• Inlägget är ett annonssamarbete med Miss Clarity •

Att göra en dröm till verklighet

I januari förra året var jag på den absoluta botten. Som allra mest utmattad och utan inspiration. Annakarin som jag arbetat med under flera år befann sig i samma sits. Efter en cancerdiagnos hade hon plötsligt bara ett bröst och gick i väntan på operation. Vi som alltid haft så många idéer tyckte att allt kändes grått och tråkigt. Men ibland kan livskriser leda till spännande äventyr. Och i den där grå sörjan började en längtan spira. En längtan efter att förverkliga en dröm.

Jag och Annakarin har gjort hundratals föreläsningar tillsammans och är ofta i sammanhang där vi behöver synas. Det återkommande problemet är vad tusan vi ska ha på oss? När vi båda mådde som sämst gömde vi oss mest i mörka sjok och dova färger.  Men jag vill ju blomstra. Lysa. Inte göra mig mindre än vad jag är. Mycket av det som säljs i butikerna idag är designat för unga flickkroppar  – men våra kroppar har ju levt. Vi vill bära färgstarka plagg som tar för sig. Figursmickrande klänningar av god kvalitet.  Moderna modeller med vintagekänsla. Och så vill vi att kläderna ska vara producerade under schyssta förhållanden.

Var finns sådana kläder? Ingenstans visade det sig.  Så i ren frustration bestämde vi oss för att skapa det själva och startade klädmärket Miss Clarity.

Och jag är så glad att äntligen kunna berätta för er! Jag känner mig stolt att vi kunnat ta all skit vi gått igenom och kanalisera den i det här. Vi har gjort verklighet av vår dröm – och om två veckor släpps äntligen Miss Claritys första kollektion Spring Blossom. 

Min  fantastiskt begåvade syster Anna Lidström är huvuddesigner och hon har formgett klänningar efter våra tankar och önskemål.  Stor omsorg är nedlagd i att hitta den perfekta längden, den mest smickrande skärningen och en ringning som håller behagen på plats.

Vi tog vår idé till Provrummet som är ett anrikt textilföretag i tredje generationen, som vunnit priser för sin e-handel och har stor kompetens inom klädproduktion. Tillsammans har vi tagit fram kvalitetskläder i begränsad upplpaga. Tygen trycks och plaggen sys i Europa. Alla tyger som används i kollektionen är certifierade enligt Oeko-Tex 100 som är världens ledande textilmärkning.

Bilderna är fotade av fantastiska Kristin Lagerkvist, stylingen är gjord av Anna Lidström och håret och sminket av Mia Persson. Miss Clarity kommer säljas online via provrummet.se med start den 31 mars.

Vi är faktiskt precis lika sprudlande glada som vi ser ut på bilden – för idag är en fantastisk dag! Att få dela det här med er och samtidigt vända ryggen åt den jobbiga tid som varit.

Pssst! Ifall ni anmäler er här får ni se kollektionen först av alla och får 20% på första beställningen.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

169 kommentarer på “Att göra en dröm till verklighet”

 1. Men shitt så kul! Stort grattis! *ställer in påminnelse i kalendern så jag kan hänga på låset och haffa*. De ser underbara ut (precis som ni).

 2. ALLTSÅ WOW!!!??????
  Vilka klämningar! Så otroligt vackra och då otroligt välsittande.

  Jag som läsare blir tokstolt över dig (er)!

