En vanlig torsdag

Den här torsdagen bestämde jag mig för att dokumentera i bilder. Jag vaknade första gången vid fyra av att Folke kom över och ville krypa ner i min säng. Så mysigt att värma kalla barnfötter i sin armhåla. Mysigt och tröttande. Vid sju drog vi upp rullgardinen och tjöt av glädje eftersom det snöat hela natten!

Jag kokade varm choklad till barnen och bredde ett tjog finncrisp. Att doppa det i varm choklad är hur gott som helst!

Knäppte en bild av huset när jag hämtade morgontidningen. Papperstidning på morgonen är livskvalitet! Sedan vi började prenumerera mer regelbundet har jag och Jakob så mycket trevligare morgnar. När vi läser samma sak vid samma tillfälle så har vi mer att prata om – och skratta åt ifall det är något som är fånigt eller dumt. Som insändarna.

Jag tog en promenad med Melker och lyssnade på USA-valpodden. Och när barnen åkt till förskolan och skolan kröp jag ner i sängen med datorn för att skriva söndagens Expressenkrönika.

Mitt på dagen gjorde jag en ordentlig eld i pannan och sedan åt jag upp resterna av tisdagens middag. Rödbetsoppa med morötter och ingefära. En klick creme fraische och vitlöksbröd.

Jag kämpade på med min text och diverse tråkig bokföring. Sedan var det dags för mellanmål. Jag rostade kastanjer i ugnen. Och testade att göra som bloggläsaren Binki tipsat om – strunta i krysset och dela dem rakt över. Det var såklart väldigt gott!

Och så hämtade jag ungarna på skolan och dagis. Där var stämningen hög med fina snögubbar på förskolegården. När vi kom hem stannade vi ute och hade snöbollskrig och åkte pulka.

När det började skymma släppte jag ut Melker och tog in posten.

Till middag åt vi risgrynsgröt och sedan badade barnen badkar medan jag möblerade klart i Bertils rum. Han möblerade om på egen hand i helgen och nu ställde jag iordning några sista grejer och monterade om lampor på sina nya platser. Alltid känsligt att vara inne och peta i barnens rum – jag tycker verkligen att de ska få möblera och göra om som de vill – men när jag visade resultatet för Bertil fick jag höra att det mina förändringar var mega-oändligt-bra så det verkade ha gått hem i alla fall.

Klockan sju la vi oss i dubbelsängen med utmärkta serietidningen Koko och en Pettsonbok. När jag läst färdigt fick de lägga sig i sina egna sängar. Och jag smet ner och kokade te och plockade fram min förpackning fransk nougat. Och nu ligger jag här och moffar i mig den medan jag skriver!

Ja, det var min torsdag i bilder det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “En vanlig torsdag”

 1. Vilken härlig dag! Och vilka härliga bilder.
  (Publicerade just ett inlägg om att jag nu inte vill öppna ögonen förrän april, dina fina snöbilderna gjorde faktiskt att det inte känns riktigt lika illa.)

 2. Så mysigt det ser ut! Det är ju något alldeles särskilt med den första snön. I år ska jag och barnen fira nyår uppe i Boden hos min syster och vi hoppas alla på att det kommer vara snöigt och kallt:) Här på den gröna ön är det inte ofta som vi får uppleva snö.

 3. Detta kanske säger mer om mig egentligen men blev så rörd av det här inlägget. Det är liksom så vackert men ändå så enkelt. När världen känns som ett svart hål är det fint att läsa sådana här inlägg. Du lyckas skildra vad många skulle kalla drömliv utan att det blir konstlat eller väcker avund. Älskar det.

 4. Jag älskar när du skriver de här inläggen om eran vardag, och lägger till en massa stämningsfyllda foton! Så mysigt!
  Hoppas på flera sådana under tiden fram till jul:)

 5. En bra bloggare behöver liksom inte krångla till det … härligt inlägg i all sin enkelhet!

 6. Vilken härlig torsdag du ville dela med oss.
  Sen känns det verkligen heeeeeeeelt overkligt med all snö!!!!! Här i Småland är den låååångt borta och när alla börjar skriva om jul känns det väääldigt avlägset… kanske också för att vi kommer flytta till årsskiftet så jag är inställd på att det blir liksom inte så mycket pyntat här i år.

  Var igår på en prioriteringskonferens inom vården, deltog bla i en paneldebatt. Hur eller hur handlade en del om medias påverkan i olika prioriteringsfrågor. Klart vi blir påverkade tänker jag, samt att vi alla är medmänniskor. Svårt att sammanfatta det kort, men gällande media iaf så sa C.Kennedy på Dagens Medicin att vill man gynna och förbättra journalistiken ska man prenumerera på sin lokaltidning, då får man bra nyheter menade hon. Vi prenumererar på den digitala utgåvan för då kan min man och jag läsa den på plattan samtidigt vid frukosten. Är tyvärr inte särskilt pratsam på mornarna 😉

  Ha en fin helg i vinterlandskapet! Vackert så det förslår verkligen.

 7. Snälla Clara skulle du kunna lägga ut receptet på rödbetssoppan, den ser jättegod ut! Har massor av rödbetor som börjar se lite trötta ut i grönsakslådan och hade tänkt göra Borstj som omväxling till de älskade ugnsbakade betorna, men blev alldeles matt bara av att se ingredienslistan på ett par av recepten. Förhoppningsvis är din soppa inte så omständlig att göra men ändå supersmarrig. Skulle vara guld värt:)
  Ps. En del av rödbetorna i grönsakslådan är från Marstorp, så det är finfin kvalitet, he he;) Ds.

