• Annonssamarbete Gasoltuben.se •

Jultävling – vinn en Gasolkamin!

Jag är så himla glad för vår inglasade veranda – men för att kunna förlänga säsongen och nyttja den under kyligare dagar behöver vi någon slags värmare. Därför blev jag så glad när jag via min kompis Frida fick tips om den här gasolkaminen i gjutjärn. På bara en kort stund värmer den upp uterummet och eftersom den har hjul kan man enkelt rulla den mellan olika ställen.

Det fina är att den är godkänd för inomhusbruk så vi kan också ha den i vardagsrummet. Där har jag länge saknat en eldstad men det har inte känts ekonomiskt försvarbart att genomföra med tanke på vilket besvär vi hade när vi installerade vedspisen i köket. Nu har vi istället kaminen att enkelt rulla in där under kalla vinterkvällar.

Min gasolkamin Provence kommer från gasoltuben.se som erbjuder allting inom gasol i sin webbshop. Gasoltuber till Sveriges bästa priser, gasolkaminer, gasolgrillar och kylskåp. Nu har du chansen att vinna en precis likadan kamin som den jag har – värde 4545 kronor!

För att vara med och tävla ska du

 • Följa Gasoltuben på Facebook
 • Kort motivera varför du önskar vinna den här kaminen och var du har tänkt placera den?

(Tävlingen pågår till den 26/12. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Gasoltuben utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas)

Nu är tävlingen avgjort! Grattis till Sofia som vann med motiveringen “Jag skulle definitiv ha den på vår inglasade altan där vi sitter mycket under sommarhalvåret. Vi saknar nämligen matrum så därför är altanen guld värd när en har gäster över. Skulle mer än gärna förlänga säsongen där ute så att vi kan fortsätta njuta av utsikten över vår lilla sjö ännu några månader på året.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

260 kommentarer på “Jultävling – vinn en Gasolkamin!”

 1. Vår glasveranda kom till ungefär samtidigt som vår nu 2-åriga son. Mannen snickrade på den timmarna innan förlossningen och även dagarna efter. Den är oisolerad och ännu omålad men underbar med fönster upphittade i min mammas bod. Hade gärna haft en så fin gasolkamin för att förlänga tiden vi kan använda verandan…kanske sätter vi i gång att måla då med. Fram med linoljefärgen!

 2. Åh! Då måste jag göra ett försök 🙂 Vann jag en sån där kanske jag skulle våga öppna upp övervåningen i vårt gamla kalla hus och flytta in i det som är tänkt att bli sovrum, den skulle värma gott 💕 Idag bor vi på nedervåningen med kök (köksspis) och sal (kakelugn) men på övervåningen finns ingen värmekälla och inget vi har råd att installera när golven behöver isoleras och så vidare.. 🙂 Och så fin den är, den hade blivit ett smycke för rummet! / Malin

 3. I mitt vardagsrum i min lägenhet i stan… lantisbo som jag är i grunden saknar jag att sitta framför dansande flammor varje dag!

 4. Det skulle vara fantastiskt med en extra, mysig och stilfull värmekälla i vårt torp i vackra Järvsö! Breda golvtiljor med breda springor och avsaknad av golvisolering gör att man alltid fryser. Detta trots att elmätaren snurrar i rekordfart och elbolaget gör frivolter av lycka! 😉

 5. Den gasolkaminen låter ju jättebra så därför vill jag också ha en egen 😊 jag bor med så kalla golv att det gör så att jag fryser och mina försök med att ha ugnen på och nedfäll ungslucka går sådär, denna årstid drömmer jag om en värmekälla som skulle torka upp mitt råa och kalla hem, här på västkusten.

 6. Vi bor lantligt och får ibland strömavbrott. Då vore det toppen med en portabel kamin att flytta in i de rum en vistas i. Övrig tid tänker jag att den är toppen att ha på glasverandan och orangeriet för att även kunna vara där då och då på vintern 😊

 7. Jag skulle vilja vinna den fina kaminen för att ge till mina föräldrar! De har precis byggt ett uterum och haft strul med hantverkare som gjort att de fått betala dubbelt för bygget,och väntat sedan i våras på att få det klart. Jag skulle bli så glad för att kunna munta upp dem med en fin kamin nu när det äntligen är klart!! De är pensionärer och hjälper mig så mycket med barnen, nu vill jag ge något fint tillbaka!

 8. Alltså Vaaa?! jag känner från hela mitt hjärta att jag och min sambos största källa till gräl nu har en lösning!? Han är pellets- och värmeansvarig hemma men vill ha typ 19 grader inomhus och i det går han runt i t-shirt (??) Medans jag huttrar täckt med filtar och tofflor, klagades över att vi måste HÖJA värmen!! Vi bor i ett gammalt avlångt hus där det blir ganska varmt i mittenrummet men svinkallt på flankerna. Men nu finns det ju möjlighet för mig att ha en rullande kamin i koppel vart jag än går. Vill så gärna vinna, hade underlättat så mycket i mitt kyliga inomhusklimat.. kram Hanna

 9. Åh, den här skulle få stå i mina drömmars ateljé, den som inte finns än, men som är stället där jag ska måla, pyssla, skriva, mysa och bara vara.

 10. Äntligen en gasolkamin som inte bara värmer utan även är fin att se på!! Jag hade nyttjat den både i vardagsrummet och i mitt älskade uterum, där den hade gjort sig perfekt!

 11. Vårt boende är en vacker villa från 1920, med breda fönsterkarmar, spegeldörrar och pärlspont på väggarna. Tyvärr plockade förr, förra ägarna bort kaminerna i huset på 70-talet. Det vore helt fantastiskt att få in en ny, som vi dessutom kan ha både i vardagsrummet med medaljongtapeter, och i hallen där vi gjort ett mysigt krypin.

 12. Varför jag önskar vinna gasolkaminen:
  Den skulle passa alldeles utmärkt i vårt åretruntparadis i Gumbodahamn! Där har vi bara plats för en vedspis i köket och ingen möjlighet att sätta in en öppen spis. Älskar att elda och att titta på när flammorna dansar – det är så rofyllt! Dessutom skulle det vara ett trevligt inslag, att sitta framför brasan, när man har återvänt från utedasset i vinterkylan.
  Kika in hos oss på https://gumbodahamn.wordpress.com/ .

 13. jag skulle älska att ha en sådan kamin i vårt förråd som vi byggt om till ett mysrum med känslan av gammal engelsk pub,här skulle kaminen vara pricken över i:et som skulle fullborda känslan helt.Och dessutom värma upp utrymmet så vi kan använda det mer

 14. Skulle använda den till mina båda kalla verandor, vardagsrum för mys. Badrum för en äkta spakännsla.
  Å tänk så bra vid elavbrott! Så smidigt att kunna flytta med sig värmen👍

 15. Två små barn
  En sjukskriven mamma
  En kämpande pappa
  Två superhjältar: farmor & farfar
  Kaminen skulle bo i deras uterum där vi spenderar många kärleksfulla stunder ihop.

 16. Jag har ingen glasveranda än men en på gång och jag älskar den speciella värmen från kaminer och eldstäder. Så har det alltid varit. Men elektriska eller de som drivs med t-sprit eller motsvarande känns som fejk. Jag har gillat sidan på Facebook och hoppas bli en vinnare.

 17. Skulle jag vinna en kamin skulle jag placera den i vårt ombyggda hönshus. Där finns ingen värmekälla så med en kamin skulle vi kunna använda uterummet på vintern också. Ett glöggkalas i hönshuset hade varit fint.

 18. Jag skulle definitiv ha den på vår inglasade altan där vi sitter mycket under sommarhalvåret. Vi saknar nämligen matrum så därför är altanen guld värd när en har gäster över. Skulle mer än gärna förlänga säsongen där ute så att vi kan fortsätta njuta av utsikten över vår lilla sjö ännu några månader på året.

 19. Följer gasoltuben på Facebook och denna vill jag vinna, för att precis som du inte se de ekonomiskt försvarbart att få till i ena vardagsrummet i vårt sommarhus. Det finns inte plats för ett till spirorör och drömmen sprack om lite eld i vardagsrummet, för dyrt att försöka sig på en lösning. Denna vore en dröm att få ha där och hade varit en härlig överraskning till min fina familj som också slitit med utbyggnad o renovering ihop med mig av sommarhuset.

 20. Jag skulle vilja ha kaminen i mitt växthus som min kära far byggt till mig. Kaminen hade passat perfekt där. Då hade vi kunnat använda växthuset till mysiga middagar hela året runt!

 21. Jag ser framför mig hur jag smyger ner i vardagsrummet på julaftons morgon nästa år, tänder kaminen och sedan ropar till familjen att det är dags för julklappsöppning. Vardagsrummet ligger på källarnivå, och jag som har problem med lederna kan bara mysa där nere korta stunder i taget på grund av att det är så kallt. Det här hade skänkt oss värme både i hem och hjärta!

 22. Jag skulle ha stor nytta av en gasolkamin i min oisolerade verkstad som ligger i en gammal lada. Där är det rått och kallt på vintern, men en kamin skulle göra det möjligt att tälja, yxa och svarva hela året. Det vore underbart att slippa ta in huggkubben och få träspån i hela köket! Enda risken är väl att jag skulle sitta och mysa med en kopp kaffe framför kaminen hela dagarna istället för att slöjda, men värre kunde en ju ha det!

 23. Jag har inte facebook men skulle så himla gärna vara med och tävla. Facebook ger mig stressjuka så det går inte.

  Jag vet precis var den skulle stå. I min nya fina kolonistuga som jag har drömt om att köpa i fem år! och i höst gjorde jag slag i saken! pirrigt, läskigt, dyrt men alldeles alldeles underbart!

 24. Vilken trevlig tävling! Och vältajmad-läste precis de nya råden från MSB om hur civila bör rusta sig i händelse av kris. Här är ju den alternativa värmekällan! Men så fin att vi kan ha den i vardagsrummet på vinter och i vårt förhoppningvis nybyggda uterum i vår!

 25. Den ska stå på stora vinden i huset jag hyr på Thoresta, haft en liknande när jag bodde på fartyg.
  Vinner jag inte så får jag väll köpa en😏.

