dem i present 2005. 1000 kr drog jag bara till med, men de hade lugnt varit värda det!

 13. Calvin Klein 80 denier. Håller för evigt, tvätt efter tvätt. Tål direktkontakt med naglar och annat. Det enda jag märker är att midjeresåren gett sig lite efter hand. Men efter tre år och konstanta tvättar är det inget jag klagar över direkt. De sitter fortfarande uppe utan problem.

 14. Har märkt samma sak med H&Ms strumpbyxor. Har ett par av de du beskriver som jag haft i flera år och som sitter perfekt, håller för tvättar och varken noppar eller har några hål. Men när jag köpt strumpbyxor där de senaste åren har de gått sönder nästan direkt. Det har verkligen hänt något med kvaliteten.

  Nu köper jag på Lindex, men de är inte lika bra som de gamla H&M, men bättre än de nya. Jag gillar Lindex stickade bomullsstrumpbyxor, de sitter jätteskönt, är varma och håller formen fint efter flera tvättar. De finns i ull också, som säkert är ännu varmare, men jag kliar ihjäl mig av ull. Några riktigt bra tjocka, blanka har jag haft svårt att hitta.

 15. Wolford. Dyra men håller i all evighet. Har aldrig reflekterat över annat sen jag började med dem för mer än 20 år sen. När de tar slut är det i midjan, inte i fot och ben. Vet dock inte om de är bra för någon som är lång.

 16. Wera! På åhlens. Har allt det du skrev att du efterfrågade, plus att de håller bra och är slitstarka och därför kan användas länge.

 17. Jag har bästa tipset! Köp gravidstrumpbyxor och ha dem bak och fram. Då får man plats med rumpan! NEVER GOING BACK to vanliga snålt tilltagna strumpbyxor!

 18. Verkligen ett evigt gissel med strumpbyxor! Köper mest från Cubus just nu, de är ganska hållbara och är rätt långa i benen samt går att dra upp högt i midjan!

 19. Indiskas 3D strumpbyxor är de bästa jag haft!! Långa i benen och rejält hög midja 🙂 jag köper också alltid största storleken, hatar när de hasar ner.

 20. Swedish Stockings! Det är det enda märket som har miljövänliga strumpbyxor (gjorda på återvunnet nylon) och kvalitén är grym. Prova!

 21. Köper alltid hm i XL( finns det större?)
  De är de enda som jag har provat som funkar för mina långa ben och inte smala ben, är 183cm. Tycker att de flesta andra i lite större storlek bara blir breda och åker ner.
  Kan däremot inte ha alla strumpbyxor från hm. 100 och 200 denier med bred linning funkar och vissa ribbade i viskos.

 22. Förvånad att ingen redan nämnt… De allra bästa är Calzedonia med ullblandning, mjuka, sköna, varma och ganska hållbara (förutom tårna ibland). Noppar sig aldrig och sitter perfekt (inte för hårt). 139 kr per par men finns ofta i en deal med tre par till 20% rabatt. Rekommenderas varmt.

 23. ÄLSKAR att tipsa om strumpbyxor pga har verkligen testat mig igenom allt från svinbilliga till lite för dyra. Mitt topptips är Swedish Stockings, de är lite dyrare i pris än typ H&M och sådana, men så värt. Håller formen riktigt bra. Ett lite billigare tips är Twilfits “Daily Support”, håller också formen och dessutom upplever jag det som om hål inte riktigt “remsas upp” i dem. Om det blir ett hål är det liksom bara ett hål, och det blir inte större.

  Överlag tycker jag alltid att strumpbyxor som är typ “daily support”/stöd är bäst, oftast sitter de inte svintight utan bara lagomt för att inte töja ut sig och för att hålla passformen länge.

 24. Strumbyxor (SB) från Åhlens samt från Twilfit har givit mig de bästa av SBerfarenheter. Sköna resår, tål många tvättar, är mjuka och jag använder mina i typ 3 år minst! Och då är jag en flitig användare av mina SB. Jag är som du här- långa ben och gillar hög midja. HM= skit LINDEX likaså, tyvärr, om du frågar mig. Krymper, gör så man känner sig tjock och konstig.

 25. Woolfords är svindyra men fantastiska. Cubus har billigare som jag tycker är helt okej, tjocka och hög midja. De har dessutom bra längd på benen.

 26. Woolfords är svindyra men fantastiska. Cubus har billigare som jag tycker är helt okej, tjocka och hög midja. De har dessutom bra längd på benen.

 27. Jag har använt strumpbyxor från Åhléns märke Wera. De har varit toppen och hållt för mängder av tvättar. Är gravid just nu och har inte lyckats hitta lika bra som passar magen…

 28. Wera från Åhlens! Uppfyller alla dina kriterier. Jag har haft mina i minst tre år, de är helt superb kvalitet och skön också!

