Vi har haft några riktigt fina dagar på hemmaplan med kompisar som kommit förbi och hälsat på. En av dagarna kom våra vänner Malin och Johan. Malin lärde jag känna via bloggen för typ sju år sedan. Vi träffas bara 1-2 gånger per år men det är alltid så himla, himla mysigt när vi ses.

Jag gjorde fika och vi åt i trädgården eftersom vi lyckats pricka in en solvarm dag.

Få saker är godare än en korg nybakade scones med smältande smör, ost och en rejäl klick marmelad. Helst en apelsinmarmelad med ingefära.

Vi hade tusen saker att avhandla och efter fikat åkte killarna och badade med alla barnen

Men jag och Malin åkte på loppis!

En annan dag gick vi till våra nya grannar Stina och Emil och åt lunch. Det är så roligt att de flyttat till vår by – ja bara en bit bort längs vår grusväg. Stina är ju syster till min bästa kompis Elina!

Jag packade ner Bertil, Folke och Ada i vagnen och övade flåset.

Hem fick Folke åka på Jakobs cykel istället.

Jakob arbetar med jordbruket nästan alla dagar – men inte hela dagarna. Så däremellan finns det tid att umgås. Åka och bada eller bara dega på tomten. Att dega är både jag och Jakob världsmästare på.

Jag kan inte se mig mätt på min nymålade veranda. Vill bara vara här ute hela tiden. Och så luktar det så himla gott! Svagt av tjäran från farstubron och linoljefärgen från väggarna.

Folke fick en stålmannentröja med slängkappa i födelsedagspresent. Har aldrig varit med om en unge som är lika glad i att klä ut sig som han är och nu bor han in den här.

På kvällarna när barnen somnat har fönstren lämnats på glänt för svalka och jag har försvunnit ut i rabatterna och nypt vissna blommor, rensat ogräs och vattnat. Härligt med sommarlov!