  1. För att kunna sälja kläder enligt GOTS standard måste varje steg ha själva certifikatet, från att hur råmaterialet (bomull, ull, bambu etc.) behandlas, tyget tillverkas, till själva konfektionen (alltså tillverkning av kläderna i syfabrikerna). För att säkerställa GOTS-konformiteten räcker det inte bara med några titt i en fabrik och med att ha koll på resultaten från labbet, själva bokföringen och produktionskedjan i sig granskas väldigt noga och det blir ännu svårare om en tillverkare eller mellanleverantör säljer både GOTS- och icke-GOTS certifierade varor (som tyger till exempel).
   Att kunna få ett sådant certifikat kräver mycket pengar men framförallt tid vilket även på påverkar priset. Det kan vara en anledning till varför kläderna inte säljs som GOTS-certifierade (vilket inte betyder att de ej uppfyller kraven, bara att själva certifikatet inte finns).
   Jag är konsthantverkare men kan inte tvinga min leverantör av ekologisk ull (som ett av flera exempel) att registrera sig för GOTS med sin lilla gård i Sydtyskland – just därför skulle jag inte kunna ansöka om GOTS-certifikatet för mina produkter. Det betyder inte att de är av sämre kvalité, tvärtom.
   Oeko-tex certifiering är ett bra steg i rätt riktning och det är fantastiskt att Annakarin, Clara och Anna har kunnat förverkliga sin dröm.

 3. Åh, herrejösses vad glad jag blir! Har letat efter kläder så länge och nu äntligen kanske ni löst problemet åt mig! Ser verkligen fram emot det här! Så häftigt – både vad ni gjort men också hur det kommit till! (Ursäkta alla utropstecken, men jag blev så exalterad! =))

 4. Åh vad kul! Av det som syns på bilden blir det klänningar i min stil så jag ser verkligen framemot den 31 mars. Lycka till och framför allt grattis till genomförd idé 🙂

 5. Helt underbart, detta kan inte annat än bli bra!
  Jag har scannat nätet efter en fin blommig klänning att ha på konfirmation i vår, men nu tror jag minsann att jag ska vänta på era klänningar!

  Lycka till med allt!

 6. Wow!! Detta är ju fantastiskt!
  Vad bra ni är! Stort grattis!
  Nu sitter jag och håller tummarna för plagg i strl 46/48.

    1. Håller med. Också för oss jämntjocka, vi som inte har någon midja alls (avundsjuk på alla plus size som ändå har kurvorna på rätta stället)! Lycka till ni är så duktiga!

 7. Klänningarna är helt fantastiska. Så otroligt roligt att de har ärm, figur, fallet i kjolen och de där tygerna ? ser fram emot att de släpps och tror det får bli min present till mig själv för feamtiden ❤❤ Härligt jobbat. Du inspirerar på så många vis ?

 8. Vilka fantastiska nyheter! Detta ser jag verkligen fram emot, ååh kan det inte bli 31 mars redan nuuuu!?! Jag blir så glad över att ni tänker på allt detdär runtomkring ett plagg dvs målgruppen, schysst material och märkning osv. Ni banar vägen för andra märken! <3

 9. Grattis till er båda! Vilken fantastisk idé! Det ska bli spännande att få se mer när de släpps! Klänningarna kommer nog gå åt i rekordfart! Hoppas jag hinner köpa en jag med!
  Lycka till!

 10. Å grattis! Vad härligt!! Jag ska absolut kika in när försäljningen börjar – blir glad av färgerna och blommorna!

  Jag bor i en myllrande storstad, full av avgaser och absolut inga parker. Sedan jag flyttade hit har jag insett att jag längtar efter blommiga, färgstarka kläder (när jag bodde i sverige klädde jag mig helst i höstfärger) – så detta verkar perfekt! 🙂

  Lycka till!

  Och tack för att ni båda är så öppna med det mörka ni gått igenom. Betyder mycket!

 11. Wow, grattis till er! Klänningarna ser jättefina ut och det är inspirerande att höra hur det här vuxit fram ur en svår tid. Vackert!

 12. Wow! Fantastiska kreativa ni! Stort grattis! Jag kommer definitivt att hänga på nätet den 31a mars.

 13. Grymt jobbat och så roligt! Så gött att hedra våra kroppar som förtjänar det bästa!

 14. Åh så roligt! Grattis till att ni lyckats förverkliga drömmen! Ser verkligen fram emot att se kläderna också.

