Söndagsbestyr

Idag bjöd jag hem pappa, moster och min kusin på höstfika. Jag bakade och tände hundra ljus. Och så kollade jag då och då era kommentarer på dagens krönika i Expressen. Så glad för alla peppiga tillrop. Utmaningen med att skriva om ett ämne alla redan skrivit om är att hitta en egen vinkel på det. Men av kommentarerna att döma tror jag att jag nådde fram.

Bland annat  bakade jag fransk päron- och mandelkaka som blev alldeles ljuvlig. Lägger upp receptet under veckan.

Vad tycks om min loppade pajform? Tror jag betalade 30 kronor för den!

Den mesta snön har tinat kring huset men på åkern är det alldeles vitt. Vitt och djupfryst.

Jag tände marschaller vid entrén

Och njöt av den isblårosa eftermiddagshimlen.

Jag strök en stor höstig spetsduk och la på bordet. Vill alltid ha tygduk på bordet. Det dämpar slammer och känns så mormorsaktigt hemtrevligt. Spelar ingen roll att de spills ner och måste bytas varje eller varannan dag.

När gästerna kom blev de indragna i diverse sällskapsspel

Och sedan moffade vi kakor för fulla muggar och satt och surrade ända tills det blev läggdags för barnen.

Nu ska jag krypa ner i soffan med oliver och osttärningar (så 90-taligt gott!) och fortsätta kolla på Stranger Things på Netflix.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Söndagsbestyr”

 1. Så fina å stämningsfyllda bilder och ord ?Tack Dukar ja – det är underbart – har flera från min farmor som är så underbara – undra vilka känslor och bryderier hon och alla som stygnade dem broderierna bar på. Kanske kan vi ana om vi tysta håller örat tätt mot stygnen.

 2. Åh vad kul med en familj som är som vår och idkar sällskapsspel på riktig duk. Folk tipsar ständigt om vaxduk. Jag vägrar. Är ju lycklig ägare av tvättmaskin.

 3. Jag läste att du TÄRNADE hundratals ljus och såg framför mig hur du stod och tärnade ljus och även det såg faktiskt mysigt och hemtrevligt ut. Blev nästan själv sugen på att tärna några ljus.

 4. Hej! Det här är ju inte alls relaterat till detta inlägg egentligen, men jag tyckte att ditt samarbete inför mors dag var så fint. Var det med Läkarmissionen kanske? Det handlade i alla fall om att önska sig en förlossning åt en annan kvinna i present och jag blev så glad när jag faktiskt fick detta av min familj. Vet du om det är nåt liknande på g inför fars dag? Tack för en fin och mysig blogg och rolig podd!

 5. Jag älskar också gamla dukar, men tycker det är så svårt att få bort fläckarna som blir när små människor spiller ofta och mycket ❤?
  Tips? ?

 6. Oliver och ost = LCHF-mys 😉
  Bakade du två kakor och en paj, ser det ut som? Wow. Hur gör du med resterna, gillar barnen det, fryser du in något eller kan du äta upp det utan att bli övermätt? Jag vill knappt baka ens en kladdkaka om vi inte ska ha gäster eftersom jag då äter mer än jag borde…

 7. Vilken rofylld o varationsrik blogg du bjuder oss läsare på. Tack Clara! Trivs så väldans bra här ?.

 8. som vanligt hittar jag så fint lugn i dina bilder. så fint att kunna åstadkomma det med sådana stämningsfulla vardagsskildringar!