• Inlägget innehåller reklam för Yoga With Jacob •

Yoga eller jogga?

Jag är ju ingen yogaperson – dock har jag testat på både Ashtanga, Kundalini och Iyengaryoga genom åren. Den sistnämnda var den enda form jag stod ut att hålla på med för där använder man klossar, redskap och andra hjälpmedel som gör att man faktiskt kan utföra övningarna korrekt. Jag som är stel som ett kylskåp får panik på yoga när allt går fort och jag upplever smärta och inte ens kan göra övningarna som man ska. Nu råkar det ju vara så att min man Jacob är en av Sveriges främsta yogalärare och undervisar i Iyengaryoga. Och nu startar han en ny kurs i fem delar grundläggande Iyengargoga.

Tempot i yogaformen är något långsammare och det är vanligt att stanna lite längre i yogapositionerna. Det betyder inte att man inte blir vältränad på köpet (hey, kolla in honom liksom). Men detta gör att Iyengaryoga passar alla. Jacob är dessutom leg. fysioterapeut med inriktning mot idrottsmedicin så du kan träna tryggt även om du är ovan eller har skador som innebär fysiska begränsningar. Kursstarten är den 25 september i Love Yogas mysiga lokaler i Umeå. Maila yogawithjacob@gmail.com för mer info.

(Förresten – jag hörde nyss det roligaste om en kompis pappa som i alla år trott att yoga bara var ett lite annat uttal för begreppet jogga. Det tyckte jag var gulligt. Älskar alla missförstånd och felsäg på grund av nya ord. Min kära morfar uttalade till exempel tevekanalen Discovery som Disko-Verry)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

37 kommentarer på “Yoga eller jogga?”

 1. Den härligaste felsägningen jag hört var en som hela livet trott att barnen red på en stjärtlapps ponny (Shetlandsponny) 😀

 2. Själv mynnade jag glatt med i den djurvänliga sången Rädda alla laxar, med Just D (kan ha varit Relalalaxa…)

  1. men herregud det trodde min kompis också, dessutom att den var gjord av typ Naturvårdsverket som en uppmaning att tänka på laxarna. Sedan gick vi på en sommarfestival där Just D var med och det hela uppdagades. Gud vad vi skrattade.

 3. Vad härligt med din morfars felsägning! Min morfar uttalar nämligen Discovery exakt likadant <3

 4. Fast. Nu är väl den där kroppen byggd med en ganska rejäl mängd styrketräning. Inte för att förminska yogans betydelse, men.. han kör ju ett stenhårt schema med tunga vikter på skivstång

 5. Det fanns en bloggportal förut (kanske finns fortfarande) som heter improveme vilket jag läste länge som impro – meve. Kände mig dum när jag förstod att det var engelska. Är lärare i engelska.

  1. Äsch, läste den ju som impro – veme. Nu känner jag mig ännu dummare. Jag är nämligen lärare i svenska också hahaha.

 6. Felsägningar är kul!
  Jag har hört en berättelse om en person som uttalade Runkeeper (appen) som Runke-Per…..?

 7. Jag är lite nyfrälst på yoga. Har alltid tänkt att “yoga inte är nåt för mig”. Alldeles för långsamt och tråkigt för en rastlös själ som mig. Fast nu har jag äntligen fattat att just därför ÄR yoga nåt för mig. Bara jag landar i det. Men jag föredrar ju långsamma rörelser, så jag har en chans att hänga med 🙂

 8. Haha och min morfar brukade ofta prata glatt om butiken Dollar-Tore eftersom han inte läste dollartecknet som ett S i Dollarstore. Vi i familjen kallar fortfarande butiken för Dollar-Tore eller bara Tore. Känns mysigare så 😉

 9. Jag berättade för min mormor att vi fått en walk in-closet. Hon kan inte ett ord engelska, men nöjde sig lugnt i nymodigheten att kalla en stor garderob för en valkiklosé.

 10. Åh, verkligen yogaform för mig som lät väldigt lockande, hade jag bott närmare hade jag varit först på låset! Jag går på Medicinsk Yoga sedan ett par år tillbaka, började med det på inrådan av min terapeut under min utmattning och depression och även om jag idag anser mig vara frisk från helvetet så vill jag aldrig sluta, det är en som 90 min terapi varje vecka.

 11. Åh haha min mormor har tusen såna felaktiga namn på tv-program på grund av att hon inte pratar engelska! Mina personliga favoriter är Lättdans (Lets Dance) och Underkuvad Boss (Undercover Boss) 🙂

 12. Haha, åh felsägningar är så kul och gulligt! Min morfar sa också discovery på samma sätt. Chihuahua utläste han precis som det stod, en chi hua hua. Plus att barnen gillade ju karttonTv…

  1. Så sa min mamma tills jag kanske var tonåring och påpekade att det uttalas “chi wa wa”, hon hade helt missat det. Nu säger vi det på skoj till vår femåring som blir väldigt provocerad för att “mamma säger fel”.

 13. Vet en Umeå-bo som trodde att affären Elkedjan hette El Keddjaaan, typ som att det var något utländskt. Sen frågade någon min kompis som jobbade i affär var basåån (bacon) fanns. Dör!

 14. Min syster hade en tröja på sig och farmor undrade varför det stod “pre-dator” på den. Tyckte det var jättesött. Likaså kallade hon våra leksaker för Barr-Biss. Engelskan är inte helt lätt!

 15. Min svärfar säger att han ska ta sig en “starroperation” när han ska dricka en Staropramen-öl : )

 16. Hade jag bott närmare hade jag gärna gått. Skulle behöva en kurs för att komma igång.. Just nu är mitt liv fyllt av omstarter känns det som!

  På tal om felsägningar brukade min mormor kolla på Doktor Pil och Sunset Bitch ?❤

 17. Jordfelsbrytare har man hört jordfräsbrytare om istället, säger hellre det sistnämnda bara för att det blir roligare så ?
  Inte en felsägning men rolig ordvits är, istället för att säga passa på tillfället så säger man pissa på tallfället fast lite snabbare, alltid lika kul och se om nån hinner fatta ?

 18. Jag trodde att Michael Jackson sjöng “there’ll be no gender”. Tills jag fattade att låten heter Dirty Diana.

 19. Älskar också felsägningar och sånt tex så sa alltid min mans farfar när filmen var slut ( the end) om det stod det att nu var det: tend! Hans rakvatten det var minsann pillischaave ( Philips shave) ?

 20. Och en äldre man som var med i ett program om äldrevården uttalade Facebook som “Fassebok”. Finast!! Han var även flitig användare av Fassebok där han höll koll på barn och barnbarn. 😀

 21. När min bonusfarmor låg inne på onkologen, sa alltid min farfar när vi skulle dit att vi skulle till ornitologen! (Studier om fåglar typ)
  Trots rättelser från oss fick han inte till det och berättade alltid för andra att hans sambo låg inne på ornitologen. Tillslut kunde vi inte hålla oss för skratt varje gång det ordet yttrades och numera heter avdelningen onkologen alltid ornitologen hemma hos oss. ?

 22. Men åååååh besvikelsen när jag får för mej d e en kurs online en kan prenumerera på på något vis men den är aplångt bort inkl fågelvägen

  Får han dock för sej göra en online version vore det sjukt kul testa!!

 23. Min bästa kompis kallade sin faster Arm-Marie i många år, tills hon förstod att det var Ann-Marie hon hette. 😀