 15. Åhhh wow såå härligt ser verkligen fram emot detta älskar färg och har alltid haft svårt att hitta just det i större storlekar som passar till en kvinna… TACK av hela mitt hjärta!!!

 16. Åh, vad roligt, stort grattis till er! Ser fram emot kollektionen, underbart med kläder för verkliga kvinnor utan modellkropp 🙂

 17. Ni är helt fantastiska! Vilken resa ni har gjort.
  Ska bli väldigt roligt att få se kollektion!

 18. Å det är ju fantastiskt Clara! Du är en sån inspiration för mig! Att du pratar om dina problem men också firar framgång och vågar! Att kombinera det med sina inre etiska övertygelser på ett sånt fantastisk sätt är briljant. Jag kommer definitivt att köpa mins en klänning. Och när jag bär den ska jag känna mig stolt över hur långt jag kommit. Kramar L

  1. Hej!

   Den här första kollektionen går från 36 till storlek 48. Just nu gör vi vårt bästa för att öka storlekarna i nästa kollektion eftersom vi har fått många frågor om just det.

   Hälsar

   Annakarin

 19. Grattis!
  När jag såg första bilden utan att läsa något tänkte jag “Å vilka snygga klänningar!” Hamnar definitivt på önskelistan!

 20. Grattis Clara! Det var bannemig roligt att høra! :). Tack før fantastisk inspiration med denna bloggen. Den ger mig glædje och inspiration till att førsøka finna ut av och leva efter mina egna, inre værderingar, precis varje gång jag læser.

 21. Åhhh vilka underbara fredagsnyheter! Vilket fantastiskt jobb ni har lagt ner på detta! Wow säger jag bara!

 22. Underbart! Vad glad jag blir, både för er skull och för att ni skapar ett märke som är så omtänksamt! Stort grattis till er och bra jobbat!

 23. Grattis!! Till er båda och tidigare priset till dig Clara! Åh vad roligt!! Det ser så otroligt fint ut! Och nu när vi fått nyheten så känns det så självklart att du/ni skulle göra något sådant här, kan inte tänka mig bättre grundare till ett klädmärke! Som sagt, STORT GRATTIS och ha en fin helg!!

 24. Men är ni bäst eller bäst ✌ 57årig kvinna som imponeras av er unga starka kvinnor. Blir så glad när ni lyckas! Och som det är sagt -efter regn kommer sol! Önskar er stort lycka till!

 25. Åh! Vad glad jag blir! Glad för att ni mår bättre och glad för att klänningarna ser jättefina ut <3

 26. PRECIS vad jag eftersökt! Ibland får man leva sina drömmar genom någon annan och jag gläds med er <3 Kram till er båda (och beklagar den tuffa sjukdomstiden)
  Kommer bli storkund, garanterat!

 27. Underbart! Det ser helt fantastiskt ut och jag ser fram emot att få se plaggen närmare i slutet på mars. Grattis! Grymt jobbat, som alltid! ?

 28. Jag blir så lycklig. Väntar mitt andra barn i april. Planerar att amma. Nu vet jag vad jag ska ha på mig i sommar!!!

 29. Vad grymt! Det här låter som nåt för mig! Måste bara fråga, den där tapeten, vad heter den?

 30. Åh grattis Clara!! Vad roligt. Klänningarna ser jättefina ut, härligt att se plagg som inte enbart är anpassade för kvinnor med modellkropp. Ser fram emot att se hela kollektionen:)

 31. Gratulerer så mye! Kjolene ser kjempefine ut! Jeg har vært på utkikk lenge etter akkurat noen sånne kjoler. Jeg ammer og liker godt å bruker kjoler. Det er desverre ikke så mange kjoler man kan bruke mens man ammer og etter man er ferdig med å amme! Perfekt! Jeg gleder med til å kunne kjøpe?

