Liten lista

 • Har du något konstigt du alltid behöver göra?Jag sitter och gungar med mina ben hela tiden, skakar och viftar på fötterna och ritar fyrklövrar i luften med stortårna
 • Har du något smeknamn? Nej inte om man inte räknar Underbaraclara. I lågstadiet kallade de mig dock för Uppblåsbara-Clara och av oklar anledning gjorde det mig hemskt kränkt och ledsen.
 • Några måsten? Mjölk, krispiga röda äpplen och tid att skapa kravlös
 • Några lyxvanor? Mitt löshår. Dyrt som tusan. Samt att jag aldrig kollar på prislappen när jag handlar mat. Jag väljer ekologiskt och närproducerat och bestämde mig direkt jag flyttade hemifrån att alltid bara köpa det utan att kolla prislappen därför att jag tycker att det är rimligt att bra mat får kosta och då får man hellre dra ner på andra kostnader om man märker att pengarna inte räcker. I vuxen ålder förstår jag att detta är en lyx att kunna göra. Men jag har prioriterat det i alla år även när vi hade dåligt med pengar.
 • Vad stör du dig på hos andra? Folk som inte känns genuina utan förställer sig. Inte nödvändigtvis för att de vill ont – utan bara för att de inte klarar av att vara genuina. Sånt ger mig panik.
 • Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?  Ta nu och lägg dig och vila och ät något gott. Stanna hemma från jobbet och ta hand om dig. Säger jag åt alla mina vänner att göra när de är trötta och ledsna. Sämre på att lyda det rådet själv.
 • En plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? New Delhi. Kommentarer överflödiga.
 • Vad sa du senast? Ja, jag vet. Han är en riktig liten skitunge. Det sa jag till Bertil som beklagade sig över något dumt Folke hade gjort.
 • Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag 21. Det var första sommaren efter mamma hade dött och jag var nyförlovad med Jakob och planerade vårt bröllop. Det var en mycket märklig och svår tid.
 • Var växte dina föräldrar upp? Mamma i Jokkmokk och pappa i Glommersträsk.
 • Har du någon gång ringt polisen? Ja, senast i mars när jag körde hem från flyget och såg en bil som kört i diket. Mannen som körde bilen hade en stund tidigare kört om mig i typ 160 km på vinterväg. Körde som en galning med fara för andras liv och då ringde jag till polisen och berättade det. Och kände mig samtidigt som ett litet barn som skvallrar till fröken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Liten lista”

 1. Hur är man när man inte är genuin, utan förställer sig? Som kan råka hända undan att man märker det dessutom. Är det när man är typ inställsam, eller om man inte alltid säger vad man tycker? Eller framförallt undrar jag väl hur man märker att andra inte är genuina, hur vet man liksom att de inte är så de är “på riktigt”? Blev nyfiken bara! Ingen av de vanligaste störs sig på grejerna.

  1. Det stör mig också. Människor som “gör sig till”, håller upp en fasad, låtsas som ingenting osv. Oftast kan man känna av att det helt enkelt inte är äkta, att de låtsas, tycker jag. Jag stör mig inte nödvändigtvis på att personen gör detta utan mer på att hen av någon anledning känner att hen behöver förställa sig.

  2. Jag tänker att hur ett möte mellan två människor beror på båda två. Att inte uppfattas som genuin kan också bero på att personen mår dåligt psykiskt på något sätt, kanske social fobi, stress eller panikångest. I ett möte försöker jag göra personen trygg om jag märker av något sådant samt att vara så öppen som möjligt och tänka att vi är alla olika. Försöka hitta något som vi båda finner meningsfullt och alltså då kan få bli de genuina människor som vi faktiskt är.

 2. Fattar inte, ringde du polisen när bilen låg i diket eller när han körde om dig? Stannade du inte när du såg att han kört av vägen?

 3. Ring! Ring varje gång du ser nåt som inte känns som att det stämmer… det är så vi kan komma och kontrollera alla dessa människor som inte ska framföra en bil av olika anledningar… hade du vetat hur många som inte har körkort, hur många som är alkohol- eller narkotikapåverkade osv som du passerar varje dag hade du inte velat vara ute i trafiken!

 4. Åh vilken härlig lista! Den vill jag fylla i 😀 Älskar dina svar, så himla rappa och med glimten i ögat. Och så bra att du ringde polisen!

 5. Va! Jag älskar New Delhi!:) älskar myllret, dofterna, djuren, kaoset, gränderna, allt gammalt, all färg. Var du i gamla Delhi? Finns så klart andra städer i Indien med allt det där och med något mindre smuts och fattigdom men… älskar det ändå. Kanske får läsa om dina inlägg därifrån kommer knappt ihåg att du varit där. Kul!

  1. Det gav mig blödande mage i ett helt år, jag blev scammad och förlorade pengar och gick ner sju kilo i vikt