Vardagsliv på solkusten

Nu har vi snart varit här en vecka och har ungefär två veckor kvar av semestern. Det känns som att vara på hälsohem för jag sover mycket och gör vilsamma, meningslösa saker som att ligga i en timme på en madrass i solen och sortera snäckor med Bertil.

Gårdagens lunch blev mozzarellasallad, mango med lime och salt på, bröd med guacamole och så lite korv och oliver. Fräscht och gott! Det är så härligt att gå och handla i lugn och ro på förmiddagen och sedan laga lunch och lyssna på podd med balkongdörren vidöppen och ljumma fläktar utifrån.

Vi dukade i trädgården och efter lunchen gjorde jag bomben i poolen tre gånger i rad. När Folke sov middag satt jag i solen med min bok och drack kaffe och åt choklad jag gömt i min bh (ni som lyssnar på En Underbar Pod vet…)

Vi bor ungefär en halvtimme från Malaga, i Torre del Mar där Jakob jobbar. Men igår var vi inne i Malaga och jag var så nöjd med mig själv som tråcklade mig fram i hyrbilen i rusningstrafik och ner i ett parkeringshus. Utan att ha ihjäl en enda spanjor på vägen. Folke älskar kyrkor så vi gick först till katedralen och beundrade apelsinträden utanför och Jesusstatyerna inuti.

Sedan köpte vi glass och åt på en bänk i solen.

Barnen ville gärna se citadellet Alcazaba så där hängde vi en lång stund och det var höjdpunkten på hela dagen.

Tips är att ej ha klackskor när du går här (höll själv på att bryta benen av mig)

Idag tog vi det lugnt hemma och på eftermiddag när Jakob kom från jobbet hoppade jag ur baddräkten och i klänningen och så drog vi ner på stranden för middag.

Fast först fick Jakob föreviga mig.

Ensam fiskare i solnedgången.

Det blev en middag med några olika spänningsmoment – som när Folke rev ner den lysande bokstaven N och klämdes fast under den. Efter maten åkte vi hem och stoppade barnen i säng.

Nu ligger jag och ser senaste avsnittet av Grotesco. Så sjukt bra och roligt och knäppt. Men jag blir så FRUKTANSVÄRT arg samtidigt. Igenkänningen i blickarna, minerna, manipulationen. Fyfan för alla sammanhang med män där jag utsatts för precis det där sociala spelet.  Det finns en anledning till att jag väljer att jobba med kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Vardagsliv på solkusten”

  1. Såg också precis grotesco och jag reagerar som du. Så himla smart och roligt! Och precis vedervärdigt samtidigt. De är så himla bra skådisar så man kan verkligen känna blickarna och läsa mellan raderna. Hur som helst, är det varmt i malaga?! Ska dit på måndag och vill veta om det är fleecen eller shortsen som ska med. Eller bägge? ?

  2. Det låter och ser ut underbart! Hoppas du riktigt laddar batterierna inför vintern.

  3. Åh, jag älskar att stå under just de apelsinträden vid katedralen. Jag och min man brukar dricka café con leche på caféet med kakelklädda väggar som ligger intill. Blev lite melankolisk nu, herregud vad man behöver den där solinjektionen så här års.

  4. :O Hur lyckades han med det? (Ser ut som om bokstäverna står uppe på nånslags kant, men svårt att avgöra på liten bild i mobilen). Hoppas inte han (och ni!) blev alltför förskräcka.

  5. Underbart väder i Malaga och på Solkusten nu. Varmare än det brukar vara så här års. Här är det shorts och solkräm som gäller.
    Tror att det är pomerans och inte apelsinträd. Tillåtet att plocka och kanske göra marmelad av. Går inte att äta färsk, alltför bitter i smaken.

  6. Det är ständigt spännande att resa med barn. De ser saker man inte ser och ibland hittar de på de mest oväntade sakerna.

  7. Jag blir så avundsjuk på att era barn är så glada i grönsaker! Här är det på sin höjd majskorn och gurka som slinker ner…

  8. Ja satfläsk va bra ”Ladies night” var! Genialt. Hoppades att du skulle skriva om det 🙂