Julstöket

Efter den intensiva helgen föll jag ihop i en liten våt fläck och blev kanonsjuk. Barnen också. Hela måndagen sov jag bort under ett täcke – fullproppad med alvedon. Idag mådde jag däremot en liten aning bättre och bestämde mig för att försöka få lite juligheter gjorda. Morgonljuset är fantastiskt den här årstiden.

Liksom utsikten.

Jag har ju sparat på tomtar och granar och det allra juligaste men efter tredje advent kan man gå all in utan att skämmas.

Satte upp bonader och placerade ut hyacinter i alla rum.

Gick ut en snabb sväng med Melker som inte bryr sig ett jota om hur sjuk jag är.

Ute tar liksom andan ur mig!

Köpte så fina ljus och en vacker kudde av bolstertyg från Äkta Hem härom dagen. De fick komma fram nu!

Jakob fick bära in julgranen och sedan pyntade jag och barnen. Lite väl tidigt egentligen men något kul måste man ju unna sig i sjukstugan. Vi kör samma pynt varje år – inga trender här inte. Poängen med traditioner är ju att det ska vara samma.

En och annan fin gammal glaskula köper jag dock på mig under resten av året. Börjar få ett litet lager nu. Det loppade flaggspelet hänger också kvar.

Så här blev den! Kungsgranar är förvisso maffiga men rödgranar känns mer gammaldags, precis som jag vill ha dem!

Nu har barnen somnat och jag hoppas de är pigga nog att gå på sin skolavslutning i kyrkan på torsdag. Den vill man inte gärna missa.

Och jag hoppas att jag snart är frisk nog att åka och handla alla julklappar och laga färdigt julmaten. Den som lever får se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Julstöket”

 1. … minns att det blir jul oavsett vad som hinns med. Även om det är trist när det sker, har julen då barnen var sjuka och vi “parkerade” i soffan med febervarma barn, travar av böcker, julmusik mm blivit ett mysigt minne. Men inte desto mindre; Krya på er!

 2. Men alltså! Så otroligt mycket fina saker de hade på Äkta hem! Har aldrig sett den butiken förut. Skulle kunna tänka mig exakt allt utom möjligen asken med kottar i =D

 3. Hoppas att ni snabbt kryar på er! Så himla trist att vara sjuk den här tiden på året. Tyvärr drar man lättare på sig allehanda sjukdomar om man har nedsatt imunförsvar, vilket ofta är fallet om man stressar mycket, glömmer att prioritera vila, sömn och regelbundna måltider. Vilket många gör kring jul. Passa på att se julen som en ordentlig tid för återhämtning, laddning av batterier och ett sätt att ladda inför nytt år med nya möjligheter med nysatsningen av företagandet i lokal. Stort lycka till, låter toppen!

 4. Stämningsfullt! En fråga om ert nya fantastiska kontor – är alla anställda av er eller hyr de in sig i lokalen och jobbar med sina egna företag? Har funderat länge på att hyra lokaler tillsammans med andra kreatörer, var och en jobbar med sitt men man är ändå nära varandra och kan inspireras av de andras idéer och kunskaper! Vore väldigt givande! Krya på er!

 5. Väldigt mysigt och fint är det hos er!
  Jag skäms då inte för nåt..jag tog fram granen och allt pynt redan några dagar före första advent och det ska stå tills 20 dag knut..var och en gör som en själv vill. 😉

 6. Vilka vackra bilder! Och de blå ljuset är så obeskrivligt vackert o vemodigt på samma gång.

  Jag har en fråga:
  Vad blev det av med Musikhjälpen för dig?
  Eller hade du “bara” en bössa med bynamnet erat!? För en sån såg jag 🙂

 7. Jag vill vara barn i ert hus…kan riktigt känna myset genom bilderna.
  Glömmer aldrig när mamma satte in elljusstake och hängde en tomte i gardinen i mitt rum när jag var liten.
  Det myset! Sov alltid med staken på för att inte missa nåt mys alls 😆

  Hyacintdoft, varmt och mysigt inne. Kallt ute. Mamma som pysslade runt dagarna före jul…det var tider det.

 8. Helt rätt. Traditioner bygger på att det ska vara samma sak varje gång 🙂 Fast vi brukar lägga till någon liten ny detalj i mellan åt. Särskilt på julbordet.

 9. Å, jeg likte de nordiske flaggene.
  I mitt barndomshjem er vi en smule mer nasjonalistiske og kjører norske flagg for alle penga.

 10. Så härliga motiv! Och rödgranar är ju oftare snällare mot miljön också, vilket gör det ganska enkelt att välja tycker jag. Sen håller jag med om att de känns mer traditionella också. Hoppas du kryar på dig så du orkar med slutklämmen innan söndag, att få fixa det sista är ju rätt mysigt liksom!

 11. Så fina bilder! Du inspirerar t o m en som inte gillar julen nåt vidare. Men vad har hänt med ytterdörren? Hoppas ingen gjorde sig illa.

  1. Tack snälla =) nej det var bara jag som klantade mig när jag skulle bära in ett bord =) vi ska snart få det lagat

 12. Clara. Jag vill verkligen tacka dig för att du delar med dig av ditt liv i ord och bilder. När mitt liv känns så långt från natur, eget hus och skymningsmys man bara kan komma så får jag alltid en dos lugn när jag kikar in hos dig.
  Tack! God härlig Jul till dig och familjen!