 8. I love this post! So completely beautiful. Clara, how far north do you live to get snow so early?

 9. Fint inlägg, mer sådant! Får världens myskänsla i magen när du beskriver alla snöaktiviteter .. Kram!

 10. Hej!
  Jag älskar din blogg som mest under hösten, julen och vintern. Det är något extra med stämningen dessa månader, och jag tycker om att gå tillbaka i ditt arkiv och bläddra igenom bilder från den här perioden från tidigare år. Favoriten är nog ändå hösten och julen 2010, när du var gravid med Bertil. Jag hade precis fått mitt första barn då och var hemma och bebismyste medans du gick i väntans tider och gick all in på höst- och julmys. Tack för detta! Bättre än vilket inredningsmagasin som helst.
  Kram på dig.

  1. Jag håller med! Claras stämningsfulla bilder runt julen och vintern är helt magiska och något jag ser fram emot varje höst!

  2. Ja!! Håller helt med. Minns också den där hösten/vintern då Clara va gravid med sin äldsta och inläggen sprudlade av massa höst/julmys. Själv bodde jag i ett grått Gbg och pluggade nog eller nått och älskade att drömma mig iväg i inlägg om tidiga morgnar med vedspis som knastrar, en kopp kaffe på kökssoffan medan saffransdegen stod på jäsning :). Clara e så bra på att skapa sån fin stämning i sina inlägg, inte minst genom de vackra bilderna.

 11. Så härligt det ser ut! Även om jag hoppas på att snön håller sig borta från Stockholm ett tag till.. (förra året var det dock rejält med snö i början av november såg jag på gamla bilder).

  Jag skulle så gärna se ett inlägg om Melkers vardag. Då jag själv har hund är det spännande att se hur andra gör. Hur många/långa promenader får han om dagen, vad kör ni för typ av aktivering, kan ni alltid ha honom lös och hur har ni tränat på det? Hur funkar han med barnen? Jag och min man väntar bebis i början av december så det kommer bli lite mer livat här hemma för vår finska lapphund 🙂

  Tack för en bra blogg!

  1. Jag håller med dig! Som hundälskare själv har jag också varit nyfiken på Melkers liv; det måste vara underbart med alla skogspromenaderna:)

 12. Åh vilket alldeles underbart inlägg. Levande ljus, det är ljuvligt sån stämning det skapar så fort de tänds.

  Din blogg är den absolut bästa jag vet och skulle vilken dag som helst betala för att få läsa den!

  Såna fina bilder du tar och hur du ord efter ord ger oss läsare genuina inlägg är så värdefullt i mina ögon.

 13. Vilken fantastiskt mysig och härlig dag det verkar ha varit! Får riktig julkänsla av dina bilder, och det är ju en av de bästa känslorna 🙂

 14. Jag har inga ord för hur MYSIGT det här inlägget var! Och all snön! MEEEER SNÖ, Clara. Och gärna fler sådana här inlägg. Det ser fantastiskt ut 🙂

  Kram på dig!

 15. Hej,
  Vilket fint och trevligt inlägg, otroligt vackra bilder! Härligt för någon som saknar västerbotten. 🙂 Gillar verkligen upplägget med att få följa med en hel dag.

  Kram

 16. Visst är det underbart mys nu med snön!! ? ❄ Nyfiken på vad ni har för dagstidning?

 17. Alltså jag blir helt rörd och glad över era fina kommentarer och all pepp! <3 kram

 18. Hej! Jag orkade inte skriva igår, men det var så välgörande med din mysiga torsdag efter den torsdag vi hade här. Här krockade den lokala rälsbussen med ett militärfordon tidigt på morgonen och fyra personer dog. Tre av dem var unga killar som gjorde sin militärtjänstgöring (vi har allmän värnplikt här i Finland för killarna, för tjejerna är det frivilligt). Fyra unga killar (eller om nån av dem var tjej, vet inte) skadades dessutom svårt. Garnisonen härintill där jag bor är den plats där typ alla svenskspråkiga i Finland gör lumpen, så alla har nån form av relation till stället i fråga, nån beröringspunkt till det hemska som hände. Och följaktligen var det det som fanns på nyheterna i går, det som fyllde flödet på sociala medier, det som tankarna gick till så fort de fick en chans. Det var på något vis så skönt att avsluta dagen med dina stämningsfulla bilder och alldeles vanliga torsdag efter allt det. Tack!

 19. Så otroligt fina bilder. Blir så glad att du lyssnar på USApodden, och att vi får hänga med dig på snöig hundpromenad genom skogen.

 20. Håller med alla andra, vilken vila det är att läsa din blogg. Det är som att vara barn igen. Lugn och ro och en genuin vardag. Naturligt och närvarande. Härvarande. Som att ta vägen förbi moster Astrid och få sig en kopp choklad och en bit vetekrans med smör. Morbror Folke som tar mina iskalla nävar mellan sina och blåser dem varma. Katten Gumse som lättjefullt spinner på kökssoffan. Vedspisen som sprakar och doftar så gott att jag får som kolsyra i kroppen och vill spricka av livsglädje och hemtrevnad. Den känslan väcker din blogg och dina bilder i mig, Du gör skillnad. Tack.

 21. Åh vad idylliskt det ser ut. Så mysigt inlägg!! Får mig att längta ännu mer efter snö

 22. Vackert i sin enkelhet. Blir alldeles varm i kroppen när jag läser detta inlägg. Tack för att vi får se delar utav din vardag! <3