 32. Så underbart att höra – och vad kul att mediehuset ditt växer än mer med en extra kanal, kläder!

  Jag måste också fråga – vad är det för underbar tapet som ni har i bakgrunden?! Jättefin och skulle vilja ha den hos mig om den går att få tag i!

 33. Åh vad härligt! Underbara tryck, kvinnliga former och glada kläder =)
  Kommer det finnas annat än omlottklänningar också? Stort lycka till!

 34. Så fine kjoler!! Håper dere kan sende til Norge <3 Gleder meg til nettsiden åpner og jeg kan bestille!! Lykke til med forberedelsene <3 <3

 35. Åh vad spännande!!
  Hoppas dock att det finns passande kläder för en mamma som inte är storbystad. De vackra klänningarna ni har på bilden brukar inte vara den modell som passar på mig. Men jag håller tummarna!! Jättefint!

 36. Heja heja er!
  Ni är sanna och värdiga förebilder för kvinnor idag ?❤ Det gör mig så glad!

 37. Vad kul! Undrar bara värför ni tar det farm i oekotex och inte GOETS-certificering som har strängre krav til miljö och arbetares villkor? Såvida jag vet i alla fall 🙂

  1. Tyvärr fanns de tygkvaliteer vi behöver inte i GOTSmärkning – Men däremot är nästan hela beredningsprocessen av tygerna GOTS-cerifierad. Det betyder att minimalt med kemikalier, vatten och energi har använts under tillverkningen och att alla kemikalier och vatten återanvänds och tas till vara, bland annat.

   Tillverkningen av tygerna är ofta den post som har störst och värst miljöpåverkan, och denna certifiering är både väldigt ovanlig bland textil-företag och väldigt bra ur miljö-synpunkt.

   Vi letar dock vidare efter både ekomaterial och GOTS till höstkollektionen. Vi gör vårt bästa för att hela tiden hitta de bästa materialen.

 38. Alltid roligt när det går bra för folk, grattis till kollektionen och all framgång! Och om du skulle separera din affärsverksamhet från bloggen, kanske bygga upp en separat portal med all din försäljning av böcker, kläder podcasts mm så tror jag det skulle lyfta ännu mer och du skulle hitta nya målgrupper. Bloggen idag har ju blivit mest marknadsföring, tråkigt tycker jag som inte alls läser av den anledningen utan för ditt fina och reflekterande sätt att beskriva vardagen och livet. Men visst, du skriver ju inte din blogg för mig enkom. Hoppas på en separering av blogg och business i framtiden. Ni behöver inte svara att bloggen är hennes business, då har ni helt missförstått min poäng. Trevlig helg!

 39. Woooooow! Så jäkla roligt, klänningarna ser fantastiskt fina ut! Detta var på tiden! Kommer definitivt att köpa!

 40. Wow, helt fantastiskt vackra kläder! När jag själv varvar min outfit från enkel- och dovfärgat till något färgsprakande med mönsterbonanza får jag alltid så många komplimanger och glada miner. Att man inte alltid har så?!

 41. Alltså, maken till kreativ person får en leta efter! Du är en oändlig källa till inspiration, nu vill jag också starta igång något fantastiskt!

 42. Åh vad roligt!
  Hoppas verkligen ni har tänkt på oss större kvinnor så att inte storlekarna slutar vid typ 44/L

   1. Wohoo!
    Blev först lite nedstämd när jag gick in på provrummet och såg att deras största storlek var 46. Tror inte att mina lår och min rumpa har kommit i den storleken sedan jag var 20 och det var ett tag sedan….

 43. Så roligt! Är på jakt efter en härlig klänning så ska definitivt se om jag kan klicka hem något:) Grattis!

 44. Men HURRA vad glad jag blir!!!!! Precis sådana kläder jag alltid vill ha på mig! Det gula plagget som ligger där ser ut som magi! Det är så inspirerande att du GÖR detta, allt du gör faktiskt. Tack för att du fortsätter inspirera och överraska! Heja Clara! ❤️

 45. Wow! Beundrar dig! Tack för all inspiration och för ditt sätt att visa oss andra hur en slipsten kan dras i ur och skur, i moll och dur.