 26. Jag håller tummarna.

  Hemma på våra kalla o dragiga golv. All I want for christimas…

  Kram o tack för en bra blogg
  /Erika

 27. Åhh vilken fin! Om jag skulle vinna den hade den fått en given plats i vårt växthus. Förra året belsutade min sambo att lönearbeta mindre för att ha tid till odling och en mer hållbart livsstil. Den första tiden användes för att bygga ett stort växthus av grannens gamla fönster. Det vi inte visste var att vi inte kunde sätta in en kamin pga regler i ett tätbebyggt område. Med en kamin från gasoltuben är ju det löst för att förlänga säsongen i vårt älskade växthus.

 28. Vilken fantastiskt snygg kamin! Jag skulle ge den till min man som en lite försenad julklapp. Säsongen i uterummet här hemmaförlängs ju avsevärt och vi skulle kunna värma upp sovstugan vid vårt torp alla årstider. Galet stor skillnad det skulle bli! 😃

 29. Efter många om och men har jag precis blivit ägare till en liten skånegård från 1800-talet som har nästan allt man kan önska – utom just en kamin eller eldstad. Att kunna installera en så praktiskt och ändå fantastiskt snygg värmekälla i huset hade verkligen blivit den berömda pricken över i:et. Jag har varit snäll hela året – kolla själv med tomten 🙂 /Milli

 30. Följer nu gasoltuben.
  Nu när Försvarsmakten går ut med att vi ska klara oss utan hjälp i en vecka vid ev krig borde alla ha en kamin. Ni skulle hamna i köket.

 31. Den skulle sitta som en smäck i vårt älskade Per-Albintorp. Den skulle växelvis få stå inne i vardagsrummet och ute i ladugården, i vår ”fuslounge”. Ett underbart ”uterum/ladugårdsrum” som vi gjort i ordning av uteslutande ärvda, och återvunna saker. Det enda vi saknar där är någon form av värmekälla som inte kräver ström. Ett långt ifrån perfekt rum men fantastiskt mysigt, och där vi upplever att just genom allt det nötta och spruckna, kommer ljuset och själen in. ❤️

 32. Vi har ett iskallt vardagsrum utan mysfaktor….
  Faktum är att vi inte är där särskilt mycket alls på vintern för det är
  så kallt där. Med en fin kamin skulle vi kunna få upp värmen och mysfaktorn.
  Det finns en gammal murstock där som skulle matcha kaminen fint.
  God Jul!

 33. Den där snyggingen skulle sitta som en smäck i vårt uterum! Det är en gammal boda som jag rensat ur och fixat till samt låtit sätta in ett fönster i väggen för mer ljusinsläpp. Nackdelen är bara att det är så kallt därinne och vi skulle verkligen gärna ha en gasolkamin där inne under höst och vår! Under den kallaste vintern skulle den göra mycket gott och nytta i vårt iskalla badrum!

 34. Underbar! Det här visste jag inte ens fanns, men gud så perfekt. Jag skulle ställa den i det jätte stora fönstret i familjens skärgårdshus. Då kan vi sitta där och titta på elden, slippa kallraset från fönstret och se ut över havet – vipps är den vackraste platsen i världen varm och ännu lite finare. Skulle bli glad om jag vann!

 35. Just nu fryser vi hela familjen, vedkaminen till trots. Övriga värmesystemet är bristfälligt, kan en väl säga… Det vore därför så väldigt mysigt att ha en gasolkamin i vårt fina burspråk som en extra värmande mysfaktor!

 36. Jag skulle bli så glad om jag vann gasolkaminen, den skall stå i min kolonistuga
  där jag behöver uppvärmning och den är dessutom snygg och mysig.

 37. Åh! Så smart grej! Jag skulle ge den till min mamma så att vi kunde ha den i hennes sommarhus, som är ett gammalt kollo vid havet. Där är oisolerat och skorstenen är inte godkänd så det går inte att vara där på vintern, men tänk, med en sån här skulle hela tjocka släkten kunna fira jul där istället för att tränga ihop sig i stan! <3

 38. Åh! Vi har önskat oss en gasolkamin i flera år att ställa vid den vitkalkade muren i vardagsrummet. Den skulle fylla tomrummet efter den murade ”kakelugnen” som vi blev tvugna att riva ut då den var alldeles för dålig. Tänk att åter få riktig värme (och varma tår) samt känslan av eld i vårt över 100-år gamla lilla hus. Vilken otrolig lyx och dröm! ❤️

 39. Om jag vinner hade den ursnygga kaminen fått stå i vårt dragiga och kalla vardagsrum. Har ett gammalt hus som är under upprustning och denna hade varit perfekt!! Att renovera är kostsamt som ni alla vet så detta hade varit en god hjälp på vägen.

 40. Å jag skulle vilja ge till min svärmor som har en inglasad veranda som hon inte kan använda på vintern. Hon skulle uppskatta så mycket att kunna förlänga säsongen i sitt uterum!

 41. En gasolkamin hade varit jättebra i uterummet vi har tänkt bygga till våren. Då skulle vi kunna använda det under längre tid. Att dessutom ha en extra värmekälla vid strömavbrott skulle vara perfekt!

 42. Vi skulle placera den i vardagsrummet, så vi kan fira jul i vårt vackra, kalla rum! Tänk att få se barnen sitta runt julgranen, på skurgolvet. ❤️

 43. Åh vilken dröm att få vinna denna. Min mans familj har världens mysigaste stuga på en ö i skärgården. Som vi och barnen älskar. Vi har alltid en vision om att de är lika mysigt där på vintern som de är på sommaren. Men de slutar alltid upp med att vi alla ligger under ett täcke och huttrar för vi inte lyckas värma upp ordentligt. Skulle vara så kul att med den här kaminen göra det möjligt att få våran vinterdröm att bli verklig. Håller tummarna .tack klara för din blogg och för att du har varit dig själv i alla de år jag följt dig.

 44. Förstod inte riktigt om det var här eller på deras Facebooksida man skulle skriva sin motivering, men jag gör det här:

  I min familj finns ett sommarställe med flera små stugor. Den äldsta flyttades dit av min morfar på femtiotalet och i den sover numera jag och min yngsta syster när vi är i byn. Detta för att det är alldeles för kallt för att brorsan och andra syrran ska kunna bo där med sina små bebisar. Men stugan är egentligen allra bäst för de med små barn, inga farliga stegar och trappor som det är i den andra stugan för att ta sig upp på sovloftet. Därför skulle kaminen passa utmärkt i den gamla stugan så småbarnen får det varmt och skönt!

 45. Jag har fönstret öppet året runt
  För att kunna andas sunt
  Ibland blir det väldigt kallt
  Så en värmande kamin vore ballt 🔥

  1. Pia Jag har fönstret öppet året runt
   För att kunna andas sunt
   Ibland blir det väldigt kallt
   Så en värmande kamin vore ballt 🔥

 46. Å denna kamin skulle passa jättebra in i kammaren på vårt renoverade torp från tidigt 1800-tal. Rummet ifråga har en gammal rörspis men beslut har tagits om att låta den vara orörd så den kommer inte att gå och elda i. Rummet är mycket varsamt renoverat med bevarad lerklining, slammade väggar och orörda skurgolv. Men det lär bli mycket kallt på vintern och då skulle denna fina kamin passa mycket bättre in i miljön än ett modernt element.

 47. Åh, vilken fantastisk vinst! Den här hade varit perfekt ute i vardagsrummet där vi oftast myser om kvällarna. Nu när kylan är här så gör den sig ofta påmind även inomhus, denna hade därför varit underbar att få njuta utav lite extra då vi hade fått in lite mysig värme.

  Gillar förstås på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 48. vårt hus är gammalt och nu har vi isolerat
  men fast man eldar som en tok så är det kyligt inne
  2 plan har vi i huset
  så vore drömmen om en kamin i vardagsrummet så man får lite spridd värme
  hoppas så på turen

 49. Vi håller på att renovera en äldre villa i Sälentrakterna. Vi har flyttat tillbaka köket till sin mer ursprungliga plats och det visade sig att där köket nyss var har det funnits en kamin för att värma upp hörnrummet. Så vi håller på att ta fram pannmuren för att putsa om den. Tyvärr kan vi pga av äldre renoveringar inte sätta dit en ny kamin. Men en sådan här gasolkamin skulle ge känslan och värmen tillbaka.

 50. Jag skulle vilja ge den till min 90-åriga farmor som inte kan ta hand om hennes och farfars öppna vedspis längre sen farfar dog. Hon är egentligen väldigt pigg men just vedspisen var farfars grej så den har hon lämnat nu. Men jag vet att hon saknar att sitta framför en värmande brasa när hon löser sina korsord så en gasolkamin skulle vara perfekt!

 51. Denna gasolkamin skulle rädda vintern för mig då jag är den mest frusna personen jag vet. Den kan gärna få rulla med mig dit jag går i hemmet och sprida värme även till den övriga familjen! 🙂

 52. Jag skulle vilja vinna denna underbara Gasolspis så min mamma som lider av svår miners sjukdom en sjukdom som inte går att bota 😢😢 det tutar o kör i hela huvudet på henne o yrsel så hon inte kan vara uppe ock kräcks 😢😢😢
  Hon har alltid önskar sig en en spis så hon kan se eld det får henne att få lite ro i allt plågande hon går igenom
  Önskar av hela mitt kropp o själ att få finna så min älskade mamma har nått i titta på då hon ligger sjuk 🙏❤️ Mvh Ulrika

 53. Saker som gör mig lugn; familjen, bastun, det kalla badet, en kopp kaffe med mycket mjölk, pyjamas och raggsockor… och så elden. Efter snart ett år av sjukskrivning, mer eller mindre på heltid, har behovet av allt det lugna växt sig allt större. En kamin i köket eller vardagsrummet skulle vara fantastiskt. Brygga kaffet, låta värmen sprida sig från kaminen, andas, låta allt ta sin tid.

 54. Allvarligt, hur kan det finnas en sån här grej utan att jag vet om det!!! Min familj expanderar i rasande takt med syskonbarn och nya partners, och mitt i härjet står mina fina snälla föräldrar och försöker finna plats till alla på våran underbara nedgångna gård i Sörmland. För några år sedan gav vi mamma ett alldeles hembyggt växthus i födelsedagspresent. Det tog några somrar att bygga och mycket jakt på återvunnet material, men idag står det där och är en sån glädje för där kan hela familjen äta sommarmiddag tillsammans. Inga barnbord i köket behövs längre. Men för att kunna förlänga säsongen behövs uppvärmning, något som vi inte vetat hur vi ska kunna lösa tills nu. Jag vill ge kaminen till min mamma, så att hon ska kunna ha alla sina barn och barnbarn när sig.