 29. Indiska har en modell Sixty 3D, slitstarka, hög midja, glansiga och sköna! Rekommenderas!

  1. Håller med!!! Jag älskar deras strumpor och de håller jättelänge! Dessutom har de många fina färger.

 30. Indiska har en modell som heter Sixty 3D. Hög midja, glansig, skön och slitstark. Rekommenderas!

 31. Falke gör riktigt bra strumpor, strumpbyxor, träningskläder mm. Men det är inte svenskt utan tyskt.

 32. Gudrun Sjödens är fantastiskt sköna. En skön resår i midjan som inte skär in och som är bred och hög.

 33. Ojojoj, vilken lista på strumpbyxställen. Jag ska helt klart scrolla mig igenom den. Jag brukr köpa på Indiska men de är inte tillräckligt höga i midjan tycker inte jag men de brukar hålla sig från att nopra i alla fall. Släta och fina ska de vara. Länge!

 34. Åhléns 200 den med bred midja. Bästa strumpbyxor jag haft, har ett flertal par som hållit i kanske 5 år. Är typ lika lång som du men för tillfället bredare än jag varit tidigare, har dock haft samma storlek hela tiden.

 35. Tack för alla tips, jag har ofta tjocka strumpbyxor och gillar de som är mönsterstickade men tårna går ju sönder direkt!

  Tipsar dock om att dra ett par extra trosor utanpå strumpbyxorna så de inte hasar ner!

 36. Jag är också en strumpbyxnörd! Älskar kjol och klänning! Lindex tycker jag har de bästa. Både i comfort och hållbathet.

 37. Wolford! Använder aldrig byxor så strumpbyxorna måste vara av bra kvalité och gå att tvätta i maskin.
  Köpte swedish stocknings av kraftigare sort för ett par år sen och båda paren gick sönder efter bara nån användning. Har dock nyligen gett dem en ny chans och de har hållit sig fina efter flera tvättar.

 38. Känner igen det där med hm. Har alltid köpt 40 den i storlek xl för att de ska vara höga i midjan så man få plats med magen utan att det skär in. Några par jag köpte var alldeles för stora, blev vida, tappade formen och kändes mer stickade. Fast att det enligt förpackningen var likadana strumpbyxor. Jag försökte undersöka detta men då såg jag sen att de var tillverkade i olika länder. Kanske är det så det varit med dina också. Men väldigt irriterande.

 39. Lindex strumpbyxor upplever jag som tillräckligt långa i benen jämfört med twilfit/hm/kappahl… jag har dock mest använt bomullsblandningarna men jag antar att de har samma passform även på de tjockare den-materialen…

 40. Wera från Åhlens! Har inte testa de i bomull men lycra-varianten är superbra! Det är de enda strumpbyxor jag köpt som faktiskt är lagom långa i benen (jag är 1,80 m)!

 41. Calzedonia – köp dem nästa gång du kommer till Stockholm. De har flera olika bra modeller. Dessutom har de bra service!

 42. Dim! Ja riktigt kärringmärke men sitter såååå bra! Är allergisk mot korvighet runt den där lilla knölen vid foten och Dim smiter åt helt perfekt

 43. alltså, nu har vi ju inte Primark här men deras strumpbyxor som man får tre par för £3 är bäst! sitter i midjan och håller jätte länge (kan bli lite uttöjda efter för många användningar men drar alltid in sig efter tvätt)

  1. Älskar dom strumpbyxorna ja köper på primark! Det är några som heter “super cosy” om jag minns rätt, och dom är supersvarta i färgen och bleknar inte med tvätten. Sen har de ett litet mjukt o luddigt lager på insidan så de är varma att ha också.

 44. Jag har de allra bästa strumpbyxorna. Köper dem på Helens Under här i stan. Påminn mig när vi ses ska du få ta dig en titt 😉

 45. Swedish stockings absolut! Så hållbara och med miljötänk. De är gjorde på återvunnet material i Europa och satsar mycket på miljöarbete i produktionen, Deras modell LIA 100 är heltäckande och super bra. Även OLIVIA 60 är heltäckande och passar bra nu till våren ❤️ Jag säljer dem i min lilla webshop http://www.annalinnea.se men de har alla modeller på swedishstockings.se . / Linnea

 46. Swedish Stockings! Lite dyrare men håller jättebra och går även att laga mindre hål vid behov. Återvinner du dem när de är utslitna får du rabatt på nästa par.

  //Sandra

 47. Åhlens brukar ha bra strumbyxoe som ja iallafall tycker uppfyller de krav du ställer 😀
  Mvh/Elin

 48. Twilfit är de enda som funkar för mig (har också kjol varje dag), men jag slutade å andra sidan leta strumpbyxor när jag hittade dem (efter flera år av besvikelser). De funkar bäst i kjol, har jag klänning vill jag gärna ha mamelucker (också från Twilfit) under så att det finns någon slags linning som gör att de inte åker ner. Bomullsstrumpbyxor har aldrig funkat för mig, jag är lång och lite kurvig så bomullstrumpbyxor är svåra att tänja ut tillräckligt långt, och inte heller nylon tjockare än 60 den, men de funkar utmärkt och med mamelucker och knästrumpor eller benvärmare går det fint på vintern också.

