Guld och gnistor

Det var så mysigt när Jakob här om kvällen eldade ett stort bål med ris som vi haft liggandes. Hela gården sprakade i guld och gnistor.

När jag kisade kunde jag nästan tro att det var en sen Valborgsnatt. En kylslagen vårkväll då hela den långa sommaren fortfarande finns framför en.

Jag rös lite när jag tänkte på att vidriga november istället väntar. Dock är jag ju en julälskare av rang – så jag fokuserar på att november är transportsträckan som tar oss till underbara december. Då man får jula loss och fullständigt gå banananas med dekorationer, slingor och granrisdoft.

Idag har jag haft en arbetssöndag. Min kompis Susanne kom hit och vi fotade mat hela dagen. Det var så otroligt roligt och inspirerande. Och jag tycker att det är skönt att som omväxling fota andra människor och sånt som de skapar – och inte bara dokumentera vad jag själv gör. Men eftersom vi fotade ute blev jag fullkomligt nedkyld så nu ligger jag i soffan och tinar upp med dubbla täcken och en stor kopp varm choklad.

Kvällar så kalla att bara julrosen klarar av dem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Guld och gnistor”

 1. Så vacker den översta bilden är! Håller med om november, ingen favoritmånad. Dock kom det snö förra året, så vi fick några vita och strålande vackra dagar mycket tidigare än vanligt.
  Igår tände vi årets första brasa hemma, jag var också rejält kall när jag varit ute med barnen. Det var ju bra att de lekte glatt i en skogsdunge men till slut fick jag ta med dem igen bara för att jag höll på att gå åt i kylan.

 2. Hej Clara! Tack för din härliga, inspirerande blogg! 🙂 Jag tittar in här varje morgon när jag kommer till mitt jobb och jag ville först av allt bara säga tack för att du delar med dig av ditt liv och för all inspiration du ger mig. Vet vad jag längtar efter? Mer om din stil, kläder osv. Jag vill kika in i din garderob! Älskar alla dina olika stilar du haft genom åren och din smink tutorial har jag sett flera gånger om! Vad har du för känsla när du handlar kläder? Själv är det hatkärlek då jag tycker jag hittar så mycket fel på min kropp i det vidriga provrums-ljuset. Men känslan när man hittar nåt som sitter perfekt är oslagbar. Kläder kan verkligen ge mig kraft. Har din kropp förändrats mycket sen du fick barn och hur förhåller du dig till det? Har du ändrat din stil sen du blev förälder? Jag gillar att ha knallröda läppar och kläder som sticker ut, men jag minns att jag nästan fick lite arga blickar av de andra småbarnsmammorna i parken när min son var liten, som om det var FEL att ha knallröd mun OCH vara bäbis-mamma. Det förvånade mig verkligen! Att det fanns någon slags “regel” på hur man skulle vara som mamma. Min son är äldre nu och då verkar det vara ok at vara som jag vill igen. Nu svamlar jag här, men jag är helt enkelt nyfiken på dig och din stil. Klär du upp dig varje dag även om du bara är hemma, eller bara då du ska ut på något speciellt? Älskar din stil! Så kvinnlig, lekfull och personlig. Nä, nu ,måste jag jobba! Håller tummarna för stil-inlägg och kanske till och med en titt in i din garderob! 🙂

 3. Får man lov att vara en sjukt jobbig ordpolis? Blir så irriterad på mig själv — men måste skriva det ändå haha..

  Min största pet peeve är när folk använder ordet “kylslaget” fel (enligt mig). Vet att det i de flesta ordsök nu står att kylslaget betyder “kyligt”, men ursprungligen betyder det att man slår kylan av något, t.ex. när man tar in kallt vatten från brunnen och låter det stå vid spisen ett tag så det blir varmare. Min pappa (bondpojk som han är) är alltid väldigt noga med hur man använder det ordet och det har minst sagt gått i arv.

  Såpp! Nu fick jag tjöta lite. Tack 🙂

 4. På tal om julen, läste i senaste numret av Allt i Hemmet om din jul och ditt pyntade. Fina bilder

 5. Hej.
  Drog ni ihop rishögarna precis innan ni eldade, eller har det legat på samma ställe hela sommaren/ tidig höst? Tänkte bara om riset legat där länge kanske något litet djur gått i vinteride där under.
  Brukar alltid tänka på det på våren när Valborgseldarna tänds, om det är någon stackars igelkott som sover där under. Nej kasar ska dras ihop strax innan man tänder på, tycker jag.

  Fina bilder för övrigt, men det har du ju alltid, riktigt duktig fotograf. Förstår inte hur du får bilderna så stämmningsfulla jämt, har försökt, men det blir inte som dina, så jag har lite att jobba på där ; )
  Snart är det December, jippiiii / Pirjo

 6. Hej Clara
  Detta kanske är irrelevant i sammanhanget men jag undrar varför du inte har kommenterat den debatt som pågår just nu med tanke på #metoo? Jag menar inte att du behöver stötta den på något sätt eller så, jag bara saknar dig i debatten, då jag vet att du tidigare haft kloka inlägg i ämnet tidigare.
  Mvh Maria

 7. Åh så vackert. Måste ut och elda lite jag med nästa helg tror jag…

  Har jag helt fel uppfattning om jag har fått för mig att ni kommer åka på en ganska lång semester någon gång under januari-mars? Har du hintat om det eller drömmer jag?