 55. Hade tänkt o ställa den i öppna spisen i vardagsrummet, perfekt förvärme o mysfaktor,

 56. Åh, jag skulle så gärna vilja placera den i vårt nya inglasade uterum. Vi har alltid pratat om hur mysigt det vore med en kamin där, men att det inte varit möjligt . Det skulle vara underbart att sitta framför kaminen och känna värmen och titta ut på vackert kyligt snölandskap.. Det skulle höja mysighetsfaktorn så mycket! Jag ser framför mig hur jag och barnen sitter där med var sin kopp varm choklad och bara myser tillsammans. Hoppas, hoppas!

 57. Jag önskar vinna gasolkaminen dels för att den är snygg och verkligen vara pricken över i i mitt hem men såklart även för värmen den skulle bidra med. Jag skulle placera den i mitt kalla vardagsrum som sällan används under vintern på grund av kylan. Men jag skulle även ta med den in i sovrummet kalla kvällar.

 58. Min mormor har en längre tid haft problem med värmen i sitt hus, så jag skulle vilja erbjuda henne den här gasolkaminen som ett komplement till hennes vedpanna. Det kan behövas när man bor högst upp i sverige!

 59. Jag och min sambo har äntligen hittat vårt drömhus som vi flyttar till i Februari. På tomten finns ett inrett uthus där vi planerar att göra till gästhus åt min sambos mamma, som bor 4 timmar bort. Det vore toppen att kunna värma upp uthuset med en gasolkamin från Gasoltuben, så att hon kan komma och bo hos oss alla tider på året!

 60. Hej!
  Åhh vad jag hade behövt den springa kaminen! Bor i en skitkalla lägenhet som bara har elelement! Är ensamstående med två små killar som leker mestadels på golven…så vi har mattor typ överallt! Gahhh!! Sitter just nu i soffan på en uppfälld och har mössa på mig..hahaha…
  Sååå..en kamin hade varit en finfin julklapp till mig!

  1. Hej!
   Alltså…måste verkligen skriva om min text! Den däringa autokorren som börjat härja på min telefon gör mig galen!
   Jag skulle verkligen behöva den finfina kaminen till vårt skitkalla hem!
   Jag är ensamstående mamma till två killar som älskar köra sina bilar på golvet, såklart…så vi har mattor överallt..vilket jag ogillar egentligen..men en har ju inget val ibland!
   Så förgyll vår jul med att ge mamman i familjen en julklapp iaf! Lovar att den skulle få gå varenda dag…rullas runt överallt..hmmm..funkar den på toan tro? Skoja bara!
   Håller tummar & tår!

 61. I mitt uterum som är planerat att byggas nu i vår! Åh innan det är klart kan ja ha den i mitt kök å lätt rulla runt den där jag vill ha en mys brasa!

 62. I växthuset som vi bygger till våren, tänk att få förlänga stunderna där inne <3 att få se på höstrusket, omvirad i en filt med en kopp i handen samtidigt som jag lyssna på regnet och njuter av värmen från kaminen.

 63. Åh, kamin❤ Den tänker jag placera i mitt hus på landet. Som jag visserligen inte har än, men jag tänker fortsätta drömma för snart så bor jag där. Helt övertygad😊

 64. Tänk att få vinna denna då kanske jag kan få njuta även under de kalla månaderna av mitt “uterum” och även ibland kunna få lite varmare inne 😊 Då kanske värken inte blir så påtaglig när jag sitter vid TV:n eller umgås med vänner på uterummet. Tyvärr finns ej ekonomin att köpa en själv just nu när jag är sjukskriven sen några månader i väntan på operation, som inte blir av på flera veckor än. Operationen måste göras pga komplikationer av en annan op för drygt 1 år sedan 😔 På grund av mina “dolda” handikapp så är jag “sjukpensionär” sen många år tillbaka.
  Hoppas verkligen på vinst 🤗🎅🎄🎁🤗 gillar och delar 👍

 65. Perfekt på altanen. Då skulle den bli mer användbar på vintern. Men skulle ha den i vardagsrummet för en varmare och mysigare känsla vore en underbar vinst. Hoppas på tur jag som aldrig vinner. God Jul

 66. Vilken efterlängtad tävling!
  Jag och mina syskon har ärvt ett hus som inte är isolerat eller uppvärmt från vår farfar. Vi brukar vara där på helgerna från ca slutet av mars – slutet av oktober, och flera veckor under sommaren. Men egentligen är det för kallt att vara i huset någon annan gång än under juli och augusti så vi klär oss i dubbla ullunderställ, sitter med halsduk inne etc – allt för att få laga grytor, plocka svamp och spela sällskapsspel ihop. Vi har en vedspis i köket, men värmen sträcker sig inte så långt. En gasolkamin godkänd för inomhusbruk skulle absolut förlänga säsongen och göra den mer njutbar och mindre snorkall.
  Tack för en inspirerande och energigivande blogg!

 67. Jag vill placera den i vardagsrummet så jag och mina tre små frusna lortar till barn kan få värma oss och ha mysigt. Det skulle bli en naturlig samlingsplats för läsning och mys istället för tv eller plattor 🙂

 68. Jag har länge önskat en eldstad inomhus…men skulle gärna kunna alternera med att kunna utnyttja min inglasade altan lite mer..
  Så därför vinn jag vinna 😘😍

 69. Vi drömmer om en kamin i vårt hantverksrum så vi kan tälja,sy och spinna till brasans sken.

 70. Jag hade velat ha den i köket, vi har länge drömt om att ha en kamin att värma sig vid där, något som vi tyvärr inte har kapitalet till! Men den här vore perfekt, och skulle ju gå att nyttja även på andra ställen i huset!

 71. En sån vill jag gärna ha möjlighet att ge min kära svärfar som nyligen genomfört sitt livsprojekt – ett orangeri hopsnickrat av gamla fönster. Det är fantastiskt vackert och skulle må bra av en värmekälla så vi kan nyttja det tidigare på våren och längre in på hösten!

 72. Denna “klapp” skulle bli den bästa av alla
  I min sons stuga är golven en aning kalla
  Huset på landet så fint är
  Värmekaminen platsar där.
  God Jul🎅

 73. Skulle vara perfekt att förlänga
  Möjligheten attanvända den inglasade altanen för mera myskvällar.

  1. Det verkar vara en perfekt grej
   För att förlänga säsongen för den
   Inglasade altanen.

 74. Jag skulle ge den till min pappa som ganska nyligen flyttat ut på landet. Han har alltid varit mycket för kaminer men i den lilla stugan som han bor i för tillfället så finns ingen. Han har även planer på att bygga en inglasad verandra och där skulle den ju också kunna passa in. Han har även en katt som är älskar att lägga sig framför kaminer, de båda skulle kunna ha det riktigt mysigt!!

 75. Just nu så hyr jag och min sambo ett hus med en underbar inglasad altan där både vi och våra katter älskar att vara. Dock har vi upptäck (efter ett år i huset) att tack vara och på grund av syrénbuskarna (som är underbara!) utanför altanen så når solens strålar aldrig riktigt in så altanen blir aldrig riktigt uppvärmd och på kvällskvisten är det ruggigt att sitta där ute, även under vissa sommarkvällar. Att vinna denna vackra gasolkamin skulle göra att vi kan nyttja altanen än mer. Och eftersom den är portabel så kommer vi enkelt kunna flytta med den till vårat alldeles egna hus när vi väl har hittat det!

 76. Hej vi er att försöka att göra våran altan so vi kan använda den på vintertid omed men vi vet inte hur vi kan värma opp den , men om jag viner vet jag hur glad jul kram puss

 77. Den skulle få stå i min ateljé, som tyvärr är lite för kall nu på vintern..vilket leder till minskad målarlust och inspiration, som i sin tur leder till mindre skapande och en lite tråkigare tillvaro. Den skulle alltså tillföra både värme, inspiration och livslust, och bidra till mera konst åt folket.

 78. Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.
  Alla sova i enslig gård jupt under midnattstimma.
  Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran,
  snön lyser vit på taken. I mitt vardagsrum vill jag ha känslan av en öppen varm och go brasa, där passar kaminen när vinterstormen rasar. God jul

 79. Tänk att just en sådan har jag gått och drömt om denna vinter när jag i ren desperation sätter mig framför Viaplays “Brasmys” och låtsas att det värmer. Känner mig ofta så instängd i vår lägenhet, långt bort ifrån skog och natur, så med en gasolkamin hade lägenheten blivit lite mer ombonad och drömmig. God Jul!

 80. Jag skulle vilja ge en sådan kamin till mina föräldrar, för att ha i deras stuga. Dels för att få större möjlighet att nyttja stugan vintertid när man snabbt kan få upp värmen (elelement är enda uppvärmningen idag). Och dels för att kunna nyttja stugans oisolerade glasveranda längre period under vår och höst. Vi har länge velat ha en kamin på glasverandan, men plasttaket (som ger ett FANTASTISKT ljus) gör att vi inte kan ha en vanlig kamin med skorsten.

 81. Om jag skulle vinna skulle gasolkaminen stå på första parkett i stugan. Där vistas man off grid så värme är en åtråvärd sak.

 82. Jag skulle vilja ge denna till min svärmor och svärfar som har så kallt hemma hos sig. Dessa fantastiska människor skulle få värma sina fötter när de sitter i vardagsrummet med en bok eller när hon drömmer om resor och han om nya fiskenät💟

 83. En sådan kamin skulle passa perfekt i vårat hus som ligger ute på landet. Vi håller just nu på att flytta in i och det vore en underbar julklapp/inflyttningspresent att vinna denna fina kamin./ Josefin

 84. 1. Följer
  2. Precis en produkt jag vill ha men inte trodde fanns! Jag skulle placera den i vårt uterum. Har saknat uppvärmning där, men inte hittat något vi tyckt passat. Men den här! Så perfekt!

