Elva outfits – Nu & 2007

Januari 2007. Superkort page och smal som tusan efter Indienresa med magparasiter.

Januari 2017.  Krispig snö och långa lockar.

Februari 2007. Seglarchic i jeans som min syster fick när hon assisterade Ida Sjöstedt. T-shirten tror jag var mammas gamla. Fondväggen med blommorna från mitt flickrum

Februari 2017. Vardagschic i egendesignad klänning.

Mars 2017. Suddig bild tagen i arderoben. I grön klänning sydd av Tant Märta och reastövlar från Wedins.

Mars. Dramatisk sammet och skön wrapklänning.

April 2007. Jeans igen! Vad är det frågan om? Hade helt glömt bort att jag var så förtjust i att använda byxor. Mammas gamla randiga tröja, loppade 70-talsjeans och en stor solhatt som Anna sytt. Både skorna och väskan var också secondhandfynd.

April 2017. På skrivarresa med Malin Wollin som knäppte denna outfit av mig strax innan vi skulle pipa iväg och äta middag och servitören hällde ut ett vattenglas i mitt knä.

Maj 2007. Kall vår i cowboyboots och klänning sydd av Jakobs släkting Tant Märta.

Maj 2017. Kvällspromenad på obeskrivligt vackert Korsika. En helt fantastisk reseupplevelse!

Juni 2017. Chic för kyrkan! Älskar att jag fläskade på så här för att gå på gudstjänst.

Juni 2017. Iskall, sen sommarmånad. Iförd favoritkappa och egendesignad klänning. Favoritballerinas från &Otherstories

Juli 2007. I mammas och pappas trädgård. Iklädd dekonstruerade skjortor hopsydda till en klänning (min systers kreation) och så pappas hatt från Försvarets musikkår. Typisk outfit jag ALDRIG skulle ha på mig idag men som jag tycker är ganska skojig i backpegeln.

 

Juli 2017. På farstubron – matchandes pelargonerna.

Augusti 2007. Gammal favoritklänning från loppis och kortklippt mörkt hår. Älskade den här frisyren men skulle se ut som en sådan morsa i den här frisyren idag.

Augusti 2017 i Central Park på promenad med Anna! Första byxorna jag trivts i på flera år! Och skönaste gympadojorna. Vi gick 120 000 steg på fem dagar.

September 2007. Första-dagen-på-universitetet-outfit. Blått ihop med röd och vitrandigt verkar ha varit en favoritkombination genom åren.

September 2017 i New York. Iklädd förra årets &OtherStories-klänning med perfekt snurr. Kände mig så himla snygg!

Oktober 2007. Någon dag tidigare hade jag precis flyttat hemifrån, ihop med Jakob och in i vårt fina funkishus. Klänningen var Karl Lagerfeld för H&M och sammetsturbanen var farmors.

Oktober 2017. Eftermiddag på farstubron – med kort hår igen och naturligt självfall.

November 2007 kortades håret och blektes illblont och jag kände mig aningens åttiotalsinspirerad i klädstilen

November 2017. Chic i egen design och sylvassa klackar från &Otherstories.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Elva outfits – Nu & 2007”

 1. Ojojoj, varifrån kommer de byxorna som är de första du känt dig bekväm i på flera år? Alltså de som var i New York. Riktigt snajsiga!

 2. Å vilket roligt inlägg! Så kul att se mer olika stilar, och extra kul med dina nutidskommentarer:) Gillade verkligen det mörka kortklippta håret, superfint!

 3. Jag tycker att eran klänning på sista bilden är jättefin! Funderar på att köpa den som en julklapp till mig själv 😉

 4. Alla varianterna är fina – var sak har sin tid osv. Men tänker ofta själv på hur mycket roligare jag klädde mig när jag var yngre. Och kan sakna det. Ofta ses det väl som en del av ungdomen, att experimentera och ta ut svängarna, åtminstone i det här landet. Storstäder är lite mer förlåtande, älskar att se människor som sticker ut bland alla vardagsuniformer.

  1. Kim.

   Du skulle kunna jobba lite på din attityd, tänker jag. Tips; Livet blir lättare om man är juste med andra människor. Sura kommentarer och annan skit gör man bäst i att hålla för sig själv. På så vis slipper man upplevas som osympatisk och allmänt liten.

   Ha en fin dag!

   PS – härligt inlägg ✨

   1. Men tant behöver ju inte betyda något negativt! Jag läste kommentaren från Kim och skrattade till för att jag som 21-åring ofta blir kallad tant men bara tycker att det är kul. Med tanke på Claras husmoderliga och pyssliga intressen är väl tant bara en fin kommentar. Det är ju inte direkt så att Clara, eller jag för den delen, åldrats och ser gammal ut.

    1. Precis vad jag tänkte! Tant är väll inget skällsord?! Snarare en komplimang. Tror folk läser in för mycket av egna attityder i kommentarer hela tiden.