  Gillar listan som blev här, ska ha den i åtanke nästa gång jag letar strumpbyxor för om inte annat är det ju lite roligt att ibland ha något annat än svart.

 49. Jag har LIVETS BÄSTA STRUMPBYXOR. Dock kanske för tjocka?
  Kappahls 200 denier, med resår ända från höften till midjan. Avskyr smala resår pga skär in, men dessa är som en snäll höftkram. Långa i benen samt går inte sönder. Punkt. Glansiga på ena sidan eller matta om man (som jag) har dem ut-å-in.

 50. Gudrun Sjödén!
  Jag är iofs en riktig Gudrunista och använder nästan bara hennes kläder men strumpbyxorna och leggingsen som kommer i många fina färger är outstanding!

 51. Lindex. Har även vanliga, dvs ej med shape funktion som kan vara hopplösa att ta på, som fungerar super. Långa ben och hög midja, är 1,80 och haft svårt med tillräckligt långa ben tidigare.

 52. Jag säger också Swedish stockings. Världens bästa, och skönaste strumpbyxor och dessutom hållbarhetstänk, miljömässigt och svenskt 🙂

 53. Lindex och Kappahl har de bästa. Håller länge, hög midja (får ofta att få in kanten under bh:n) och bra benlängd ( jag är 1,74m med långa ben). Brukar köpa L, och är en 42-44 i vanliga fall. Så inget behov av att gå upp i storlek ens.

 54. Wera som finns på Åhlens har jättebra strumpbyxor! Har bara ett par strumpbyxor i min garderob som jag använder typ 3 ggr i veckan (är förskonad från fotsvett) och de håller hur länge som helst trots klösande katter.

 55. http://www.legnology.se/

  Lite dyrare men halkar ALDRIG ner, helt frikkin amazing. Hela dagen, trappor promenader, och de stannar uppe. Köp absolut inte för stor storlek, för då sitter de inte lika bra. Jag är 175 lång och använder samma storlek som i andra kläder L.

 56. Kan tipsa om Kappahls Hampton Republic Modal tights. Underbart sköna! Älskar alla plagg som innehåller modal, de är mycket mjuka och har bra hållbarhet. Vet dock inte om de slutat tillverka dem för har inte hittat dem i alla branscher. Men om du hittar -testa!

 57. Jag nödköpte ett par strumpbyxor på Ica Maxi för ett tag sedan och de är de ända strumpbyxorna jag provat som inte hasar ner.

 58. Pierre Roberts är jättebra med en söm i midjan som är bred och väldigt mjuk och sitter på plats. Har använt Hm 100 denier och Lindex tidigare men PR får första plats hädanefter.

 59. Hej!
  Jag arbetar på förskola och har ofta på mig klänning och dylikt vilket gör att strumpbyxor som tål att klättra i lekställningar och håller för timslånga gnussningar mot golvet är ett måste. Min räddning är strumpbyxor från Gudrun Sjödén! De är täta och mer mot det matta hållet. Helt fantastiska!

  Tack för en fin blogg!
  Kram

 60. Alltså ni är ju BÄST! Tack för alla supertips – nu har jag fått grymma förslag att testa mig fram mellan =)

 61. Cubus har ett par som heter 100den climate control. Mina absolut bästa, andas bra, sitter bra och är enormt hållbara. 79kr och jag har använt dem dagligen i säkert 8 år!

 62. Swedish stockings. Miljövänliga o hållbara. Första miljövänliga strumpbyxorna. Tillverkas av återvunnen nylon o produktion har no waste policy!

 63. Falkes strumpbyxor kommer du att gilla! Så sköna, håller i en evighet. Kram! Och gratttis till vinsten!

 64. Hej vackra Clara!

  Jag säger bara – Wolford! Du kommer aldrig gå tillbaka till ett annat varumärke. De sitter fantastiskt, har en enormt skön passform och håller makalöst bra. Jag köper två par per år i Velvet Luxe ( matta ) och Satin Opaque ( semi-glansiga ) och de håller MINST ett år.

  Amazeballs!

  Kramar

 65. SWEDISH STOCKINGS! De är sköna över magen, SUPERhållbara, har ett miljötänk och håller trippelt så länge!

 66. Och jag letar efter leggings i bomull/lycra med LITE håll in över magen. Och det verkar inte finnas. Hallå, här finns en stor marknad för kvinnor sina bästa år, men ingen verkar vilja fylla det. Om någon har tips på leggings med lite håll in, så är jag evigt tacksam. Spanx går bort, då får jag ju låta bli att andas på en hel dag och det är inte aktuellt.
  /Pia