 85. Jag skulle faktiskt ge den till min bästa vän. Han har det så kallt i sitt hus jämt så jag håller på att frysa ihjäl. Han köpte en värmefilt till mig i julklapp förra året. Men tänk så mysigt att ha en kamin i hans vardagsrum där vi alltid ligger i varsin soffa och skrattar och pratar. Han är min trygghet i livet och förtjänar lite värme för allt han gör för mig

 86. I år stod vårt egetbyggda uterum äntligen färdigt, efter mycket svett och tårar. Det blev dock kallare på vintern än vad jag och min sambo trodde att det skulle bli. Det är helglasat så kanske inte så konstigt. Men vi skulle väldigt gärna kunna på ett snabbt, enkelt och snyggt sätt värma upp det och kunna sitta där även en kall vinterdag. Vad skulle inte vara bättre än en sån här gasolkamin? Är som gjutet! 😉

  Håller alla tummar och tår att vi får lyckan att kunna värma vårt underbara, men kalla, uterum!

 87. Nu ligger jag på soffan och läser bloggar, för 10minuter sedan städade jag uterummet och sa då till min sambo att man borde göra det mer användbart nu i vinter med någon slags värmekälla och så dyker det här upp, snela tomten… jag har ätit min gröt varje dag!!

 88. Denna vackra kamin skulle jag behöva nu. Då jag sitter ensam på kvällen i vårt lilla hem och känner kylan inuti då jag tänker på hur det just nu är och rädslan över hur livet kan bli. Fram till att det förhoppningsvis blir ljusare för oss skulle denna lilla kamin kunna värma och trösta mig i min längtan efter den kärleksfulla famn som nu inte finns för mig.

 89. Vilken fin gasolkamin! Visste inte att det fanns så fiffiga kaminer. Min mamma har länge funderat hur hon skulle kunna dra in ledningar och skorsten för en kamin i sin sommarstuga. Men med denna skulle det inte behöva vara så krångligt (och dyrt). Så om jag fick lyckan att vinna så skulle jag ge den till min mamma att ställa den gamla stugan.

 90. Det vore helt underbart med en flyttbar kamin! Jag bor ensam i ett hus med direktel, och tänker ofta på hur det skulle bli om jag skulle bli utan ström… Det skulle fort bli kallt, och eftersom jag bor i norr så kan det bli väldigt kallt! Främst skulle den få en plats i vardagsrummet – något att vila ögonen på i stället för tv:n. Men i köket passar den också bra! Den är otroligt vacker…

 91. (Jag har inte Facebook så kanske kan jag inte vara med och tävla, men försöker iallafall)

  Jag har aldrig sett denna produkt förut men när jag såg den nu på din blogg så tänkte jag direkt att det är PRECIS vad jag söker!

  För några år sedan fick jag ta över min pappas sommarstuga i Dalarna. Eftersom att jag numera bor i Göteborg så är det helt perfekt att ha sommarställe i sin hemstad. Jag älskar dendär lilla stugan nästan överdrivet mycket, den väcker så många barndomsminnen!

  Stugan har haft en kamin för längesen (innan min tid), men min pappa skänkte dumt nog bort den för att göra plats för ett kylskåp. Jag har letat efter en ny kamin på loppis men hittills inte hittat någon bra. Dessutom har jag oroat mej för hur det skulle gå till rent praktiskt med installation av skorsten. Det är därför jag tycker att dethär verkar vara den perfekta produkten!

  Om jag vann denna kamin skulle jag kunna besöka min favoritplats på jorden även under vinterhalvåret och det skulle betyda så himla mycket!

 92. Åh perfekt tävling (vinst) för oss! Vi har nyss köpt hus och ska få ekonomisk hjälp att göra en tidigare vattenskadad källare bebolig med golv och väggar. I källaren står en pelletspanna och väsnas och vi gnuggar våra huvuden över hur våra gäster -främst sambons långväga föräldrar -ska kunna sova i källaren som antingen för ett himla oväsen pga pannan eller blir svinkall utan den. Detta vore ju perfekta lösningen, som dessutom kan flytta ut i vårt uterum (som ska byggas, vilket århundrade som helst;). Heja-heja drömvinst!

  Ska tipsa min bror med familj bums, de har nyligen byggt ett uterum som de gärna vill kunna njuta av vintertid också.

  Håller tummarna (och följer förstås gasoltuben)

  <3

 93. Jag vill vinna kaminen för att ge den till min mamma och pappa. Dom har varit helt enastående nu när jag varit sjuk en lång tid och det skulle vara så roligt att ge dom något roligt. Jag vet att mamma har önskat sig en eldstad i någon form länge. Om jag vann den och de fick den så vet jag att den skulle användas både i vardagsrummet på vintern och på altanen på vintern. Inga mer kalla midsommarkvällar!

 94. vi lever våra somrar ute på en skärgårdsö som är som saltkråkan. Jag skulle vilja ge min mamma den här kaminen som en tecken på alla kvällar vi ska spendera tillsammans och som ett tack för att jag fått växa upp och spendera min somrar på det underbara viset. vi har en kamin som sjunger på sista versen, samma kamin som min syster brände sina små händer på när hon bara var två år. håller tummarna att jag får skrota den gamla fotogenkamin!

 95. Oj, vi har akkurat bestilt dører for å bygge inn terrassen vår. Den har tak og vegger, men mangler dører i front så den kan brukes hele året. Der trengs det varme, både når vi skal sitte der og slappe av i det fine lyset, når jeg skal benytte stedet til fotografering og når jeg skal servere gløgg eller kakao etter en dag på tur. Så jeg ønsker oss en slik en, – hvilken julegave

 96. I mitt gamla, glesa hus från 1854 är den hjärtligt välkommen! För jag söker dig, en hårding men med utstrålning av värme och energi, att spendera många mysiga kvällar med. Jag är kvinna i mina bästa år och bor i villa med stort vardagsrum som jag gärna vill dela med någon som kan lysa upp min tillvaro i höstmörkret.Du är den jag söker!

 97. Åh jag skulle ha den på vår inglasade altan ( när den blir färdig, denna vinst kanske. . .öh. . kan snabba på bygget 😉) Eller varför inte i sovrummet och mysa en kall lördagmorgon 💋

 98. Men åh! Mer värme och mys behöver man ju alltid. Om jag vann skulle jag dock ge den till en god vän som ALLTID fryser jättemycket, det här skulle vara suveränt för henne och hon skulle bli såå glad 🙂

 99. I vår nyinköpta sommarstuga finns i och för sig el indraget, men inga element är installerade och ack så fula de är. Tänk att få värma upp storstugan med denna vackra kamin! Det skulle vara en fin 60-årspresent till mig själv och min familj!

 100. Vilken snygg! Med hjälp av en sådan fiffig värmekälla skulle vi kunna dricka kaffe och umgås ännu mer med byborna i vår mongoliska jurta under hela långa vintern utan att frysa om tår och fingrar. Hoppas på tur!

 101. Vilken fantastisk uppfinning, snygg dessutom! Den skulle få bästa placering i vardagsrummet där allting pågår: middagar, bebisvila, syskonkärlek och en och annan dans – mitt i livet alltså.

 102. Om jag vinner skulle jag placera den i uterummet under våren och hösten för att sedan ta den till timmerstugan och få mysiga stunder under vinterkvällarna!!

 103. En bror med 2 döttrar och 1 son, en syster med 1 dotter och så jag med 1barn påväg (och sen har vi 3hundar på det) Vi alla älskar vårt sommarhus, en liten timmerstuga på en lite liten skärgårdsö. Ett gemensamt projekt med en glasveranda under renovering för att ge lite mer utrymme. Till nästa jul firar vi storjul på ön. Tänk om vi kunde ha julbord på glasverandan med sprakande kamin!

 104. Åh åh åh! Jag skulle ställa den hos mina föräldrar som flyttat ut till sitt landställe. Där har vi en gäststuga (ganska stor och underbart mysig) som jag och min bror bor i med våra respektive när vi är där. Det brukar funka okej att sova där med hundra täcken och uppvrida element på vintern men nu har jag fått en liten son och det är alldeles för kallt för honom. Men då skulle denna passa perfekt! Så vi kan sova över hos hans mormor och morfar även denna och nästkommande vintrar!

 105. Ååh en sån skulle passa i vårat lilla (lite kalla) Gotlandsvardagsrum 😍😍😍
  Trodde vi skulle behöva vänta med kamin – då det skulle bli så dyrt med installation, ombyggnad av skorsten osv.
  Men denna skulle ju funka strålande!!!
  Hoppas du mår bättre nu!
  God jul önskar jag dig och familjen❤🎅

 106. Har önskat mig en Provence väldigt länge nu. Tänker att det snart måste bli min tur ju. Kaminen skulle placeras i mitt vardagsrum så kvällen blir mysig och ljum. Kanske ibland på min altan, det är i allafall min plan. När jag snart fyller 40 år önskar jag att jag en Provence får!

 107. Jag skulle väldigt gärna vilja vinna kaminen. Jag skulle ha den i vårt uterum för att förlänga säsongen där men även inomhus under vintern då vi bor i ett gammalt och ibland lite kallt hus.

 108. Hej! Vilken fin julklapp detta skulle bli till min pappa som slitit så för att göra familjens hus till ett riktigt hem. Jag är äldst av 5 syskon och mina föräldrar har aldrig haft något överflöd av materiella ting när jag växt upp, däremot har de alltid prioriterat att skapa ett fint och kärleksfullt hem. Pappa har spenderat mycket av sin lediga tid på att jobba på huset och få allt att gå runt med så många i familjen, och en sak han alltid drömt om men aldrig haft möjlighet att skaffa är en öppen spis. Det skulle vara så roligt att få överraska honom med en sån här gasolkamin! God jul till er!

 109. Har länge velat ha en…… så underbart fin och mysigt skulle passa utmärkt i mitt vardagsrum 😊

 110. Önskar vinna denna till min sambo då han älskar att elda😉 den skulle också passa bra i hans älskade garage. Jag tänker sedan att jag flyttar den till vår glasveranda och växthus som jag längtar efter😍

 111. Jag skulle ge den till mina föräldrar som precis håller på med att bygga en inglasad veranda❤️

  God jul och gott nytt år🎄

 112. Min mamma bor på en gammal gård som alltid har svårt att få en bra uppvärmning. Nu ska mamma flytta upp på övervåningen eftersom hennes man snarkar så, men övervåningen är väldigt kall. Jag skulle känna mig tryggare med arrangemanget om jag hade möjlighet att ge en gasolkamin till mamma, så att hon kan ha det varmt och skönt.

