Annonsfrekvensen

När det gäller bloggen finns ju högsäsong och lågsäsong för annonsörerna. Nu i november och december vill ju alla annonsörer synas. Samma sak i maj och juni. Visst hade det varit fint om det var lite mer jämnt utspritt över året  – samtidigt som jag vill lyssna på annonsörernas önskemål. Det är ju de pengar jag tjänar nu som ska betala min och mina anställdas löner i tröga januari och februari.

Det blir alltså i vanlig ordning mer reklam veckorna fram till jul och jag hoppas att ni har förståelse för det. (Då har jag ändå slutat med julkalendrar som gör att bloggflödet känns extra fullproppat med reklam i december). Med det sagt vill jag poängtera att de inte är så att proportionen mellan reklaminlägg och vanliga inlägg förändras. Har jag mer sponsrade inlägg adderar jag fler “vanliga” inlägg däremellan. Så på det hela taget blir det egentligen bara en högre publiceringstakt dessa veckor. Och jag är jätteglad över mina annonsörer eftersom de möjliggör att jag kan lägga så mycket kärlek och krut på bloggen.

Jag känner att jag vill skriva det här redan nu för att vara transparent med hur jag resonerar <3 och har ni önskeinlägg inför jul så hojta gärna ska jag försöka gå er till mötes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

65 kommentarer på “Annonsfrekvensen”

 1. Tror inte att det är någon som gör så fina och mysiga “reklaminlägg” med så mycket känsla i som du Clara! Keep up the good work!

 2. Så himla bra och föredömligt av dig!

  Måste förresten berätta att jag också pusslar Madicken pusslet varje år. Håller tummarna för att fler kommer! ?

 3. Inlägg om julmat(gärna någon rolig rätt på brysselkål eller grönkål) julpyssel, julgodis, mysiga inlägg med julkänsla.

  Kram Anna

 4. Låter kanske tråkigt men jag skulle gärna se recept på “nyttigt” julfika.

  Eller lätt/billigt julpyssel med barnen. Inte en massa dyra färger som man blir matt av att tänka på när de kommer till skvätt o städ.

  Roliga sy-projekt, gärna med återbruk som inspiration.

  Hemgjorda julklapp är också kul att läsa om.

  Jag störs inte av annonserna. Klart du ska tjäna pengar för sjutton!

 5. Om du har några på lut skulle jag uppskatta lite gröna rätter till jul. Det blir så fasligt mycket fisk och kött och salt mat annars tycker jag.

  1. Jag håller med! Det två veckor långa paltkomaliknande tillståndet kanske skulle kunna förmildras något med lite grönt!

 6. Klart du ska göra som dina annonsörer vill, anledningen till att vi löser gratis ju! Önskar mig inlägg om hur du resonerar kring konsumtion av julklappar till barn och vuxna. Sen kanske nån mysig lista över dina mysigaste saker med julen. Generellt älskar jag de listor /frågor och svar-inlägg som du, Elsa och Sandra Beijer kör med. Puss

 7. Du skriver ibland lite kortfattat om hur Du och Jacob fördelar sysslorna för att det ska bli så jämlikt som möjligt. Tycker att det skulle vara spännande att höra mer om det. Hur ni resonerat och hur ni kommit fram till arbetsfördelningen. Tror att du har en del att lära ut, som skulle hjälpa fler att få en jämnare arbetsfördelning i hemmet.

 8. Klockrent att förklara redan nu! Vi är också tacksamma för annonsörerna eftersom vi får läsa din blogg gratis. KRAM

 9. Jag vill gärna ha enkla och lite nyttigare recept att blanda med sockrigt som man ser fram emot nu i jultider.
  Ser även pysselinlägg också. Gärna en blandning av enkla och mer avancerade 🙂

  Pch du förresten, tack för en fantastisk blogg! <3

 10. Mitt önskeinlägg: vill veta mer om er uppvärmning av huset. Bild på vedpannan, hur ofta ni eldar osv. Skulle vara intressant!?

 11. Jag önskar tips på hur man enkelt kan julpiffa och komma i julstämning sin lilla studentlägenhet när man har en liten budget och liten lägenhet. Är jul-älskare since 1996 och helst av allt hade jag velat hyra ett hus från 1 till 31:a december för att kunna leva ut mina juldrömmar med stora julfester, pepparkaksbak, julpysselkvällar och grötkalas med alla jag känner och vänners vänner. Men nu får jag försöka utgå från det jag har, heh.

