• annonssamarbete med panduro hobby •

Dags att rusta för advent

Jag får ett sådant lugn i kroppen när jag får skapa med händerna och försjunka i någonting kreativt. Senhösten fram till jul är min pyssligaste period – finns inget lika mysigt som att skapa och samtidigt lyssna på musik eller någon bra ljudbok. Skapandet känns också mer meningsfullt den här årstiden eftersom det ju är tänkt att man ska pynta till jul och hänga upp dekorationer överallt – utan att det behöver fylla någon mer funktion än att vara just vackert!

Jag har beställt hem pysselmaterial från Panduro som har så mycket inspirerande i sitt sortiment! Jutesnören, papperslera och ett gäng kakformar för att göra adventsdekorationer. Jag kavlade ut leran, stansade ut kakorna och gjorde hål för upphängningen.

Papperslera torkar i rumstemperatur och efter ungefär ett dygn var snöflingorna och sjärnorna torra. Då målade jag mönster på dem med tuschpennor. Några trädde jag upp på ett grönt sammetssnöre – att hänga som dekoration i granen eller i ett fönster.

I adventstid är det fint att smyga igång med julblommor och julgrupper. Tomtar väntar jag gärna med – men grått, vitt och inslag av rött kommer fram redan nu.

Av några lerstjärnor gjorde jag girlander med randigt snöre som jag trädde igenom. Hyacinten och enen har jag svept in i vaxat papper – den typen av papper känns rustikt och rätt både till paketinslagning och planteringar.

Den lilla enen sprayade jag med snöspray och i julgruppen i skålen stack jag ner små ekollon och kottar bland renlaven.

Enkla buxbomkransar med breda rutiga band har kommit upp på pardörrarna mellan matsalen och vardagsrummet. Kransarna är egentligen runda men jag böjde dem ovala för att passa dörrarnas form bättre.

Med rutiga band i snöflingorna blir de fina dekorationer.

Nu är jag så glad att vara hemma igen efter min långa resa. Hemma och redo att njuta av julfixet på riktigt! Underbara Advent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Dags att rusta för advent”

  1. Men så fint! Jag har själv länge gjort knubbiga kransar, men nu blev jag verkligen sugen att göra en tunn, som den på din dörr. Verkligen söt.m

  2. Åh, älskar när du pysslar. Får till och med en sådan o-pysslig gammal tant som mej att vilja göra något liknande projekt.

  3. Jag har länge tänkt testa det där med papperslera. Hur är den att jobba med? Kladdig, lättformad? Ja du fattar, skulle gärna vilja veta lite mer om hur den är att hantera. Kan tänka mig att den passar till barn? Mina ungar är 2 & 5 och älskar att pyssla, kanske ngt för dem?

  4. Måste bara berätta – jag hade tid idag för ett väldigt viktigt möte som på olika sätt är avgörande för mig. Ett sånt där möte som man inte missar, det finns inte på kartan. Och vad gör jag? Sätter mig och lyssnar på En Underbar POD för att varva ner och komma i balans. Och missar tiden. Jag lovar att jag bävade när jag ringde och sa att jag är kraftigt försenad. Jag stammade fram som det var till en rejält irriterad handläggare – att jag lyssnat på En Underbar POD för att varva ner, och att jag helt glömde tiden. Jaha, sa en helt förändrad handläggare, “Menar du Underbara Claras” pod? Ja, jo, det gjorde jag ju, och skämdes över min försumlighet… “Jamen vilken UUUNDERBAR blogg hon har, och podden sen , den är ju bara sååå bra! Åh vad jag brukar koppla av där må du tro, det är sååå mysigt efter en tuff dag på jobbet. Ska vi sätta upp en ny tid på måndag”? Man kan lugnt säga att du gjort skillnad – tackar för det 🙂