 113. Mina föräldrar bor i en stenkåk från 1800-talet ute på landet på södra Gotland. De är världens bästa föräldrar och ställer alltid upp på mig och mina syskon, men tyvärr har de inte så gott om pengar och huset börjar bli rejält slitet. Ön är ganska blåsig, huset är inte så välisolerat och nu på vinterhalvåret så blir det väldigt kallt i huset. De eldar så gott de kan i pannan, men det blir fort utkylt. Om jag vann tävlingen skulle jag vilja ge dem kaminen så att de kan få ha det så varmt och ombonat som de förtjänar. De har varma hjärtan. Med kaminen skulle de också kunna vara varma om fötterna.

  Om jag vann tävlingen skulle jag

 114. Om jag vann en kamin skulle jag ge den i julklapp till mina föräldrar som nyss glasat in sin altan. Efter att själva ha kämpat och byggt utan att vara snickare förtjänar de att sitta och mysa på altanen under tidig vår, svala sommarkvällar och sen höst.

 115. Men jösses.vilken fin och smidig en! Vann jag så skulle jag sätta den i vårat sovrum.
  Huset är gruvbostad från 1898, förr var det 4 lägenheter här. Stod en svinfin kakelugn i sovrummet som vi ville ha kvar men det var en luffarugn sa kakelugnsmakaren som var här och bedömde den. Olika storlek på topp och fot och väldigt använd. Så vi kunde ej rädda den. Skulle ju vara så mysigt med den i sovrummet, men drömmen fick i kras. En sån där fin kamin vore ju det näst bästa. Håller min tummar! 😊😊

 116. Åh, vilken superbra kamin! Jag vill gärna vara med och tävla!

  Om jag vinner skulle jag placera den i vår gillestuga i källaren. Vi har drömt om att installera en vedkamin där, men det här är ju mycket smidigare👍🏻.
  Om vi i framtiden bygger en inglasad veranda är det inte otänkbart att den får värma oss även där kalla senasommarkvällar. Håller tummarna & önskar en riktigt god jul!

 117. För tre år sedan byggde vi ett uterum som vi fullkomligt älskar. Vi öppnar altandörren in mot huset och njuter av vårt uterum. Är det varmt öppnar vi de två öppningsbara sidorna på uterummet och gränsen mellan inne och ute blir helt utsuddat. Barnen trivs och springer fram och tillbaka och vi njuter. En gasolkamin skulle vi ställa i uterummet för att förlänga säsongen i vårt älskade uterum eftersom vi inte fått ok bygglov på en riktig kamin där. ❤️❤️

 118. En sådan vore ju perfekt på den inglasade altanen i sommarstugan! Vi vill gärna kunna använda den både på våren och hösten, men nu blir den för kall.

 119. I sommar ska vi bygga stuga i sköna fina tornedalen fär att på sikt bosätta oss där. Jag skulle ha den någonstans i vår stuga kanske i hallen. Värma våra kalla händer efter en skotertur på älven

 120. Så vacker den är!
  Den ställer jag i mitt kalla sovrum i stugan. Vad mysigt det blir för hela familjen som sover där; både vuxna, barn och hundar. Då kan vi vara där oftare, som vi önskat och behöver, men kylan gör att vi drar oss…

 121. Om jag vann denna skulle jag överrask min pappa med denna. Vi skulle ställa den på vår inglasade veranda på landet. Ett landställe han skaffat för att förra samman vår skilda och splittrade familj, som nu expanderas med bonusfamiljer. Han läger massor av tid där för att alla ska ha det bra. Denna kamin skulle göra att vi kan vara därute även på hösten och umgås något som inte går nu då gemenskapsytan är begränsad till verandan som blir för kall på hösten.

 122. Om det är något som jag verkligen saknar i vårt hus så är det just en eldstad eller kamin. Det höjer verkligen mysfaktorn till 100 procent och jag saknar det så då vi hade en i huset vi hyrde innan vi köpte vårt nuvarande hem. Ekonomin tillåter inte att installera en heller för tillfället så det här vore ju verkligen ett perfekt alternativ. Om jag hade turen att vinna så skulle jag placera den ni vårt vardagsrum där man kan se den både från soffan och matbordet. Och eftersom den är flyttbar hade den även fått följa med till köket emellanåt när vi tex julbakar och ut till vår inglasade altan under vår- och höstkvällar.

 123. Denna underbara kamin skulle värma mig och min dotter, min syster och hennes väntade barn i vårt gemensamma uthus på våra föräldrars ö! Placerad på punchverandan, som vi skrapat färg runt alla fönster tills fingrarna blödde! Skulle göra sig enormt bra i det välbevarade lilla uthuset – som faktiskt en gång var en snickarbod!

 124. Jag precis som många andra av Claras läsare bor i ett stort och tämligen dragigt hus ute på landet. Det jag lockades av i Claras inlägg är att kaminen är portabel. Att inte tvingas bestämma på förhand var den ska placeras. Dels för att vi renoverar dels för att vindens riktning spelar roll. Blåser det från norr då passar kaminen på glasverandan blåser det från söder ja, då flyttar vi den till vardagsrummet och alla blir varma och goa ända in i själen!

 125. Vi bor i ett gammalt torp med knarriga trägolv, vedspis, kakelugn och gamla fönster. Även med en halvfärdig punschveranda vi började bygga i somras (med din veranda som stor inspiration). Den här kaminen skulle ju vara pricken över i:et, för att kunna njuta så mycket och länge det bara går av verandan! Att den är så fin att titta på gör allt ännu bättre.

 126. Å det skulle vara perfekt att ha som värmekälla i vårt inglasade uterum. Tänk va mysigt att kunna njuta av uterummet även regniga och ruggiga dagar under våren, sommaren och tidig höst

 127. Jag skulle ha den i vårt gamla hus som vi räddade undan rivning och flyttade tre mil. Vi sliter och kämpar med att byggnadsvårda och få huset i ordning på CSN och föräldrapenning vilket tar tid… med en gasolkamin skulle vi kunna arbeta i huset vintertid och få en värmekälla utan för stora ingrepp i huset ✨

 128. Äntligen…
  Kan vi mysa till öppen eld i vår stuga,,,
  Fredag em, 18˚ utomhus, 13˚ inomhus.
  Tänd gasolkaminen, bär in maten, parkera bilen
  Och sedan bara mys.
  (En vanlig kamin ”gick bort” av ytrymmesskäl,
  16 kvadrat rymmer bara det viktigaste!)

 129. Hejsan! Alternativen till uppvärmning är uttömda om vi inte ska satsa hundratusentals kronor på ny anläggning. Det har vi inte råd med. I vårt gamla hus har funnits skorsten och vedspis och senare oljeeldning under tidigare ägare, men de systemen är skrotade. Så synd! Vi försöker klara oss med värmen från en luft/ luftvärmepump genom att ha alla dörrar öppna och flytta runt elektriska värmefläktar.
  Vi lever och umgås i ett rum på 30 kvadratmeter och tänder fullt med levande ljus nu för att få upp termometern till 20 grader. Gasolkaminen hade vi placerat mot den igensatta vita murstocken, där den fått sprida värme och trevnad till oss frusna i fårskinnstofflor. Så välkommen hit!

 130. Här ett hus i Norrlands inland, mitt gamla barndomshem och ett paradis för min inre harmoni, är mest där på sommaren eftersom det tar sin tid att värma upp under årets kallare perioder, men vad jag önskar att jag kunde åka dit på helgerna under senhösten när det är så vackert där, fira jul eller under den fantastiska vårvintern! Placerar kaminen i husets hjärta dvs köket men eftersom den är flyttbar får den följa med till “salen” och värma mig under myskvällarna som jag önskar att jag kunde ha utan att frysa!

 131. Min mamma har haft ett slitsamt år och skulle verkligen behöva njuta framför en brasa. Att både vara lärare och mamma är inte enkelt!

  Mamma drömmer om en öppen spis, men huset hon bor i har ingen skorsten. Därför skulle det vara perfekt med en sådan här kamin, som kan stå i ena hörnet av vardagsrummet och lysa upp bokläsning och glöggdrickande.

  Det hade varit så fint att kunna ge något avslappnande till min mamma trots att jag snart tar examen från universitetet. För är det några som bör hyllas så är det mammorna!

 132. Jag har gillat gasoltuben på FB med namnet Sabina Wangenfors 🙂

  Min man och jag har länge pratat om att köpa en sådan här kamin, till vår lajvstuga! Vi har byggt ett litet trähus som vi bor i varje lajv, och just nu är vår plan att uppgradera den med en gasolkamin, det vore så mysigt och praktiskt!

 133. Vilken fin tävling 🙂 Om jag vinner ger jag denna till min högt älskade far (numera även nybliven morfar) som alltid skämmer bort alla andra men gärna glömmer bort sig själv. Han har drömt om en kamin i åratal & det vore helt fantastiskt att kunna ge honom en sådan present <3 Håller tummarna 😀

 134. Nu till sommaren ska jag och sambon och dotran flytta in i sambons föräldrahem i de småländska skogarna – han har så klart storslagna planer på både vinterträdgård och utbyggnad i gammal stil (aspirerande byggnadsvårdare som han är). Jag själv, som är lite mer ekonomiskt sinnad ser kostnaderna skena iväg. Att då åtminstone ha en sådan kamin (kanske att hålla vinterträdgården varm, eller om det blir riktigt kallt, inne i huset) vore underbart eftersom det skulle hålla kostnaderna nere (åtminstone lite).

 135. Åh! Om kaminen skulle få flytta hem till oss skulle den få stå i vårt vardagsrum tills vi i framtiden installerar en riktig eldstad. Vi har ett behov av värmekälla framförallt under kyliga höstmornar och kvällar och på vårkanten. Vi är lite i samma sits som er. Eller ja just nu när vi snart blir fler är det inget vi bör lägga pengar på just nu. När framtiden är här kan denna kamin få flytta ut på vår glasveranda eller till vårt kök där möjlighet till eldstad inte finns!

