Nu och 2007

Nu har jag varit bloggare drygt 11 år. Det första inlägget var trevande och bilderna små som tumnaglar. Men 2007 hände något. Jag började förstå att den som ska läsa bloggen gärna vill kunna se vad bilderna föreställer. Och  jag slutade  fota mig i tandkrämsprickiga badrumsspelar. Jag lärde mig pimpa min enkla blogg med en fin tapet och header och byggde långsamt upp en läsarskare. Proffsig var bloggen fortfarande inte – men jag bestämde mig för att satsa ordentligt och gjorde upp utgivningsplaner och kom på teman jag skulle skriva om.

Den senaste tiden har jag tittat tillbaka och jämfört nu med då. Det har gjort mig fnissig, rörd och stundtals så generad att ingen skämskudde varit tjock nog. Men det har varit otroligt roligt att reflektera över ett drygt decennium av bloggande – och jag vill dela det med dig som läser.

Under november ska jag visa flera höjdpunkter och några rejäla magplask från den tid som gått. Vad som har förändrats i hur jag skriver – och hur jag själv förändrats på kuppen. Jag kan se att jag både blivit fegare och modigare på samma gång. Och du som i läser i november kommer få veta några saker jag aldrig berättat om förut…bilden ger några ledtrådar.

Välkommen till mitt novembertema Nu&2007 – hoppas du kommer ha lika kul som jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Nu och 2007”

 1. Så herlig! Jeg har vært med nesten siden starten, var det rommet ditt hjemme hos foreldrene dine som hadde en superfin blomstrete tapet og et vintage sminkebord? Det er noe av det første jeg husker i alle fall. (Og senere husker jeg det fine soverommet i radhuset der du var spøkelses-aktig i hvit nattkjole med lysestake i hånda!)

  1. Ja, du är verkligen en trogen följare. Blir så glad av att se din signatur i kommentarsfältet alltid <3 kram

 2. Härliga kvinna! Jag kommer ihåg att du värjde dig för att kallas förebild, låt oss då kalla dig inspirerande istället. Inte för att vi alltid tycker lika, utan för att man har många gemensamma beröringspunkter och ändå får utmana sina etablerade tankegångar. Blev lite högtravande men andemeningen bör vara klar; Tack!

 3. Det ser jag verkligen fram emot! Jag har ju följt bloggen ganska länge (sen 2011) men det ska bli jätteroligt att se hur det var alldeles i början?

  Vill också bara säga att för några hade jag turen att köpa en miss clarity klänning. Tidigare har de alltid sålt slut innan jag hunnit köpa, men tack vare att jag får ditt nyhetsbrev så hade jag chansen och handla dagen innan. Och på fredag kommer min syster och hälsar på och då kommer hon ta med sig den. Blir så glad när jag tänker på att jag snart ska få prova den!

 4. Ser verkligen framemot kommande inlägg både i november och kommande decennium. Du ger så mycket inspiration både gällande inredning, mode, hemmafix och tankegångar. Ska bli kul att se vad dina inlägg innehåller 2027 🙂

 5. Åh va roligt! Ser väldigt mycket fram emot detta. Brukar ofta bläddra tillbaka i arkivet när alla nya inlägg är lästa. Har läst alla dina decemberinlägg minst 5 gånger om skulle jag tro!

 6. Åh vad roligt! Detta ser jag verkligen fram emot. Månadstema är btw så himla spännande. Som en härlig följetång man längtar efter 🙂

 7. Jag vet inte hur jag hittade hit från början, det var iaf innan du fick barn. Mitt liv är väldigt annorlunda jämfört med ditt, men det känns ändå som “hemma” att titta in. Jag kommenterar i princip aldrig, men nu blev jag nyfiken på vad det är som du skäms över i din blogg. Den du var för tio år sedan kan ju knappast vara den du är idag. Värderingar, utseende, stil etc ändras med tiden. Ha en fin dag o skicka gärna snön ner mot Blekinge. 😉

 8. Åh vad roligt! Jag har hängt med sedan urminnes tider och har aldrig tröttnat på din blogg! <3

 9. Oh, Sixten! Han var så fin! Kommer ihåg när ni bodde i ert första hus. Länge man har läst din blogg nu 🙂

 10. Clara, jag använde ett par timmar igår (lite krasslig, se) för att läsa om ALLA dina “Clara ryter ifrån”, från start! Superba! Så festligt att det här temat kom idag! Och finare människa är jag tyvärr inte än att när jag ser fram emot återblickarna, så är det kanske magplasken jag väntar på med störst spänning:)

 11. Detta känns OTROLIGT roligt! Som ett jubileum! inte bara över din blogg, utan även för mig som läst din blogg sedan jag var 17 år. Du har varit som en storasyster för mig, en syster som guidat mig i livet. När du började skriva om feminism började även jag kunna sätta ord på mina tankar om jämställdhet, kvinnlighet och varför man kan älska att baka bullar i förkläde OCH vara feminist. Du har varit den systern som lärt mig om miljöpåverkan, att man kan klä sig i klackar OCH odla potatis. Du har varit en syster som visat att jag kan älska att vilja vara i stan och träffa människor men också att man inte är knäpp för att man vill vara själv en fredagkväll. Du har varit en syster som gjort min garderob och mitt mer färgsprakande.
  Tack för att du har delat med dig så kristet, fashionistiskt, feministiskt och alternativt under dessa 10 år.
  Mvh Anna

  1. Åh så Gud så fint!!! TACK Anna. Jag är stolt över att ha fått vara som en “syster” som gjort ditt liv mer färgsprakande. KRAM