Semesterbestyr

Sista dagarna har jag knappt hunnit öppna min dator. Min systers familj är här och så har vi haft släktträff och firat min pappa som fyllt jämt.

Fortfarande finns det gott om ängsblommor och jag plockar in dem i generösa fång.

Jakob läser för barnen innan läggdags. Tänk att vi har fyra små kusiner tillsammans nu!

Den minsta i sällskapet är en hundälskare av rang.

Vi har ätit långa, sköna frukostar.

Med melon i matchande skålar.

Och mjukkaka bakat i bagarstuga.

Det går framåt i växthuset trots den kalla sommaren.

Och nu har vi fått så många matkasseprenumeranter att vi får stänga anmälan tills nästa år.

En av dagarna bjöd vi släkten på fika hemma hos oss.

Körsbär och vindruvor är ett måste!

Gjorde citronsockerkaka med vallmofrön och citronfrosting

Och butterbullar med fikonmarmelad i.

Två troll och en syster. Kolla den fina loppisduken jag fyndade härom veckan! Tror den är handbroderad. Känns väldigt norsk på något vis.

Igår hade vi också surströmmingspremiär. Min svåger ifrån Malmö blev introducerad till surströmmingens fantastiska värld. Det började dock inte så bra eftersom jag sprutade ner oss båda med spad.

Man måste i alla fall ha provat att äta surströmming någon gång i sitt liv. Även om man inte tycker om det. Gör man inte det är man en lort och ingen människa.

I klämma med potatis, gräddfil och smör är det allra bäst för nybörjarna!

Det är så roligt att vara ledig och umgås med släkten och familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Semesterbestyr”

 1. Så härligt och somrigt och det där med att samla familjen slår ju det mesta. Även om det betyder jobb i köket. 🙂
  Duken är underbar, säkert handbroderad.

 2. Vad härligt allt ser ut!! Man kan inte få bli inadopterad i din familj? 😀 Jag lovar att prova surströmmingen! 🙂

 3. Härligt med sommar och familj.
  Jag undrar var du fått tag i plåtburken från saltåkvarn?

 4. Hej Clara,

  Helt orelaterat till just detta inlägg vill jag bara säga TACK för ert fantastiska initiativ med Influencers of Sweden! Jag har nyligen börjat blogga om mitt karriärsbyte, där jag lämnar en anställning som IT-Projektledare för att börja jobba med min passion, mat. Jag är precis i uppstartandet av min blogg, som ska dokumentera resan, och har redan hittat så otroligt mycket bra och värdefull information på IoS! Tack för att ni delar med er!!

 5. Vill prova surströmming! Men det finns ingen i min omgivning som nånsin äter det, har väl att göra med mitt skånska ursprung. Men nån gång, då ska jag prova!

  1. Anna Martina, du har rätt inställning! Man ska prova.Min make är skåning och äääälskar surisen. Snart kommer våra holländska gäster och dom ska bjudas på norrländsk delikatess.

   1. Jag är skåning och har ätit surströmming två gånger. Båda tillställningarna var, kanske av en slump eller kanske inte, två av de trevligaste jag har varit på. Första gången tyckte jag surströmmingen var hanterbar, andra var det…tufft. Särskilt andra klämman som jag kände att jag av artighet behövde äta eftersom alla andra tog om. Men jag skulle lätt testa igen! Bara det finns tillbehör och sällskapet är trevligt, och det finns öl att skölja ner det hela med 🙂 (Och mjukt bröd, för det hårda “dövade” nog smaken mer.) Kul med traditioner!

 6. Jag har aldrig ätit surströmming. Lukten gör mig avskräckt. Min mamma säger att det inte smakar som det luktar men nä. Jag vill inte testat. ?

 7. Hej från en lort! Har ätit surströmming en gång och det blev gödsling av rabatt nästan direkt. Tacka vet jag kräftor! ?
  Fin duk, ni ser verkligen ut att njuta gott.

 8. Clara! Vilka fantastiska bilder och så fint du skriver om era dagar. Får mig att 1. Vilja bli “vuxen” och få ha semester och inte ständigt plugga alternerat med extrajobb eller sommarjobb. 2. Flytta till landet och ba slippa storstad och få ha natur nära

  Tack för att du delar med dig. Jag får en varm lyckokänsla av dina inlägg om din vardag. Nästan som att jag själv var del av den för en stund! Så fint

 9. Vilka mysiga bilder! Jag tänkte vara tuff och smaka surströmming men kunde bara inte efter att jag känt lukten.. Min man slafsade dock i sig utan betänkligheter.. :O En vacker dag kanske jag tar mod till mig..

 10. Jag tyckte mig känna igen mönstret och färgerna på den vackra loppisfyndade duken. Kan det vara marbosöm?
  Jag kommer från marbo (sjuhäradsbygden, typ söder/sydväst om Borås) och vi fick brodera liknande i syslöjden just för att det var ett lokalt hantverk. Marbosöm ska sys i just blått och rött enligt syslöjdfröken.

  1. Åh! Vad kul! Det kanske ÄR Marbo – vid en snabb googling ser det i alla fall snarlikt ut! Tack för att du gav mig en ledtråd 🙂

 11. Hej Clara! Jag hittade en likadan 50-tals kaffekanna som du har på loppis häromveckan, fast en blå. Blev helg överlycklig! Den är i bra skick, förutom att plasten på korken är lite torkad och knappt går att få ur. Därför kommer jag tyvärr behöva använda den utan kork. Har du något tips på hur man kan fixa korken?

  Tack för en bra blogg!