Snart på väg

Äntligen en solig dag! Solig, krispig och kall.

Jag har varit i stan och spelat in En Underbar Pod med Erica. Vi har så roligt när vi arbetar ihop. Även om vi båda var hängiga, sjuka och snoriga när vi sågs idag.

Jag håller just nu på att packa för fullt när jag inte jobbar. Jakob är i Malaga och arbetar sex veckor i höst. Nu har han varit borta i drygt två veckor och snart reser jag och barnen dit och hälsar på. Vi ska vara borta i nitton dagar och det kunde inte komma mer lägligt. Barnen är trötta och glåmiga och jag likaså. Vi har hyrt ett mysigt hus med trädgård och pool och bor precis bredvid en lekplats. Dessutom följer Jakobs mormor Elsa med och hon är en underbar hjälp med barnen.

Jag är så glad att vi har hus och inte något hotell. För jag blir fort uttråkad när jag inte kan laga mat eller har tillgång till ett kök.

Så här tänker jag mig att dagarna ska förflyta

 • Jogging eller långpromenad på någon strand
 • Skriva på boktexter
 • Köpa hem massa nyttiga råvaror och laga fräsch mat
 • Åka in till Malaga och kolla in vackra kyrkor och sevärdheter – eller ta bilen upp till bergen.
 • Hänga massor med barnen och se när de övar på att simma och klättra och allt som de nu kan komma på att öva sig i.

Dock är packningen rätt jobbig – jag har så svårt att veta vad jag ska ta med mig för en långresa. Det känns däremot tryggt att Jakobs lillebror ska komma och vara husvakt åt oss när vi är borta – det är annars inte så lätt att resa iväg när man har gård och djur som ska skötas om.

Om några dagar ger vi oss iväg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Snart på väg”

 1. Först, fantastiskt fin klänning!
  Sen, väldigt lägligt att lämna landet under den segaste månaden av alla. Ni hinner väl precis komma hem till adventspremiären?
  Jag kan tipsa om både Ronda och Nerja, vackra omgivningar och en del historia att ta del av.

 2. Ja vilken underbar klänning! Är det egna märket? Ha en riktigt fin semester ☀️

 3. Vilken lyx! Och kommer hem rakt in i december med julmyset. Hoppas innerligt att ni får en fantastisk resa och att ni alla kan ladda på med energi!

 4. Ha det så härligt Clara! Vill bara säga stort att du fimpade löshåret och klippte dig kort, så fräscht och fint tycker jag.

 5. Äntligen har du på dig min favoritklänning från kollektionen :). Tror det blir ett klick för mig, vilken storlek har du?

  1. Å ja den är underbar 🙂 jag har en medium men har man stor byst är det bättre att gå upp en storlek

 6. Blir ju toppen med lite värme! Sommarkläder är enkla att tvätta om ni bor i hus, tag med ett snällt tvättmedel, lina och klädnypor. Bra skor. Varm tröja för kvällarna. Böcker och något spel för kvällarna, de är mörka. Reflexer. Solkräm. Man kan bygga eget Fia och luffarchack som pyssel, tärning är bra. Hårdost och osthyvel om ni gillar det. Spanien behöver att man handlar där, så ingen katastrof att glömma något…

 7. Kom precis hem från Spanien (BCN) och mitt barn badade i havet! – vi brukar vara i södra Spanien över jul och bästa packningstipset är lager på lager, tunna och tjockare tröjor. Vindjacka. Mitt på dagen några timmar kan det kännas som “svensk sommar”, alltså t-shirt och shorts – 20 grader men på morgonen/kvällen är det svalare. Bra är även att ta med pyjamas, innetofflor etc då det ofta är kallt inomhus pga av ingen isolering/centralvärme.

 8. Oh va härligt för er! Men jag undrar en sak; kan inte du presentera Jakobs lillbror?! Han verkar så spännande! Vore kul att höra om vad han gör mer än dumpstrar ?

 9. Åh, vad roligt det låter!

  Är själv på längre resa med mina två barn och man. Vi ska vara borta i 3-4 månader. Vi fick med oss två stora resväskor, vi kom nästan upp i 40 kg totalt! Kändes jättebra med packningen ända tills nu, nu känns det som jag packat förmycket.

  Som den smålänning jag är har jag packat ner slitna kläder, som precis är på gränsen till användbara som jag räknar med att göra mig av med efter hand.

  Missar man något så går det i nästan alla fall att köpa på plats. Mitt tips är att inte oroa sig för mycket för packningen!

  Trevlig resa!

 10. Resetips! Jag måste bara tipsa om att besöka Granada (en timme med buss från Malaga) och besöka Alhambra, otroligt vacker byggnad!

 11. Roligt! Skönt att få lite paus från vardagen också. Tänker på en dansk journalist som har seglat jorden runt ett par gånger – barnen har av och till varit lediga från skolan. Han sa “jag tycker att man ska gå i skolan ofta – men inte FÖR ofta”. Jag log, för jag höll verkligen med! Jag trivdes själv i skolan och lärde mig mycket där, men nu som vuxen har jag insett hur mycket andra lärdomar det går att få genom upplevelser, kulturer, språk, natur… nu är väl inte dina barn helt så gamla än, men ändå! Jag tycker ni gör helt rätt <3

 12. Tips om ni åker upp i bergen! Åk till Ronda! En liten, antikt gammal by med mycket historia uppe i bergen. Malaga är närmsta större stad. De har bl.a. en väldigt gammal, känd bro. )Om man tittar på Tjuren Ferdinand på julafton ser man den här bron tecknad i bakgrunden när Ferdinand sitter i en kärra på väg till Madrid. )

 13. Vad glad jag blir att ni har lyckats med att åka till värmen på vintern efter att ha haft det som mål i flera år. Grattis!!

 14. Vad härligt det låter. Vill passa på att tipsa om en dagsutflykt till Gibraltar, det gjorde vi med barnen (men glöm inte passen!). Ett annat tips (om ni har tillgång till bil) är den lilla bergsbyn Ojén. Trevlig resa!

 15. Åk och kolla in grottan i Nerja! Gå på Malagas plaza abastos någon förmiddag. Det är en supervacker saluhall!