 46. Alltså, hur imponerande är inte detta! Redan efter gårdagens inlägg om Stockholmsbesöket var jag totalimpad av allt åstadkommet och helhetsplaneringen kring det, och så kommer denna nyhet!
  Är upprymd, impad och gratulerar från hjärtat!
  Fantastiskt jobbat, ni båda!!

 47. Så himla modigt och roligt! Och lite extra kul efter kommentarerna på ditt klädinlägg nyligen, där ganska många tyckte att du borde starta ett eget klädmärke 🙂
  Jag har IDAG handlat på Provrummet, om det är samma företag som finns som butik, jag tror kanske inte det?
  Det ska i alla fall bli jätteskoj att se er kollektion.

 48. Jaaaa! Äntligen!
  Svårt att hitta kvalitet idag, i modeller som tål kurvor. Allt jag köper tappar formen, noppar eller mycket vanligt: får små hål här och var på random ställen.

 49. Jippi!!! Åh så glad jag blir både för er skull men också för min! Jag älskar färg och mönster men det är så svårt att hitta i affärerna idag.
  Åh som jag längtar!

 50. Alltså. Dom ser helt fantastiska ut!!!
  Grattis! – önskar er all framgång, men framför allt glädje, med ert nya klädmärke.
  Mvh Linda G

 51. Måste få lite hjälp här. Jag angav min epostadress och så men hur ser jag kollektionen? Dööör ju av nyfikenhet??

  1. Det vill vi ju inte att du ska göra 🙂 Du får en förhandstitt på kollektionen när det närmar sig den 31… ha en fin dag! /Annakarin

 52. Wow!! Så himla ballt!! Oj vad jag är imponerad av vad du lyckats åstadkomma under året. Hoppas att du är stolt över dig själv och inser hur mycket fantastiskt FU gjort och gör 🙂

 53. Så spännande!
  Detta ser jag fram emot!
  Stort grattis till denna dröm!
  Jag gläds med er!

 54. Å! Så härligt att läsa!!! Det är precis så jag har känt det när jag letar kläder i butikerna! Jag ser verkligen fram emot lanseringen!

 55. Äntligen! Snygga klänningar i snygga modeller. Bra jobbat???
  Men svårt att registrera mig. Sidan svarar inte när jag skrivit in epostadress och tryckt på registrera

  1. Hej och tack för återkopplingen. Jag ska föra dina synpunkter vidare direkt så får de kika på vad som kan krångla. Ha en fin dag! /Annakarin

 56. Wow, vad grymma ni är! Fina bilder, och älskar längden på ärmen när den går till halva överarmen 🙂

  1. Hej Jessika! Kul att höra 🙂 Ja, det där med ärmlängden är viktigt. Vi valde att lägga på några centimeters längd i den lite kortare ärmen, just för att kunna känna sig mer klädd. Hälsningar, Annakarin

 57. Fantastiskt! Åh så roligt!
  Jag hoppas att klänningarna kommer vara tillgängliga i större storlekar, hoppashoppashoppas!

  1. Absolut! Vi kör upp till 48 men försöker i höst få till ännu storlekar. Vilken är din drömstorlek? Jag tänker att man i alla fall gärna når upp till 50 men beroende på efterfrågan kanske vi kan gå ännu högre.

 58. Åh jag älskar omlottklänningar, och har använt de jag har tills de har fallit ihop! Jag ser verkligen fram emot att fylla på garderoben!