  Du är så jordnära och mysig, kram!

  1. Hej Lovisa! Jag är också en riktigt julälskare och bodde i en liten, liten studentlya i Göteborg under ett antal år! Här är mina bästa tips för julstämning på liten yta och liten budget: 1. Julblommor! Hyacinter säljs ofta till billiga priser (och i flerpack) på t.ex. Ikea, större blomsterbutiker och mataffären! Doften gör ju så himla mycket för stämningens skull och de går att placerad i allt från krukor och vaser till kaffekoppar och plåtburkar! 2. Julstjärnor och ljusslingor hittar du billigt på t.ex. Ikea och Claes Olsson och de går att återanvända år efter år. Jag valde enbart sånt jag kunde hänga i fönstret för att spara plats på fönsterbrädan. Ljusslingorna är lättplacerade, tar ingen plats och gör under för stämningen året runt. 3. Gör en krans av tex. lingonris direkt från naturen. Jag fick inte ha något på lägenhetsdörren så jag hängde min inne, på garderobsdörren. Lingonris torkar fint och håller sig grönt under lång tid! 4. Pyssla med sånt som finns i skafferiet! Genomskinlig ljuslykta + äggvita + strösocker = vintrigare ljuslykta som går att återställa när man tröttnat! Vanligt papper klippt till stjärnor, doppade i vatten och därefter strösocker ger (efter att ha torkat) fina, glittriga stjärnor att hänga i fönstret! Eller gör en pepparkakskrans eller vik en stjärna av tapet eller vanligt papper (googla eller kolla min Instagram “Annafelicias” för beskrivningar). 4. Gillar man juliga gardiner eller dukar är loppis grymt! Brukar finnas hur mycket som helst för inga pengar alls (även i t.ex Göteborg där jag bodde). Jag valde dock att ha samma vita gardiner året runt. Det sparade både pengar, tid och plats. 5. Plocka kottar ute. Mål, glittra eller låt de vara som de är. 6. Julmusik! Precis som julblommor gör de under för julstämningen! 7. Bjud in till julfika! Baka något juligt och kläm in så många vänner du får plats med! Julfrukost är också trevligt och knytkalas är alltid kul! 8. Köp en minigran. Jag tog med en på tåget från Värmland ett år men sedan nöjde jag mig med en rumsgran. De klarar sig dessutom från år till år om men tar hand om dem. På t.ex. Ikea brukar de sälja billiga, fina varianter! 9. Gå på lucia eller julkonsert! Kostar oftast inte många kronor men är så fantastiskt mysigt! Lycka till med julandet!

  2. Tips för det lilla studentrummet är en vas med granris, doftar gott och går att dekorera. Jag fick tag i mitt på torget hos granförsäljsren, han tyckte att jag var konstig och sen fick jag plocka några grenar från marken gratis. Ett annat tips är loppis! Fynda julkulor, kakformar, adventsstjärnor, skivor med julmusik etc för några kronor som dessutom går till välgörenhet!
   Sista tipset är att det är ok att inte göra allt från grunden. Ibland har man inte möjlighet att köpa hem alla ingredienser som det sedan ändå bara behövs ett kryddmått av styck. Gör endast det som är roligt!

  3. Jag lyssnar på Husmorsskolans julavsnitt (P1’s arkiv) varje höst/jul. Alltså ett radioprogram som Clara och Erica gjorde för några år sedan. Väldigt juligt, mycket tips och lyssnandet i sig tar ingen plats alls!

 12. Vad bra att du talar om i klartext hur det ser ut för dig med bloggen och reklam just nu:)

  Jag vill bara se en massa juligt mysiga stämningsfulla bilder och läsa om dina julförberedelser! Och även lite mysiga bilder på snö:)))

 13. Helt rimligt! Och dina reklaminlägg är ändå så bra skrivna med fina bilder + att du brukar samarbeta med bra företag, så tycker ändå det är trevlig läsning :):) Angående ämnen att skriva om: Skulle du kunna göra något inlägg om pynt du tycker man ska satsa på att hitta på loppis som ger extra mycket julkänsla? Har en liten studentlägenhet så har inte massa plats, men vill ändå maxa julkänslan :):):)