 136. Blev kär i denna kamin för 2 månader sedan, har försökt övertala min man som inte tror att den är tillräcklig för att värma upp vårt uterum, så jag hoppas på tur så jag får visa min man att det var denna som var rätt 😉 God Jul Gasoltuben 🎄🌟🤶🏻

 137. Jag skulle verkligen vilja vinna en gasolkamin. Om jag vinner ska jag ge den till min dotter som älskar värme och har en inredningsstil som den kaminen passar perfekt till.

 138. Jag skulle såå gärna vilja vinna en sån här gasolkamin och om jag gjorde det skulle den ha sin givna plats i vårt nya uterum. Den skulle definitivt öka både mysfaktorn och säsongen på uterummet! ✊️

 139. Jag har ett underbart syrum, i en flygel till vårt hus, bara en nackdel och det är att det är ouppvärmt och tar lång tid att få varmt med el-element. Med en gasolkamin kunde jag fånga skaparlusten när den kommer!

 140. Hade ingen aning om att den fanns! Har saknat något som värmer vårt växthus på vintern. Känns som den perfekta värmaren. Planerar fest i januari och hur härligt skulle det inte vara att fira ute i växthuset👏

 141. Oj vilken tjusig en. Den hade passat som handen i handsken i vår källare när den är klar. Kommer behöva en till värmekälla efter att väggar slagits upp och pelletspannan inte täcker hela ytan. Med denna skulle vi kunna börja bygget där nere fortare än kvickt.

 142. Åh, vi hyr en sommarstuga nu medans vårt egna hem totalrenoverad. Och som sagt det är en sommarstuga, kallt och dragigt. Min lilla 1 åring får konstant ha ullkläder på sig (inge fel med det men han har många andra dina kläder som bara ligger) då golven är snorkalla. Som jag längtar hem, dock kommer vi få bo i stugan i minst ett halvår till. Och när vi sen flyttar hem igen så skulle den passa ypperligt i vårt sovrum där den öppna spisen står 🙂

 143. Saknar verkligen en värmekälla i uterummet. Detta skulle förlänga säsongen. Vill gärna ha det ombonat och lite gammaldags där ute. Vad är väl mer välkomnande än en kamin. Håller både tummar och tår för tidiga höstar och sena sommarkvällar.

 144. Men vad fin! Brukar tycka de flesta ”fejkkaminer” är skitfula.
  Men nåt annat jag blev nyfiken på var vad för problem ni hade när ni skulle sätta in vedspisen, drömmer om att sätta in en i köket mot den vägg som vetter mot skorstenen. Lite bra tips eller do and donts vore ju himla bra☺️

  1. Ja, visst är den – superfin! 🙂

   Problemen handlade om att vår skorstens rökkanal till köket behövde ett stålrör i sig för bättre säkerhet – och det var både dyrt och svårt att få till det på ett bra sätt. Helt klart värt det för att få vedspisen i köket – men inte att lägga lika många tusen till på en eldstad i vardagsrummet.

   1. Ahaa okej😊 tack för svaret! Får se när min vedspis i köket -dröm slår in.. måste först flytta tvättstugan någon snnanstans dit vi måste dra vatten o avlopp, sen flytta elcentralen och all el som går genom väggen som ska ner, riva 2 väggar för större kök, sätta in vedspis, sätta enhetligt golv, och och och och😅 tror nog det aldrig kommer hända, man skulle ha utbildat sig till rörmokare🙈

 145. Min mammas sommarstuga är ganska liten och när alla barn och barnbarn kommer på besök på högtider blir det underbart men trångt. Min sambo får lätt lite panik av all trivsel och flyr gärna ut i vårt lilla båthus som är en miniliten ouppvärmd stuga vid sjön. Där önskar jag att han fick sitta vid en kamin och njuta av stillheten och andas en stund, det hade varit fantastiskt och bra för vår relation! 🙂

 146. Jag byggde ett växthus i somras, en livslång dröm som äntligen blev av. Köpte ett färdigt växthus som jag målade om själv, och byggde en rejäl sockel under så den kommer upp lite med en fin trapp till. Som jag njutit av mina fina pelargoner och alla härliga grönsaker. Nästa sommar bygger vi vidare på gärdesgården runt det som blir vår köksträdgård som vetter mot vår äng.

  En dröm vore verkligen att ställa in en kamin så man kan njuta längre av säsongen i växthuset.
  Nu envisas jag med att huttrande dricka morgonkaffet i, hur kallt det än är☺️

 147. Oj, jag blir eld och lågor över chansen att vinna kaminen. Det känns på riktigt som en fantastisk lösning på min innerliga önskan om en kamin…
  Jag håller tunnar och tår att jag i vinter kan få njuta av värmen och friden som eldens sprakande sprider…

 148. Hej igen 😀
  Glömde ju skriva var den skulle stå
  Den skulle stå i min mammas sovrum brevid sängen så hon skulle se den bra 😀
  Även jag skulle ha nytta av den då jag har svår panikångest ock fibromyalgi då är värme o lungn o ro det bästa för själen 🙏❤️Mvh Ulrika

 149. Juleljus och massa stök, nu är det dags för sitta ner och mysa.
  Tänk vad fint det vore om vi om fötterna slapp frysa!
  Tänk om vi kunde drömma oss bort bland flammor röda,
  Att ha en liten eldstad hemma skulle vara värt all möda.
  Och bäst av allt: att slippa hämta veden,
  Särskilt efter att all julöl satt sig i benen!

 150. Jag är uppväxt med kamin i huset hos mamma och pappa och den har alltid varit förknippad med en massa mys och trygghet. I huset där jag nu bor med min familj kan vi inte ha en vanlig kamin då det skulle innebära för mycket pengar för att installera en. Den här gjutjärnskaminen är den finaste jag sett som inte kräver skorsten så därför önskar jag vinna den! Den skulle få stå i köket/matrummet där den får en central plats. På kyliga sommarkvällar hade den även kunnat värma oss på uteplatsen som är vindskyddad och till viss del under tak. Jag håller tummarna! Så sjukt smart att man enkelt kan flytta den!

 151. Det känns nästan onödigt att försöka kommentera -jag har ögnat igenom en del av de hittills skrivna kommentarerna och hunnit utse flera vinnare 😉
  Vi trivs så bra i vårt hus, men en sak fattas verkligen -en kamin! Tyvärr får vi se oss i kikaren efter en sådan eftersom vi först måste spara till, och genomföra, mindre roliga, men ack så nödvändiga renoveringar. Fick jag drömma fritt skulle den stå i det rum som är byggt som ateljé, men som vår familj använder som… familjerum/hobbyrum/musikrum/läsrum. För av någon anledning är det ju så att trots att huset har många kvadrat är ändå hela familjen allt som oftast på precis samma ställe ❤️ Där finns en perfekt plats…

 152. Ett tungt paket som gör hjärtat lätt,
  fixar inredningsdetalj med värmefunktion på ett fiffigare sätt.
  Njuta av låga och värme det vill vi med,
  fast det bästa av allt – helt utan ved.
  Perfekt för oss som ingen kamin har,
  som drömmer om mysfaktorn och värmen så underbar.
  I vardagsrummet blir den centralt placerad om den står,
  God Jul och Gott nytt år!

  Gillar sedan länge på Facebook!

 153. Julrim!
  Jag tycker denna kamin, hade varit jätte fin. I vårat lilla hus, som saknar juligt ljus. I husets forna glans, vi hade någonstans, en skorsten som var bra, där bor en stork idag. Barn det har vi två, tänk om dom kunde få, en eld att titta på, när iPad ej de nå. Det vore så bra så. Var ska kaminen stå? Svårt att svara på. Vårt hus är ganska snett, så den rullar nog lätt, till platsen som känns rätt.

 154. Jag går runt om drömmer om en veranda som er, kanske vi börjar i sommar. Då ska jag ha en gasolkamin i ena hörnet framåt hösten. En fråga, är eran vinterbonad eller helt ”kall”??

 155. Åh jag har precis köpt mitt första hus och det saknar kamin. Vill ha en lite kamin på övervåningen där jag tänkt göra ett bibliotek, en kamin skulle öka myskänslan något enormt när man sitter där och läser böcker i en fåtölj.
  God jul 🙂

 156. Jag skulle ge den i present till min fina mamma. Mamma som efter separation flyttat från stort hus på landet med tre öppna spisar till en lägenhet utan någon alls. Hon skulle bli så glad.

 157. Oj vilken generös tävling! Jag hade blivit så oerhört glad om jag vann den. Den hade passat perfekt på vår nyinglasade altan. Det hade höjt mysfaktorn något otroligt och det rummet hade blivit det nya favoritrummet i huset dit alla hade dragits. Men om vi hade haft den här redan nu vid jul så hade det varit supermysigt att ha i samma rum som julgranen, men det blir förhoppningsvis till nästa år 🙂

 158. Hade passat perfekt både i vårat uterum och i vårat lilla vardagsrum/kök. Framför allt i umerummet för att kunna spendera mer tid med barnen där. I somras blev det bara en middag där pga det dåliga vädret.

 159. Följer Gasolkaminen på fb!

  Åh! Vilken underbart ljuvlig kamin. Så mycket hygge-känslor över den!
  Jag hade placerat den i min lilla syateljé som drar så himla kallt i nuläget. Hade bidragit med en så mysig känsla och fått kreativiteten och idéerna att flöda som aldrig förr. Här behövs det nämligen det där lilla som sätter pricken över i:et i rummet. Vore en genuin lycka att få ha en!

 160. Innan bodde vi i egen villa och kunde elda i vår braskamin. Nu bor vi i hyreslägenhet och enda chansen att få lite mysigt med värme och “eld” är denna fina och smidiga gasolkamin. Så det skulle vara så bra att få vinna denna, så det blir lite hemtrevligt med en “egen brasa”.

 161. I slutet av mars går mitt flyttlass mot Paris – för att äntligen få tillbringa livet med min stora kärlek. Att få ta med en liten bit av Sverige och kunna längta tillbaka framför värmen hade varit fantastiskt.

 162. Åh denna skulle få följa mig vart jag går! Eller i alla fall runt i vardagsrummet. Jag är jämt frusen på vintern och ullbyxor i all ära… det finns något basalt med att sitta vid en eld, och att se in i elden är nästan som ullbyxor för själen 😊

 163. Självklart val till vår inglasade altan men som även går och ta med till vår stuga eller förtält till husvagnen!!! 3-i-1! Snacka om att spara pengar!!

