I januari förra Äret var jag pÄ den absoluta botten. Som allra mest utmattad och utan inspiration. Annakarin som jag arbetat med under flera Är befann sig i samma sits. Efter en cancerdiagnos hade hon plötsligt bara ett bröst och gick i vÀntan pÄ operation. Vi som alltid haft sÄ mÄnga idéer tyckte att allt kÀndes grÄtt och trÄkigt. Men ibland kan livskriser leda till spÀnnande Àventyr. Och i den dÀr grÄ sörjan började en lÀngtan spira. En lÀngtan efter att förverkliga en dröm.

Jag och Annakarin har gjort hundratals förelĂ€sningar tillsammans och Ă€r ofta i sammanhang dĂ€r vi behöver synas. Det Äterkommande problemet Ă€r vad tusan vi ska ha pĂ„ oss? NĂ€r vi bĂ„da mĂ„dde som sĂ€mst gömde vi oss mest i mörka sjok och dova fĂ€rger.  Men jag vill ju blomstra. Lysa. Inte göra mig mindre Ă€n vad jag Ă€r. Mycket av det som sĂ€ljs i butikerna idag Àr designat för unga ïŹ‚ickkroppar  – men vĂ„ra kroppar har ju levt. Vi vill bĂ€ra fĂ€rgstarka plagg som tar för sig. Figursmickrande klĂ€nningar av god kvalitet.  Moderna modeller med vintagekĂ€nsla. Och sĂ„ vill vi att klĂ€derna ska vara producerade under schyssta förhĂ„llanden.

Var finns sÄdana klÀder? Ingenstans visade det sig.  SÄ i ren frustration bestÀmde vi oss för att skapa det sjÀlva och startade klÀdmÀrket Miss Clarity.

Och jag Ă€r sĂ„ glad att Ă€ntligen kunna berĂ€tta för er! Jag kĂ€nner mig stolt att vi kunnat ta all skit vi gĂ„tt igenom och kanalisera den i det hĂ€r. Vi har gjort verklighet av vĂ„r dröm – och om tvĂ„ veckor slĂ€pps Ă€ntligen Miss Claritys första kollektion Spring Blossom. 

Min  fantastiskt begÄvade syster Anna Lidström Àr huvuddesigner och hon har formgett klÀnningar efter vÄra tankar och önskemÄl.  Stor omsorg Àr nedlagd i att hitta den perfekta lÀngden, den mest smickrande skÀrningen och en ringning som hÄller behagen pÄ plats.

Vi tog vĂ„r idĂ© till Provrummet som Ă€r ett anrikt textilföretag i tredje generationen, som vunnit priser för sin e-handel och har stor kompetens inom klĂ€dproduktion. Tillsammans har vi tagit fram kvalitetsklĂ€der i begrĂ€nsad upplpaga. Tygen trycks och plaggen sys i Europa. Alla tyger som anvĂ€nds i kollektionen Ă€r certiïŹerade enligt Oeko-Tex 100 som Ă€r vĂ€rldens ledande textilmĂ€rkning.

Bilderna Àr fotade av fantastiska Kristin Lagerkvist, stylingen Àr gjord av Anna Lidström och hÄret och sminket av Mia Persson. Miss Clarity kommer sÀljas online via provrummet.se med start den 31 mars.

Vi Ă€r faktiskt precis lika sprudlande glada som vi ser ut pĂ„ bilden – för idag Ă€r en fantastisk dag! Att fĂ„ dela det hĂ€r med er och samtidigt vĂ€nda ryggen Ät den jobbiga tid som varit.

Pssst! Ifall ni anmÀler er hÀr fÄr ni se kollektionen först av alla och fÄr 20% pÄ första bestÀllningen.