 5. Så kul att se hur stilen ändrats! Är helt kär i din röda klänning med vita prickar – var är den ifrån?

 6. Intressant att se hur du står. Jag märker nämligen att jag själv också har börjat korsa fötterna för jämnan. Undrar varför. Något du har reflekterat över?

  1. Kan såklart inte svara på varför just Clara gör det i sig, men generellt korsar man benen för att skapa ett intryck av slankare och ibland kurivigare kropp. Det kan också vara ett tecken på att man inte vill ta så mycket plats, eller för den delen är lite mer avslappnad. Tänk tex hur män på omslag står, eller för den delen på tex instagram. Själv står jag gärna lite lutad på ena höften. Tycker det är skönt. Men jag vet idag att det började med att jag var så lång jämfört med alla mina vänner när jag var yngre. Det var ett sätt att korta ner mig själv till deras nivå.

 7. Tjusiga du! Älskar bilden där du står i grå kappa med snötyngda grenar bakom. Måste ju kirra sådanadär vantar. Så flotta.

 8. Jätteroligt att se! Häftigt med så olika klädstilar och frisyrer! Modigt! Känns som 2017 har du hittat din stil (mer enhetligt) och plockat fram riktigt kvinnlig stil. Superfint!

 9. jag älskar din gamla stil mer.
  har följt dig sen din blogg började och älskade hur du klädde dig då.

 10. Tant Märta gjorde ju superhäftiga kläder! Vilka färger och mönster! Även dina egendesignade kläder är väldigt fina. Enda problemet är att det är svårt att välja vilken av alla snygga modeller man ska välja. Fick väldigt många komplimanger för den svartvitrandiga jag köpte i våras. Figursmickrande i högsta grad så tack! Nu är det dags att unna sig en ny.

 11. WOW vilken snygg outfit juni 2007!!! Lite grekisk gudinna över det. Den bilden sparar jag som inspiration till nästa sommars fester 🙂

 12. Gillar mönstret och färgen från augusti 2007! Något att ta upp i Miss Claritys nästa kollektion?! Jag skulle vara intresserad 🙂 (men dock kanske snyggare i kortare snitt och smala ärmar…?)

 13. Åh Clara, jag har nog aldrig kommenterat här förut, torr jag iaf. Men jag tycker att det här temat, då&nu, är helt fantastiskt! Så roligt att se, både din utveckling, men också för att själv plocka fram minnen från 10 år sedan. Tack för att du tar dig tid att gå igenom ditt arkiv och delar med dig.

 14. Vilket roligt inlägg! Tycker verkligen om den här tillbakablick-serien du gör nu, bra idé! och så fin du är, och var, stark stil.

 15. Alla är fina kombos! 2007 års bilder är tagna ur sin kontext för det var ju inne och jättefint då (och inte sååå himla dumt nu heller väl?! ;D)

  Tack för fin och inspirerande enligt! <3

 16. Jag är en sådan som sällan kommenterar bloggar, etc. Dags att bryta den vanan!
  Häromsommaren skulle jag hämta min man på flygplatsen i Umeå, och mitt kort strulade så jag kunde inte betala för parkeringen, så jag stod vid bilen och väntade istället. Då ser jag en så himla vacker människa som bokstavligen skrider in i flygplatsen i en fantastisk klänning, eller ja, ansiktet på människan såg jag inte, bara ryggtavlan egentligen, men jag tänkte bara “shit, det strålar verkligen om den där personen”. Efter en liten stund kommer den här människan ut från flygplatsen igen och då ser jag att det är ju du Clara! Blev helt starstrucked! Med allt det här ville jag egentligen bara säga att du har en sån fantastisk utstrålning. 🙂 Fortsätt vara som du är, du är en stor förebild på många sätt! The world needs more Underbara Claror!

  1. Åh gud. Nu blir jag så generad. Och jätteglad. Tack för världens finaste komplimang ?❤️ Kram

 17. Det är när jag känner igen outfiterna på dina tillbaka blicks-bilder som jag inser hur länge jag har läst din blogg. Tyvärr inte lika aktivt idag som tidigare, men ändå. Men jag uppskattar fortfarande dina inlägg lika mycket. Fantastiskt att du lyckas hålla din nisch/linje men samtidigt utvecklas. Tack för att du fortsätter!

 18. Vilken rolig tillbakablick! Jag önskar jag hade ett så strukturerat bildarkiv så långt tillbaks 🙂
  Tänker att du måste lagt en del jobb på detta – väldigt kul att se för en som inte var med alldeles från början 🙂

 19. Så fin du är! Och vilka härliga bilder.
  Du som använder mycket klänning, har du bra tips på lite tjockare strumpbyxor som är sköna och som inte skär in i midjan?
  Jag har nog 100 par som jag har köpt och som är så vansinnigt obekväma.

 20. Tycker om alla de här inläggen när du jämför då mot nu. Det får en själv att tänka på vad man gjorde då.
  Då gick jag till frisören regelbundet och färgade/klippte nya häftiga frisyrer, men nu är det ganska lika färg hela tiden och skiljer sig i styling mest.