 14. Jaa julinlägg! Heja!
  Detta vill jag läsa om i jul:
  Tankar om julklappar till barn/vuxna
  Vad du önskar dig
  Adventskalendrar till barnen
  Din julkrubba
  Julgranen
  Julpyntet
  Mer om mossan inuti fönstren (?) så himla fint!
  Julblommor
  Juldekorationer ute
  Din juloutfit
  Hur den optimala julen skulle vara
  Hur ni firar adventshelgerna
  Trevliga julmarknader du varit på
  Hur ni spenderar mellandagarna
  Och massor av recept på varm choklad och julgodis 🙂

 15. Vad bra att du skrev så där i förhand! Som läsare uppskattar jag verkligen din öppenheten.
  Kan inte tänka på konkreta förslag just nu, men ville säga att jag älskar dina foton speciellt extra mycket på vintern och innan jul!

 16. Jag skulle gärna se mer vardagsinlägg från landet! Hur hönsen har det i kylan, om morötterna tjälat fast, nån skabbräv som stryker kring fähuset? ?

 17. Inga konstigheter, Clara! 🙂 Tack för svar på insta häromdagen. Jag önskar juliga recept med björnbär. Jag tror det gifter sig väl med saffran!

 18. Hej Clara,
  jag skulle uppskatta det om du gjorde det synligt även på Facebook när det handlar sig om ett annonssamarbete.
  Tack för det!

 19. Full forståelse for det med annonsene, og ryddig og fint av deg å si fra! Jeg ønsker meg tips på vegetarisk julemat og fine pysselprosjekter for de litt mindre barna ☺️

 20. Ett tips du kanske redan känner till byggfabriken som finns i Malmö Göteborg och Stockholm och på nätet

 21. Lugnt med annonserna :). Jag skulle önska fler dokumenterade dagar, älskar de inläggen. Det behöver inte ha hänt något särskilt, bara vardags/helgliv. Gärna också ett inlägg med din bästa julmusik. Och kanske repris på ditt inlägg om julböcker för barn (och vuxna). Så mysig tid som ligger framför oss nu!

 22. Blir så inni hellbitte trött på att ni bloggare ska måsta försvara er hela tiden! Nä… Mer reklam åt folket! Vet du Clara, jag ska gladeligen läsa å titta noga på all reklam i din blogg bara för att du ska kunna fortsätta blogga å projekta å allt vad du nu gör! Å ni som klagar!! Nämen fy förbjude att ni kanske skulle råka trilla över något som ni också faktiskt kan dra nytta av… BAH!! Jag röstar för mer reklam och mer bloggar/bloggare! Jag sitter här bakom min skärm å gör inte ett dyft för att få läsa dina inlägg å tankar. Jag är så tacksam för det jobb du gör! =) Puss å Kram på er alla…

  1. Å just de… Jag önskar också inlägg med tips om “hemgjorda” julklappar och presenter… Vill ogärna lägga massa pengar, men lägger gärna ner min tid.. =)

 23. Jag skulle helst se fina bilder från ert hem, vad ni gör hemma under veckorna fram till jul och även under julen. Det ger mig en fin julkänsla.
  Precis som du brukar, helt enkelt;). Tack för en fin blogg!

 24. Personligen är jag inte särskilt intresserad av att läsa reklaminläggen. Men jag begriper ju att de är nödvändiga för dig och att det inte skulle finnas en blogg utan dem. Så fortsätt med det du gör och en stor eloge till dig för att du är så öppen med hur det förhåller sig. Bara av den anledningen har jag helt plötsligt fått lite mer tålamod med reklamen. 🙂

 25. Du har verkligen vuxit in i rollen som entreprenör. Inget tjafs här inte. Bravo. Har sett att även Lotta på Fyra Årstider sätter ner business-foten lite stadigare, talar med raka puckar till sina läsare om hur vikig annonser och sponsrade inlägg är för en livsstilsblogg. Det är bra. Jag har alltid undvikigt annonsering på min blogg… av rädsla att någon skulle känna sig obekväm… så löjligt egentligen. Kanske att jag borde sträcka på ryggen lite, dra in magen och bli lite sådär lång och autktoritär, proffsig, ta på businesshatten och köra på… Jag är inspirerad. 🙂
  Annette
  MY ROSE VALLEY

 26. Jag förstår viljan att vara tydlig med att det är annonssammarbete, men skulle gilla om annonsinläggen hade liknande ton jämfört med övriga inlägg. Gillar att de är utmärkta, men tänker att du skulle kunna vinna på att ha med lite mer av det material du har i andra inlägg i annonserna. Som exempel blir det lättare med ett klädsamarbete om du även i andra fall skriver om varifrån dina kläder kommer, då blir det innehållet och inte formen som är sponsad så att säga 🙂

 27. Tips på en fridfull jul vill jag gärna läsa! En jul fri från onödig stress o press.

 28. Fantastiskt fint att du berättar och är ärlig med hur det ser ut för dig med annonser. Jag personligen har mycket lättare att ha överseende med fler annonser när jag vet bakgrunden och dessutom när det tydligt framgår att bloggaren är selektiv med de samarbeten som görs! Tusen tack!

