Fånga vattnet

Jag tar varje chans jag får att bada. Trots att det isar i fötterna och blåser snålt. Så fort jag dyker i vattnet så översköljs jag av eufori. En lätthet i kroppen. Men framförallt i sinnet. Hos Jakobs mormor finns massor av klara sjöar med perfekta sandbottnar och inte en människa i sikte. Det gäller att passa på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Fånga vattnet”

 1. Å så härligt! Att bada näck är oslagbart! Bor man i Uppland är det dock svårt att hitta en sjö där man är ensammen, så jag får behålla bikinin på. 🙂

 2. Det ser fantastiskt ut! Men usch för iskallt vatten. Jag känner mig som världens största badkruka när du skriver om hur du kan bada i iskallt vatten. Jag vill ha mitt vatten sommar-medelhavsvarmt. Minst.

  Denna bild får mig också helt osökt att tänka på Isabella Löwengrips kommentarsfält med “vem har tagit bilden”? diskussionerna som brakar loss där ibland.

 3. Så skönt! <3
  Där jag bor finns knappt nåt vatten, men nästa vecka åker jag till södra Sverige och då blir det nog ett dopp eller två 🙂

 4. Underbart!
  Mina barn såg bilden på IG i min mobil och 6-åringen frågade chockat om ‘hon är naken’? Då kan ju någon se snippan! Ja, sa jag, fast det är ju ingen där, i den vackra sjön 🙂

 5. Svor när jag var liten att jag aldrig skulle bli som min mamma som aldrig badade för att det var för kallt. Nu är jag precis som henne och det känns fint på nått sätt. Även om jag kan sakna hur det var som när jag var barn, inga vågor var för kalla och jag låg gärna i vattnet tills jag började bli blå om läpparn..

 6. Så vacker bild! Upplever just densamma känslan du beskriver med badningen. Du beskriver den där lättheten och euforin så bra!
  Kan det vara för att vi tillbringar vår första tid i vatten? Här på kusten blir det många kvällsdopp i saltvatten, oavsett hur kallt det är. Hjälper för allt, den tunga sinnesstämningen och värken i leder och muskelfästen. Alla plågor är som bortblåsta efter en liten stund i vattnet!
  Tack för att du delar!
  God sommar och god badning!