Skräckgotik och världsarv

På eftermiddagen den andra dagen på Korsika shoppade vi loss på en matmarknad i Ajaccio. Jag ska visa vad jag köpte sedan! Därefter åkte vi norrut längs kusten.

Till Les calanques de Piana. Kan vara det finaste jag sett!

Jag som har en vidrig höjdskräck kände magen vända sig av rädsla. Små, ringlande vägar med stup på ena sidan och bergvägg på den andra. Och folk som körde som galningar. Men vår trygga chaufför gjorde det lite mindre läskigt. Och jag var bara tvungen att våga mig ut och dokumentera denna plats, upptagen på UNESCOS världsarvslista.

Efter det tog in på ett fantastiskt gammalt hotell i Piana som hette Hotel Roches Rouges – ett familjeägt hotell från 1700-talet. Den där ljusa höga byggnaden till höger.

Otroligt fint men också lite mysrysigt på samma gång. Fick Shining-vibbar av det stora huset med vindlande gångar och knarrande golv.

Kolla utsikten från mitt rum! Kände mig som hämtad ur Ann Radcliffs skräckgotiska roman Mysteriet på Udolpho.

Lagom till middagen hade jag lyckats återhämta mig en aning och fick ett skrattanfall med Towe.

Jag drack en alkoholfria drink och återställde vätskebalansen.

Och hade på mig min finaste klänning. Och så åt vi trerätters middag och såg på solen som gick ner.

Tillslut kröp jag isäng på mitt rum – helt ensam på min våning där det knarrade och knäppte i väggarna. Och somnade med lampan tänd och täcket uppdraget till näsan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Skräckgotik och världsarv”

 1. Underbara bilder! Tycker att Korsika är ett av de vackraste ställen jag varit på, och just Les Calanques de Piana är helt fantastiskt! Njut!

 2. Clara, sitter du vid ett stup på en av bilderna? Det ser jätteläskigt ut när du sitter på den lilla avsatsen. Jag tänker att bilden kanske “luras”, annars undrar jag hur du vågade och om du inte var rädd att tappa balansen?

 3. Korsika verkar vara fantastiskt, måste åka dit någon gång.
  Gillar blandningen på din blogg och har följt dig ett antal år. Utflykten till Amelia var onödig tycker jag, men kanske lärorik för dig. Bättre att du är din egen, samtidigt som du samarbetar med olika givande människor, det ger dynamik. Vill bara säga att du gör det fantastiskt bra och att du verkligen håller i längden. En sak till, vilka fantastiska känningar.

 4. Ja, Clara skriv och prata gärna om mera ruskigheter! Det blir effektfullt i skapande av stämning på bloggen och i poden i relation till det vilande och vackra! Men dimensionen av ruskigheter kan ju även få bli en strimma som speglar läckeprocessen från depressionen som finns på vägen fram som du lever med företagandet. Men Clara när du skrev om hur hög aktivitet du har inom ditt företagande i form av mail och meddelande via olika kommunikationskanaler- så vill jag salutera dig! Vilka möjligheter det finns till att standardisera vissa aspekter inom ditt företagande så att du kan i likhet med hur du räknade på vilka aktiviterer som gav tid för pengar, eller tid utan pengar. Låta 80% blir mera rutiniserat och ånga på som ett tåg på ett rälsspår, medan 20% vara rymd för nytt skapande i de dagliga aktiviterna. Enkelt för mig att skriva, men ta det som du mår bra av och låt resten sväva bort med vågorna på det böljande blå. Allt gott till dig Clara! åh, tänk jag blandade ihop Korsika med Kroatien: men så glad jag blev att du skriver från Ajaccio! Chouette (kan både uttalas som kålhuvud och som ett utrycka för entusiams, testa om du vill ha lite roligt i mötet med franskaspråket:) Appropå rotfrukter, vi har ju även Swede= Svensk eller kålrot. Vilket jag lärde mig genom att sy fast Swede=svensk på en t-shirt. Som ju också kan betyda=kålrot. Glad ihågen var jag! “Här kommer kålroten” i sammanhanget på en irländskpub, (tur nog var t-shirten blå med gula bokastäver på).

 5. Älskar hotellet – bott där två gånger, 1999 samt 2015. Första gången med bebis i magen, andra gången med tre tonårskillar med.
  Bland det vackraste jag varit med om.
  Även den finaste klänningen i min garderob

 6. Helt underbart hotell! Vilken prisklass är det? Får sån lust att åka till Korsika nån gång, men sån där utsikt blir väl alltför lyxigt för mej.

 7. Underbart! Jag och min familj (min man är fransman) bor på Korsika två månader varje år. Älskar ön, den är så vänlig. Hoppas ni hinner åka järnvägen och hoppa av och utforska på vägen!

 8. Vilka underbara inlagg fran Korsika. Jag har suttit har och njutit av bilderna i fulla drag. Ser sa oerhort vackert ut! Tack Clara!