 29. Hej Clara!

  Jag gillar de reflekterande inläggen. Här kommer några förslag:

  – Häromdagen fick jag veta att din blogg tidigare hade epitetet “kristen” – något jag som läsare aldrig har märkt på innehållet (inte så att jag tänkt på det i alla fall, men jag har ju inte heller läst allt). Skulle därför vara intressant att läsa mer om ditt perspektiv på just andlighet.

  – Jag tror att jag upptäckte din blogg genom reportaget “De obekväma”, som var väldigt bra och inspirerande. Kanske minns jag helt fel, men i mitt minne stod du i gummistövlar med en höna under armen och talade om arbetstidsförkortning och minskad konsumtion. Lite “gröna vågen” över det hela. 🙂 Det hade varit intressant om du gjorde en recap om hur du ser på frågan idag. Ditt bloggande har ju numera – grundat på det jag har läst – ett ganska stort fokus på företagande.

  – Önskar också okomplicerade jultips för oss som inte har begåvningen/inte vill lägga så mycket tid och kraft på pyssel och matlagning, men ändå ha det hyfsat fint. Gärna hur man fixar mys och nyttig mat på enkelt sätt (blir helt matt av att läsa magasin där recepten kräver 127 ingredienser per rätt). T.ex. vilka rätter som kan ingå i en vegetarisk hemmagjord julbuffé. Eller lite inspiration om hur man kan göra julfint om man bor i lägenhet i stan och inte har ett lika mysigt “julehus” som du. 🙂

  Tack!

 30. Det hade varit superkul med ett inlägg om hur man ska tänka kring möbeltapetsering, vad kan man göra själv och vad behöver man lämna till proffsen? Kanske ett DIY-inlägg med lite enkla metoder.

 31. Dina reklaminlägg är väldigt bra! Det känns som om de du samarbetar med passar dig och du skriver intressant.
  Tycker du och Elsa gör väldigt bra reklaminlägg. Men fina bilder och text och innehåll.
  Båda ni har lite magasinkänsla på bloggen, men personligt och er egna stil.

 32. Jag tycker alltid det är svårt att ordna julig dryck som inte är julmust och inte innehåller alkohol. Har du förslag?
  Överhuvudtaget – festlig alkoholfri dryck som inte är en söt efterrättsdryck.
  Jag tycker det känns väldigt rättvist att vi får mer vanliga inlägg som “kompensation” för mer sponsrade 🙂

 33. Önskeinlägg:
  Lite av gammaldags jul med egengjorda julklappar och dekorationer. Lite nyttigare julgodis och vegetariska recept. Ljus, musik och böcker. Jag vill att julen ska vara lugn och ro utan köphets och tom plånbok. Tycker du är duktig på att förmedla den känslan 🙂

 34. Förslag på någon grön/vegansk lite julig rätt vore kul! De senaste åren har halva barnaskaran blivit veganer, så det vore roligt att peppa dem med nya recept.

 35. Upplever inte dina reklam-inlägg som reklamiga utan det är din personliga prägel på så kör på!

 36. Jag vill bara säga att jag verkligen uppskattar den här påminnelsen! Som läsare är det lätt att annars kanske känna att det blir mycket reklam helt plötsligt, så varför inte lägga in en sådan här brasklapp liksom. Man reflekterar liksom inte över att det är en period. Tycker i övrigt att du gör skitbra annonssamarbeten och att det du gör är så inspirerande och styrkande! Tack för din blogg och alkdeles särskilt för alla throwbacks du gör just nu. Väldigt roligt att tas med på en resa bakom kulisserna 🙂

