Nyheter i sminkväskan

Nu ska ni få se på lite nya favoriter i sminkväskan. Somligt är köpt på vinst och förlust – annat på rekommendation från duktiga makeupartister. Några saker har kommit i form av pressutskick.

Jag är hemskt förtjust i min nya foundationborste från Sephora. Köpte den i New York (från deras eget sortiment) och den är riktigt bra när man vill ha en mer täckande look just eftersom att den har så kort, tät borst. På Sephora köpte jag också den lilla rosa läppennan “Pale pink”. Bra för att den är så kort (de räcker ju ändå i evigheter) och en lagom rosa nyans som är pastellig snarare än neonig.

Den vita mascaran “False Lashes Maximiser”kommer från MAC och är en fibermascara man stryker på fransarna innan den svarta mascaran. Den ger världens volymboost och härligt kladdiga fransar. Lite sextiotaliga sådär.

Från Bobby Brown kommer läppstiftet i hallonkorall “Retro Coral” som ger en mild fin färg som inte är allt för täckande. Den gör sig bra ihop med cremerouget “Cool glow” från Elisabeth Arden. Fint med olika toner på rouge och läppar.

Det transparenta pudret Prep+Prime från MAC blev jag rekommenderad av en makeup-artist. Det använder jag för att minska blänk men även pudra under ögonen. Pudrar jag inte under ögonen löser min mascara upp sig på fem röda.

Är också svårt förtjust i parfymen Warm Cashmere från Clean och Ansikskrämen från Tistel av Evalena som har en skön formula och återfuktar torr vinterhud.

Ja, det var beautynyheterna hemma hos mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Nyheter i sminkväskan”

 1. Åh så roligt! Är en Beauty-nörd som älskar krämer, serum och ansiktsmasker. Sminkar mig inte jättemycket. Men är noga med vad jag köper och älskar att prova mig fram och testa nya märken. Klarar mig inte utan en bra mascara (använder nu Bobbi Browns sedan nån vecka tillbaka och är imponerad – en ny favorit) och mina 90-talsplockade bryn kräver numera påfyllning med bra brynpenna för att se någorlunda ok ut.
  Önskar ibland att jag skulle kunna ha läppstift för det är ju så himla snyggt, men det är verkligen inte JAG. Använder inte ens läppglans. Bara apotekets lypsyl.

  1. Har du testat något läppstift i en mer neutral färg? Det adderar något litet, litet extra men tar inte över på något sätt. Det gillar jag jättemycket! Är iofs en sucker på såväl röda och rosa läppar också men har inte det lika ofta. Tex föredrar jag ha färgade läppar när jag inte använder mascara och de neutrala tonerna när jag har mascara eller mer ögonsmink än så.

   Neutrala färger från märken jag kan rekommendera: Medusa’s Makeup (veganskt) eller Kikos.

   För den som vill ha ett rosafärgat läppstift som får en dovare poppig nyans är Cliniques “party pop 19” min favorit just nu!

   (Har mörkare drag och mörkbrunt hår)

   1. Tack för tips! Kanske ska testa läppstift nära min naturliga färg. Det är ju framförallt en vanesak tror jag, för jag gillar att vara sminkad i övrigt (får aldrig nog av kolsvarta täta fransar tex)

 2. Alltså tips om man har lite oljig hy kring ögonen och mascaran bara ramlar av är sådan 38-gradersmascaror, den bästa jag haft är nog sensai, men Idun och Clinique har också! Jag kan inte ha någon annan mascara utan att bli tvättbjörn men dessa funkar så bra, och tvättas alltså bort med varmt vatten.

   1. Ok tänkte skönt slippa farliga ämnen på huden som tas upp av kroppen, förgiftar en o som sen kan leda till utmattning,,,Tänker själv beställa ek nagellack, tappat sugen på vanligt,,,