 164. Har eldat i en kakelugn i alla mina boenden sen 1982. Men där jag bor nu finns ingen…
  Så att få se öppen eld igen… Jag är även praktiskt lagd. Om mitt värmesystem skulle sluta fungera vid ett strömavbrott finns tryggheten i en kamin.
  Mysigt och tryggt allstå. ..ja, just så!!

 165. Ojojoj vad glad jag blev att se detta. Vi har pratat om att installera en kamin i vardagsrummet för att få lite mys och värme. Samtidigt vill vi gärna ha något slags mys och värme till vårt oisolerade uterum som vi ibland värmer upp på vintern med infravärme, ljus i massor (och filtar). Detta skulle ju vara den optimala lösningen! Flyttbar. Värmegivare. Mysfaktor. Och snygg!
  (Har bara sett gasolvärmare som ser ut som byggfläktar tidigare) ☺
  Nu håller vi tummarna med vårt teamwork, jag motiverar och min man följer (jag har inte FB)!

 166. Följer sen tidigare gasoltuben på Facebook.

  Ligger här med en näsa så täppt och fryser och denna tävling då kommer upp. Atjo, prosit, snörvel… Tänk så varmt och gott de skulle vara att framför denna mysa, tror att de skulle få snuvan att pysa. Adjös med dig du envisa förkylning och välkommen hem till oss du vackra skapelse som sprider värme och ljus.

 167. Nu i höst blev äntligen vårat uterum färdigt. Med uterummet hoppas vi kunna förlänga sommaren och även starta den tidigare. Så som det är här uppe i norr så är det lite kyligare. Gasolkaminen vore underbart fin ute i uterummet så vi kan sitta där tidigare om våren och även långt in på hösten. Jättefin att se på och så värmer den skönt.

 168. Åh vad fint! Jag skulle gärna vinna en gasolkamin och ställa i min mormor och morfars sjöbod. Det är är inte en typisk sjöbod, för den är stor och fungerade en gång i tiden som bostad. Det var när fisket blomstrade i Roslagen. Trots att det mest är som ett museum idag, med nästan allt bevarat, så använder vi det mer och mer som sommarbostad. Jag skulle gärna kunna sitta där med min mormor och morfar under höst- och vinterkvällar också!

 169. Den skulle förgylla i ute rummet 2018 ska bli det bästa året Yoga och sundare livsstil Åh vad mysigt det vore På middagar eller sitta och njuta av en bok Även på meditations stunderna A DREAM God Jul och Gott Nytt År

 170. Tänk att få ersätta komplementvärmen från fläktelementet till en gasolkamin i vårt kök! Eller varför inte rulla den till vardagsrummet när man vill ha lite stämningsfull kaminkänsla. Till och med på uteplatsen kommer den finna sin plats! Gillar och håller tummarna för vinst!

 171. följer på facebook.
  Wow den är hetl perfekt till min inglasade altan så att jag kan vistas där även när det är kallt ute.

 172. Men hallelujah! Där är ju svaret! Jag har under sommaren börjat röja i ett av våra uthus för att göra om det till ett uterum med kök där man kan safta, sylta, äta gott och umgås. Men allt måste bli till en billig peng, så fönster att sätta in runt om köpte jag på auktion för bara någon hundring, diskbänken hittades undangömd på gården vi köpt och detta skulle vara svaret på värmekälla! Den skulle användas flitigt för att förlänga säsongen utomhus och ge värme efter långa arbetssamma dagar som det ofta är på vår gård. Något att samla hela familjen kring ❤️

 173. Om jag vann skulle jag ge gasolkaminen till mina svärföräldrar, de har länge inte kommit överens om att installera en kamin i vardagsrummet för att det skulle kosta för mycket eller vara för mycket jobb. Tänk då att kunna lösa detta genom gasolkaminen! Det hade definitivt varit årets julklapp för dem!

 174. I vårt eluppvärmda hus
  Får vi tända upp med ljus.
  För att hålla värmen
  Får vi även ta på den långa ärmen.
  Det är svårt att mysa när kölden tränger på
  Men med en gasålvärmare i en vrå, då skulle jag må.
  Vi ingen eldstad I vårt radhus får ha
  Därför skulle denna passa så bra.
  I vardagsrummet den fint skulle få stå
  Och vår familj blir så lycklig så.

 175. Den är ju så fin. Har sneglat på den ett tag. Skulle placera den i uterummet. Hög mysfaktor på den på samma gång som den värmer. Den skulle ju även vara perfekt ifall det blir strömavbrott.

 176. Kära tomten
  I jul önskar jag mig

  *Varma paket
  Som gör kvällen het
  *Mysiga ljus
  I vårt mörka hus
  *Inget dumt kol
  Men gärna gasol

  Kort och gott
  En gasolkamin till preppern blott.

 177. Vilken fantastiskt tävling!
  Vi renoverade vårt lilla radhus som värms upp på el för tre är sedan. Vi försökte tänkta på att minska energiförbrukningen så gott vi kunde med fönster och energismartare radiatorer. En kamin stod på önskelistan men rymdes inte i budgeten.
  Den här fina skulle få sin plants mitt i huset. Där skulle den bli blickfånget i kök, vardagsrum och matplats och sprida både värme och mys 😍

 178. Vilken underbart fin kamin!
  Denna skulle göra sig perfekt i vardagsrummet i vårt nyköpta fritidshus med 100 år på nacken. Pelletspannan krånglar och vi vill kunna med trygghet resa dit med vår 2 månaders lilla kille och veta att vi kan få lite värme snabbt. God Jul!

 179. Jag skulle vilja vinna denna för att ge den till min syster. Hon bor i en Västerbottensgård där alla eldkällor är borttagna. De renoverar och prioriterar inte en eldstad och jag har tyvärr inte ekonomin att köpa en som present.

 180. Vi bor i en Hallandslänga på 200 år,
  Där någon renoverat bort allt gammalt som går.
  Inget trägolv, spröjs eller vedspis,
  Därför är ju en Gasoltuben kamin ett toppen pris!
  Drömmen vore ju att få tillbaka allt i original,
  Men har man inte råd får man försöka fixa en annan pinal.
  Gammalt hus med kalla golv och frusna tår,
  Hoppas vi så innerligt att vi en kamin får!

 181. Har alltid drömt om en kamin i hallen, förstå vad mysigt att som gäst välkomnas av en värmande kamin ❄️❤️ God Jul önskar Jessica

 182. I vårt uterum vill vi sitta och mysa
  Både sommar och vinter utan att frysa
  Vi hoppas att julen blir vit och kall
  Tack vare kaminen är vi varma i allafall

 183. Jag skulle älska den i mitt vardagsrum. Jag drömmer om en täljstenskamin, men eftersom vi i vårt område inte får installera en sådan pga rök med hänsyn till närliggande hus, har den drömmen gått upp i rök (hihi). Nu ser jag ju att det finns en lösning för att jag också ska få uppleva mysiga kvällar vid brasan. Ser mig själv sitta framför den och lösa korsord.

 184. Jag skulle vilja vinna den för att ge till mina pensionerade föräldrar.

  De har alltid jobbat massor och försökt ge oss barn det vi vill ha trots små medel. Nu har de flyttat från vårt barndomshem till ett hus utan kamin eller järnspis så det vore fantastiskt att kunna ge tillbaka något som de skulle ha nytta av. Jag tänker att den står i vardagsrummet och sprider värme och trivsel under tiden mamma stickar och pappa sitter bredvid och lyssnar på en talbok. Särskilt när de ofta återkommande strömavbrotten tagit bort värmen ur huset.

 185. Om jag vann skulle jag sätta den i vår lilla sommarstuga så man kan vara där året om. Stugan ligger på svärföräldrarnas tomt och då skulle vi Kina åka dit ofta så barnen får kvalitetstid med farmor och farfar:)

 186. Efter 11 år här u huset på landet gjorde vi drömmen sann och byggde inglasat uterum, äntligen plats för många runt bordet. Drömmen nu är att kunna vara där året runt utan att frysa om nästippen !

 187. Utan snö i Göteborg försöker vi skapa så vintrig stämning vi kan med snösprejade fönster, gran och tallris. En kamin på det gör vintern tusen procent mysigare i vårt pyttelilla radhus🙌🔥✨

 188. Åh vilken fin och praktiskt kamin. Jag håller på att renovera en före detta tvättstuga i mitt uthus på min gård och gör om rummet till ett planteringsrum/orangeri. Har sparat och gjort lite på om på under åren och nu är det dags att installera en kamin för att kunna använda rummet för att driva upp plantor på våren. Bor i Dalarna så det är ofta sen vår här. Gasolkaminen skulle vara perfekt för ändamålet.

 189. Oj, vilken toppenvinst! Att jag inte redan har en sådan är ju otroligt korkat för vi skulle verkligen behöva en i huset där vi bor. Det händer ofta att det blir strömavbrott här ute på landet och då blir huset utkylt på nolltid eftersom pumpen slutar gå. Någon annan uppvärmning finns inte och det är lite märkligt eftersom vi beställde vårt hus med en öppen spis vilken aldrig blev inmonterad. Inget att bråka om tyckte husleverantören eftersom vi inte hade betalat för den utan det skulle göras efteråt. Känns så surt för ved har vi fri tillgång till och vi ville ju ha något som spred värme och myskänsla. Det gör ju den här med! En otroligt smart produkt måste jag säga. här hemma hos skulle den få vandra runt lite beroende på var behovet är som störst för dagen och den passar ju lika bra i uterummet kyliga sommardagar. Skulle vara helt underbart att få sitta framför den här och få spisrosor på kinderna eller det kanske man inte får av gasol…

 190. Jag snickrade ihop min punch veranda av gamla övergivna fönster. Med mina bara händer ,)
  Nu skulle dessa händer behöva semester i värmen. Ett plus om man kunde spendera tid i den även denna årstiden. Därför önskar jag att vinna denna. För att gjuta ihop en sån här själv..!Det kan jag inte.