 37. Hej, tycker som många här är att det tråkigt att du känner att du måste förklara dig om det här med reklam på din blogg. Du ska välan för sjutton ha lön för ditt jobb?? Skulle bra gärna vilja se dem som frivilligt går till jobbet vareviga dag utan att få någon lön för det, så man får be klagomuren högaktningsfullt hålla truten!
  Vi sitter här vid våra datorer och får helt gratis kika in i din vardag, hälsa på dig och din familj hemma i ditt hus, det verkligen toppen! Du sätter verkligen guldkant på tillvaron, att efter en hel dag med vad det än månde vara den har fört med sig, få komma in i värmen en stund hos dig och läsa dina finurliga, underfundiga och liksom hemmatrevliga texter och se dina lika fina bilder, gör en perfekt avslutning på dagen. Hemmatrevlighetskänslan som jag får hos din blogg är helt unik och den har räddat många kassa dagar för mig, och säkert för många andra. Så TACK för det!
  Med det sagt, så vill jag bara säga att jag läser gärna din blogg vad du än skriver om, men om jag får önska så gärna fler såna hemtrevlighetsinlägg som dina olika “dags-bestyr”-inlägg, de är det allra bästa tycker jag!

 38. Tack för din transperans! Det känns äkta och ärligt vilket gör att jag som uppmärksammat mycket sponsrade inlägg (hos dig och andra jag följer) har mycket mer förståelse nu. Så tack! Kram på dig!

 39. Jag vill gärna se en lista på de bästa och sämsta julklapparna du har både gett och fått (om du vågar)! 😀

 40. Låter toppen tack för att du delar med dig!

  Jag vill jättegärna ha massa Astrid Lindgren-inspirerade bilder på granar, pyssel, snö och pulkor! Det är så vackert att se på när skåne mest bara är grått:(

 41. Hej Clara..
  Klart att du måste tjäna pengar, fattas bara annat, för vi får titta in till dig, gratis, och få en massa inspiration och mys av dig. Sen håller jag med Sara, dina reklaminslag är så mysiga, märks att du lägger ner mycket möda på dom, du slänger inte bara in en annons som man ser att många gör, men det är ju där du briljerar, med din blick för det som är mysigt och ditt sätt att ta bilder, märks att du är väldigt estetisk.

  Ha det bäst / Pirjo

 42. Ja Kärlek Clara! Du visar så mycket kärlek genom att göra det vackert för så många människor: vilka många här på kommentarsfältet vill ha mera av: Men när du sprider kärlek i form av vackra inredningstips, kreationer etc: Hur vill du bli bemött? Dvs i handling, ord etc eller i form av en rit: ett sådant konkret exempel skulle kunna vara att be bordsbön för att visa uppskattning för maten på bordet, för den person som visat kärlek genom att laga maten (din mamma gjorde ju fruktsallad så omsorgsfullt!). I Sverige har vi ju inte traditionen av att be bordsbön: men skulle vi kunna skapa en ritual i form av farbror Melker i saltkråkan som lyfter bordet likt en helikopter. Vad skulle en sådan ritual kunna vara som passar även vid tunga bord, och varierande förutsättningar, men som tjänar syftet dvs att visa tacksamhet mot den kärleksfulla handlingen att laga mat samtidigt som det sätter ett fokus från både barn och vuxna att vid måltidens start sätta en ram som skapar ett här och nu vid varje måltid, där vi är närvarande och smakar(mindfullnessa) på maten. I likhet med en signal, en ringklocka eller något som sätter ett varmt ledande på läpparna och skapar stämningen runt måltiden.

 43. Du är grym. Så himla bra att det går att tjäna pengar på detta sätt, och du är ju verkligen tydlig med vad som är reklam och inte. Som översta inlägget sa så är allt så personligt ändå.

 44. Det gör ingenting alls med fler reklaminlägg, de är så välskrivna och bra utvalda ändå!

 45. Tack för transparensen! Det uppskattar jag, även om det inte är ett problem att det blir mer reklam i bloggen vissa perioder – det är ju bara att scrolla förbi om en inte är intresserad, i och med att de inläggen ändå har en “innehållsförteckning”.

 46. Kanske ett inlägg där några läsare får visa upp sina jultips i form av eget pyssel, julbak, dekoration etc en gjort för att få julstämning? Som passar både de som bor stort och litet, och har mycket eller litet tid att pyssla, baka etc. 🙂 Läste kommentarerna till detta inlägg och känns som att många har roliga idéer!

 47. Tack för alla era kommentarer <3 JAG blir glad att ni uppskattar min transparens. Det känns fint att ni vet hur jag tänker och att jag vet hur ni känner! Kram