Jag tror, jag tror på sommaren

Jag har en sådan bra känsla i magen för den här sommaren! Jag har ju haft några riktigt tuffa somrar. För tre år sedan var jag höggravid med Folke – och även om det var mysigt var det också fruktansvärt jobbigt eftersom det var rekordvarmt i flera veckor. Jag kunde knappt röra mig men hade huvudansvaret för Bertil som ville bli underhållen. Året därpå hade jag småbarn och drog dumt nog igång ett helt vidrigt stort renoveringsprojekt. Med en otålig ettåring och en begynnande utmattningdsepression. Den sämsta sommaren i mitt liv om jag ska vara ärlig. Förra sommaren var lite bättre. Men ändå – jag var fortfarande orimligt slut och håglös. Av alla projekt jag hade den sommaren orkade jag inte förverkliga ett enda.

Men nu jäklar! Barnen är så stora att de kan sköta sig själva ganska bra. Leker, klättrar, har roligt ihop. Och jag har energi och inspiration att pynta och göra fint här hemma. De senaste kvällarna har jag legat vaken sent och sökt inspiration på pinterest! Blir helt lycklig av alltihop.

Några projekt jag drömmer om att pyssla med i sommar

Måla punschverandan. Både invändigt och utvändigt

Anlägga rabatten framför verandan. Välja växter och plantera. Det är en enorm rabatt så det kommer kosta en del pengar. Men det får det vara värt!

Mura en rund pallkrage av gammalt tegel. Mitt på grusplanen. För att odla kryddor i och ha dem nära köket.

Bygga en liten pergola/portal mellan grusplanen och gräsmattan. Som liksom markerar övergången

Bygga färdigt mitt utekök som jag påbörjade förra året men inte hade någon som helst energi att slutföra.

Bygga och måla en sandlåda till Folke.

Plantera en häck längs med cortenstålet och tänka ut någon bra rabattlösning bredvid den.

Vi får se om jag orkar eller ens hinner allt detta. Men gör jag en bråkdel av det så kommer jag vara lycklig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Jag tror, jag tror på sommaren”

 1. Tänkte på rabatten, och att det skulle bli dyrt med växter. Du driver inte upp egna blommor från frön?

  Tänkte nog att du/ni gjorde det när ni har växthus o allt och driver upp egna fina grönsaker:)

  Låter som härliga sommarprojekt!

  1. Inte kommer jag vara ifrån barnen inte =) De leker runt mig. Men för första gången på flera år behöver man inte springa efter och passa dem varenda steg. Ljuvligt!

 2. jag känner verkligen också att den här sommaren blir en revansch! förra sommaren var jag utbränd och jag minns idag knappt någonting av vår och sommar 2016. i augusti blev jag sjukskriven efter fyra luddiga veckors semester och idag är jag äntligen tillbaka lite halvt på fötterna igen. den här sommaren måste bli bra!

 3. Har själv nyligen fått diagnosen utmattningssyndrom och jag längtar så efter energi och lust att göra något, typ sätta på en tvätt utan att få ångest och sucka och stånka.. Känns avlägset och omöjligt just nu men får lite, lite hopp när jag läser detta <3 heja dig!

 4. Vilka fina planer! Längtar så himla mycket efter allt det där! Jag nominerade precis dig till typ alla kategorier i influencergalan som ska vara. Kunde verkligen inte komma på någon annan som känns så genuint inspirerande som du.

 5. Så tråkigt att det här med trädgård ska kosta så himla mkt pengar tycker jag! Minsta lilla krukplantering går ju på en mindre förmögenhet. Nu tittar vi på häck. Herre Gud! Men insynsskydd måste man ju ha i ett villaområde.
  Någon som har något tips på en snabbväxande och inte allt för dyr bladhäck?

  1. Jo, jag vet =( många vackra slantar som går åt. Kan tipsa om häggmispel som är snabbväxande, relativt billig och blommar i vitt om våren

  2. Istället för häck, köp snyggt pilstaket (eller spaljé!) på typ Rusta och plantera klätterväxter som humle och klematis utmed , supersnyggt! Släng ner frön av blomman för dagen, solros, klockranka inför somrarna för mer blomning.

 6. Härligt med drömmar och planer…
  Jag drömmer om en glasveranda till vårt lilla torp:)
  Vad är det för mått på er punchveranda?
  Önskar dig en härlig sommar!

 7. Haha om jag ska vara ärlig så njuter jag mest av att göra det du precis gjort, att drömma! Leta inspiration, gå och fundera, samla bilder till ett collage, gå och provsitta på den blivande altanen vid olika tidpunkter på dagen.. har också massa idéer till projekt i sommar men för att värna ledigheten och inte ta i för mycket så gör vi en sak i taget, i lugn och ro, och inget som inte kan avslutas hyfsat snabbt när barnen kräver sitt. På det sättet tycker jag att det går att kombinera ledighet med aktivitet. Önskar dej en skön sommar!

  PS hur har det gått med den härliga rabatten som du anlade med Gunnel Carlsson?

 8. Jag tror också på sommaren! Har idag hämtat ut paketet med en klänning “Kerstin”, så fin…
  Tom sonen (24 år) tyckte den var snygg. Inget dåligt betyg.

 9. Låter fantastiskt! Följer dig så gärna i såväl bestyr som drömmar. Önskar dig en härlig sommar med en lagom portion av vemod och gottältande!

 10. Njut av drömmarna! Ibland tror jag att vi som är vana att högprestera kan missa att våga drömma. för att man vet med sig att man inte ska ta på sig för mycket och då vågar man inte drömma storslaget (och “misslyckas”). så som du säger: vad det blir får man se, låt en bråkdel ske, och glad sommar!
  återigen stort tack för fin podd. ett gott sällskap om natten när sömnen krånglar.

 11. Härligt med mer energi och bra att du är nöjd även om allt inte hinns med. Jag fick så bra tips från en psykolog en gång, hon sa alltid att jag skulle stryka över hälften av alla mina planer. Ofta fick jag bara ha två eller tre punkte på “att göra listan”. Det tog jättelång tid för mig att vänja mig vid det tänket i vardagen. Exempelvis om man vill hinna rensa rabatter, tvätta flera maskiner, städa hela huset etc på en dag så ska man istället tänka att imorgon ska jag tvätta två maskiner och städa ett badrum.

 12. Småbarnsår och jobb och sjukdom på det kan verkligen vara slitsamt för kropp och själ.

  Hoppas verkligen att du får precis en så fin och njutbar sommar som du hoppas på, det är dig väl unt!

 13. Åh! Vore underbart om du ville dela med dig av planering och plantering av rabatten på bloggen! Jag är total rookie men har nyss blivit med trädgård och vill ha all kunskap och inspiration jag kan få! Lycka till med allt!

 14. Det låter som fantastiska planer! Och att har färska ört till hands är så gott… jag själv drömmar om att har min egen örtspiral …byggde en sånt hos mina föräldrar när jag var yngre. Der kann man har dom olika växt på var sin höjdnivå eroende på deras fukt och ljusbehov.

 15. Fint med sommarplaner och skönt att du känner hopp. Önskar dig en riktigt fin sommar och mest av allt tid och stunder att njuta av. <3