• inlägget är ett annonssamarbete med Panduro •

Skaparlust

Som liten älskade jag att bygga små världar. Av pappkartonger och trälådor inredde jag rum åt fantasifigurer jag tillverkat i lera. Eftersom Bertil nu är i samma ålder som jag var i när jag höll på som mest med den typ av pyssel – bestämde jag att vi skulle göra något liknande. Ett pågående kreativt projekt där vi hela tiden kan bygga ut och bygga till – och där Bertil får experimentera med olika verktyg och material.

Vi gick ut i skogen efter förskolan och samlade material .

Kottar, stenar, pinnar, mossa, granris och lingonkvistar.

Sedan satte vi igång att pyssla. Men istället för en låda fick han använda en rund träbricka jag beställt hem från Panduro.com och ett litet miniatyrkitt i trä som man kan bygga figurer och landskap med.

Det har varit ett riktigt pilligt arbete och vi har hjälpts åt med vissa moment. Bertil har kommit med idéerna och jag har assisterat honom i genomförandet. Och vi har haft så roligt med denna låtsatsvärd i snart två veckor. Eftersom världen är på en bricka är det enkelt att ställa undan den i ett skåp när vi inte bygger.

Vi grundade först brickan med en bred pensel och brun färg, målade dit gröna ängar och blått vatten med hobbylack. Sedan hällde vi panokitt lim på brickan och strödde över sand som limmades fast. Figurerna målade vi med hobbylack.

Det enklaste är att använda limpistol och smältlim till att montera ihop husdelarna. Limmet torkar snabbt och gör man fel är det ganska enkelt att bryta loss bitarna och börja om.

En blåmålad barkbit blev ett vattenfall, tändstickor knipsades av och blev en bro. Tallkvistar och lingonris blev en skog.

Vi är inte färdiga med byggandet ännu –  jag tänker att vi kan arbeta vidare på den här världen så fort vi har lust och kommer på nya roliga idéer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Skaparlust”

  1. Åh vad roligt! Min son är ett år äldre än Bertil och vi älskar att pyssla världar ihop, ja han gör det gärna själv också men det blir ju extra roligt ihop. Sist blev världen 1,5×1 meter och tyvärr fick den efter mycket pyssel ocj lek till sist åka i soporna för att vi (jag) missbedömt hur mycket plats vi hade att förvara den på. Kanske tur ändå att 90% av materialet var sånt som annars hade kastats. Men en bricka är ju precis lagom och betydligt enklare att förvara, blir sugen på att testa!

  2. Underbart! Får nog ta och göra något liknande med Luran och Bogge! När jag gick i lågstadiet så gjorde vi detta i XL version på ett bord med inbyggd sandlåda typ, dör byggde vi tomtebobarnas miljö, hattstugan, solägget mfl. Blev underbara fantasimiljöer med utgångspunkt i naturmaterial. Vi gjorde även fantastiska tavlor med färgat sågspån blandat med lim – även det är något jag ska testa att göra med ungarna! Tack för att du gör din reklam så personlig och inspirerande – du ett föredöme bland influencers ❤️

  3. men så ljuvligt fint! finns ju inget bättre än att pyssla och skapa tillsammans. nu blev jag verkligen inspirerad att sätta igång själv.

  4. Underbar sysselsättning. Ju mer man skapar desto fler idéer får man tycker jag.
    Jag o min syster byggde alltid världar i sandlådan vi hade. Det vart hus i sutteräng med parkeringar på taken. Fräna uppfarter med mera. Det va så kul. Jag gillar ännu att leka! Så du som läser detta glöm inte att leka <3

  5. Beställde meddetsamma från Panduro som har annat fantastiskt också. Nu så! Hösten verkar inte alls tråkig som jag tyckt att den var…tack för inspo.

  6. Det är den finaste världen jag sett ? Varför är min son så stor att han bara skulle sucka och gå iväg om jag gav det som förslag? Jag vill också pyssla med en sån värld! Undra om jag kan låna ett barn…. kram

  7. Då kan jag tipsa om att göra landskap till jul med mossa som bas. Jag gjorde det förra året och hade småtomtar, målade hus av sten och en liten gran osv i mossan. Det blir väldigt fint och juligt! Min farmor hade alltid såna landskap också.

  8. Jättefint! Jag visade din Instagram-bild för mina barn igår och 6-åringen blev genast intresserad. Hurra! Dock var han tydligen mer sugen på att måla saker med pensel och färg, än att plocka kottar, bark och pinnar 🙂