 59. Clara! Vart kommer skorna ifrån som syns på bild tillsammans med er klänning ? Jättespännande att få se era kläder!

  1. Tack =) De blåa är från H&M tror jag och de rosa i sammet är därifrån eller från &OtherStories om jag inte minns fel 🙂

 60. Åh så fint!!?✨?
  Skriver upp mig på listan direkt!
  Håller på och tampas med min utmattning som jag fick i maj förra året (måste på riktigt ha varit något fel på 2016), och känner precis så, vill ha färg, blommor och ljus överallt som en motpol. Och så klart snällt tillverkat? Låter fabulous, grattis!

 61. Klänningarna ser underbara ut! Vågar man fråga om ungefärligt pris? Har läst igenom alla etthundrafemton kommentarer, och ingen annan har frågat.

 62. Härligt! Stort grattis och äntligen ska jag väl säga. Kläder för kvinnor med tanke på att framhäva och fullända (och snygga).. inte gömma och förminska bäraren – ska bli spännande att beställa hem!!!

 63. Vilka underbara färger, är grymt nyfiken på vad det gula tyget innebär! Modellerna ser jag direkt att de passar på mig, håller tummarna på att omlotten sitter lite “fastsydd över benen” så det inte bara blåser upp eller åker isär om man sitter på golvet

  1. Hej Katarina!

   Omlotterna har lite extra tyg i kjolen just för att slippa visa benen vid tillfällen då man själv inte har valt det… Det gula tyget är en kimonoinspirerad omlottklänning som även finns i en mjukt blå ton. Kika på @missclarity.se så ser du fler bilder av just “den gula” där.

   Hej så länge,

   Annakarin

 64. Men vad roligt. Tänkte just när jag såg första bilden på er att undrar just var t klänningarna kommer ifrån för dom verkar ju ha en perfekt skärning för mig som närmar mig 50. Och så handlar hela inlägget om att det är ert eget märke! Fantastiskt. Kommer absolut hänga på låset vid öppning. Tack!
  Kram
  Annette

  1. Fan, vad snygga grejer! Och bra med rättvise, miljö- och storlekstänk. Gillar allt! Undrar bara hur mycket en klänning kommer kosta, ca? Är student och jävligt fattig atm, men skulle så himla gärna vilja ha en.

 65. Hej! Försöker anmäla mig för att få se den spännande kollektionen, ser ut som det är klänningar jag kommer älska. Men kommer till att jag ska confirm My mail men det kommer inget mail. Vad är tokigt? Vänligen Cix

 66. Ser mycket framemot att se kollektion – bilderna är helt fantastiska!
  Vill ha den ljusblå blommiga klänningen 🙂

 67. Jag anmälde mig samma dag jag läste detta och har nu efter en timmes försök (misstänker att servrarna la ner pga högt tryck) lyckats beställa! Weehoo! Dock utan 20%. Det kändes lite tråkigt, eftersom jag i mitt snåla ensamstående mamma-träsk tänkte unna mig en klänning med just rabatten. Kan man få tillbakabetalt om man kontaktar nån? Vem isf? Vet liksom inte riktigt vad jag skulle ha gjort för fel, jag anmälde mig ju och loggade in samma stund kollektionen släpptes.

 68. Jag har köpt två klänningar och jag känner mig närmast fånig när de enda ord jag finner är -perfekta. Materialet, snittet, skönheten, färgerna,inriktningen på vuxna kvinnokroppar, att de sys i Litauern. De passar mig och min kropp och min stil. Kort sagt perfekta klänningar. Jag hoppas det kommer nya kollektioner för då köper jag bara från er. Tack till alla inblandade. Succé.

 69. Tack Anna-Karin och Clara för en fantastisk inspirerande föreläsning i dag på morgonen. Jag önskar bara att jag hade fått vara en del i er resa. /Gunilla Lindner

 70. Hej,
  Era klänningar är så otroligt fina och grymt att ni jobbar med hållbarhetstänk! Ända sedan ni lanserade era kläder och la ut den här fina bilden på hemsidan har jag letat efter tapeten ni sitter framför, men jag hittar den ingenstans. Vad är det för tapet? Skulle bli så tacksam för svar!
  Hanna