 191. Så fantastiskt fin!

  Vi har en vinterbonad stuga som tyvärr används allt för sällan på vintern. Men det ska det bli ändring på för nu har vi köpt längdskidor och ska testa spåren som går 500 m därifrån. Hade jag vunnit denna vackra kamin hade jag överraskat min lilla familj med den stående i vardagsrummet när vi åker dit nästa gång. Tänk att sitta framför den och spela kort och dricka varmchoklad! Snacka om MYS! <3

 192. Vi håller som bäst på att planera vårt uterums bygge som ska börja i sommar! Vi bor i Jämtland och vi får krasst inse…. i somras blev de metrologiskt aldrig sommar här… en gasol kamin hade varit helt fantastiskt att ha i uterummet till sommaren och hösten!

 193. Den skulle få en given plats i mitt vackra växthus. Här i Jämtland kan vi behöva hjälpa värmen på traven lite grann och det känns som att den här fina kaminen vore perfekt!

 194. Jag älskar att sitta vid en eld, då får jag ro från all stress och oroliga tankar. Vi är ofta ute och eldar i naturen, lagar mat på muurika medan någon av oss läser högt ur en bra bok. Vilken oerhörd lyx det vore att kunna ligga i soffan med korsord eller bok, och känna värmen från en kamin…

 195. En gasolkamin var helt nytt för mig! Tror det kan vara vår räddning till vårt 1800-talshus på Österlen vars ursprungliga öppna spis och murstock försvann på 50-talet. För att slippa bygga ny murstock och gjuta i de gamla golvplankorna, så vore denna kamin bästa lösningen för oss. Vi får tillbaka den gamla känslan och samtidigt mysig stämning och värme.

 196. Underbart vacker kamin! Mitt syrum ute i vår gamla bagarstuga skulle med hjälp av denna pärla kunna användas även vid källare väder. Att sy kläder i värmen från denna vore underbart!

 197. Skulle så gärna vilja ha en sån, få uppleva lågornas dans och känna lugnet sprida sig.
  Vi bor i radhus och får alldeles för lite myskänsla, hur många ljus vi än tänder. Skulle strömmen gå, så skulle det snabbt bli utkylt och hur skulle då våra älskade småndegusar klara sig. Vi människor tar på oss kläder, men det kan inte de…

 198. En gasolkamin skulle vara den perfekta värmekällan i vårt Attefallshus vid havet och komma till användning året runt. Dessutom en vacker inredningsdetalj i huset.

 199. Gasolkaminen skulle höja livskvaliteten. Tänk att på vackra höstkvällar kunna sitta på inglasade altanen, titta på den fina utsikten över åker,sjö och skog. Samtidigt avnjuta en kopp te med frugan med över 40 år tillsammans, småprata och bara gilla läget. Alternativet när kylan tränger på är tv:n, inte alls lika trivsamt.

 200. Skulle passa perfekt i mitt uterum som jag glasat in (gjort jobbet själv) och där jag med denna snygga kamin skulle kunna vara även när det är kallt ute ❄️

 201. Älskar det stämningsfulla och mysfaktorn med en kamin. Flyttar snart in i ett modernt radhus, drömmer om ett gammalt hus på landet, men vi tar det i ertapper. Än är vårat hus inte funnet. Men den här kaminen skulle ge värme och en gammaldags känsla i vårat moderna hus och det skulle jag verkligen värdesätta! Hemtrevligheten skulle öka och vårat moderna kommer möta det gamla på ett mycket vackert sätt!

 202. I det gamla huset som vi älskar skulle denna värma upp det stora badrummet på ovanvåningen som just nu är utan värmekälla. När termometern kryper ner mot kallare breddgrader här i norr blir det ingen dusch/bad för barnen, det blir tvättlappar i köket istället.
  Det gör ont i mammahjärtat att neka sina barn, men just nu finns inte ekonomin till att ordna badrummet som studerande och de lite mer viktiga prioriteringarna som finns på listan i att återställa ett gammalt hus som måste gå före. Håller alla tummar om en julklapp 😍❤️

 203. Åh denna fina skulle jag vilja ge som kärleksgåva till min man. Vi reser gärna till lugnet och den sagolika naturen ute på den skotska landsbygden och öarna. En av de viktigaste förutsättningarna för min man när vi hyr hus är att det ska finnas en kamin. Framför den sitter sedan hela familjen och värmer sig efter kyliga promenader och myser med lite te. Kvällarna brukar spenderas framför kaminen med spel, läsning och knivslöjd. Här hemma bor vi i lägenhet utan öppna spisar och kakelugnar så det vore underbart att få ge honom möjligheten att koppla av efter jobbet genom att sitta framför kaminen och snida sina vackra knivar.

 204. Som finländare bosatt i lägenhet på Gotland kan jag många gånger sakna både bastu och öppen spis. Kallt, blåsigt och lite dragigt. Det är inte direkt läge att riva ut badrummet och installera en bastu eller riva upp parketten i vardagsrummet för att få en eldstad. Jag har funderat över vilka alternativ som finns, och detta var en nyhet för mig! Jag vet precis var kaminen ska stå. God och varm jul till alla!

 205. Sedan vi lät bygga vårt uterum nyttjar vi nästan inte resten av huset utan tillbringar all tid där ute. Det enda som saknas är en eldstad. En vacker gasolkamin från Gasoltuben skulle göra sig alldeles utmärkt.

 206. Vilken fin julklapp det skulle vara till vårt växthus som ska sättas upp så fort våren kommer🤗 Kan nog behövas för att förlänga säsongen här i Västerbotten🎄

 207. Jag skulle ha den i vårt uterum. Älskar att sitta där och dricka te och se ut över skogen, men lite för kallt är det för resten av familjen. Vore så mysigt att grilla korv ute och sen gå in i uterummet och mysa framför flammorna!

 208. En kall jul kan vara riktigt kul,
  men inte inne, för där vill jag vara varm i sinne.
  På landet där vi firar julhelgen in
  skulle jag älska en brasa i egen kamin.

 209. Vilken drömtävling!
  Jag lämnade Stockholm för två år sedan för en stuga i skogen ute på landet. Har trivts så bra här och vaknar varje dag tacksam för alla sköna naturupplevelser som kommer med det. Men stugan är inte direkt fodrad för vinterbruk; jag använder både element, tända ljus och mattor för att reda ut detta men drömmer förstås om en egen liten eldstad att krypa upp framför i vardagsrummet.
  Det hade verkligen varit pricken över i:et att kunna värma mitt hus med en gasolkamin och bjuda hit folk för mysiga kvällar även om vintern! God Jul

 210. Vårt hus har 100 år på nacken och det drar så kallt från backen. Draget gör att vi lätt börjar nysa med en sån där fin kamin skulle vi slippa frysa.

 211. Vilken härlig kamin! Har alltid önskat mig en men inte kunnat ha någon pga att vi bor i lägenhet. När jag läste att denna går att ha inomhus blev jag super nyfiken! Hoppas att tomten kommer till oss i år.

 212. Jag bor mitt i stan i en lägenhet och varje vinter längtar jag så hjärtat brister, efter min vedspis i de värmländska skogarna. Denna gasolkamin skulle göra så att jag och min familj skulle få känslan av stugvärme, trots att vi bor i lägenhet i stan, och förhoppningsvis, stävja min längtan tills våren kommer!

 213. Vi har en liten sommarstuga på Västkusten som byggts ut i olika omgångar. Huset kan inte ha varit mycket mer än 25 kvm från början. Vi vill gärna ha en eldstad men iom utbyggnaderna så är nu den gamla skorstenen i sovrummet och inte i allrummet. Visste inte ens att det fanns en sådan smart gasol-lösning, men hurra så bra. Så jag önskar såklart vara med i tävlingen.
  God jul.

 214. Hur härligt vore det inte att få välkomna våra gäster till lilla stugan på landet med såväl varma kramar som en värmande kamin?

 215. Skulle gärna vilja ha en gasolkamin för att vi har byggt ett ute rum i Järnäsklubb,Nordmalingskommun vid havet det skulle passa så bra så varmt och skönt det skulle bli. 😀

 216. Vi har ett fantastisk uterum som vi nyttjar mycket på sommarhalvåret när de är svalt och skönt där inne. Men på vintern blir det aldrig av att vi sitter där ute. Men en härlig kamin skulle detta rum kunna få ”liv” året om och vi skulle kunna njuta där ute utan att halvt frysa ihjäl!

 217. Vi önskar oss en gasolkamin!! Toppen till plan B. Jag har länge fruktat strömavbrott mitt i smällkalla vintern.. Detta är ju en enkel lösning för att slippa installera pipa och allt och samtidigt få den där eftertraktade öppna spisen 🙂 Eftersom den är mobil går den ju att ta till sommarstugan eller verkstan vid behov också 🙂

 218. Jag skulle ställa den i vardagsrummet i mitt nyköpta hus för att kunna ge barnen möjligheten att njuta av värmen och myset. Huset behöver renoveras och det kommer inte finnas pengar över på länge till en så fin kamin. En dröm att få vila blicken på den röda glöden.

 219. När kylan kommer, betyder en kamin allt.
  Jag menar, vem trivs när det är kallt?
  En på hjul, som kan flyttas runt.
  Att inte behöva bestämma plats på den, låter inte dumt.
  Gasol, istället för ved,
  latmask är jag med.
  Ligga under filten och mysa. Herregud, tänk att få slippa att frysa!

 220. Åh, skulle jag lyckas vinna en kamin skulle jag ge den till mina föräldrar. Min pappa har nyss transplanterat en njure och är därför ganska frusen. Den skulle passa in bra varsomhelst i deras västerbottensgård, men på sommaren skulle den få värma verandan som pappa byggde innan han blev för sjuk.

 221. Vi bor i ett pepparkakshus byggt år 1918 och kommer således fira husets 100års kalas om bara några veckor. Trots att det är ett pepparkakshus är det stort och rymligt med många vinklar och vrår. Favoritrummet i huset är i alla tider glasverandan där vi sitter tillsammans med grannar och vänner från tidig vår till sen höst. En anständig gasolvärmare ute på glasverandan vore en perfekt födelsedagsgåva till huset och skulle göra verandalivet ännu mysigare och varmare.

 222. Trodde i min enfald att tomten var min vän
  så jag önskade mig en gasolkamin för 4545 spänn
  Jag ställde ut gröt på flera olika ställen
  men jag såg inte röken av honom på hela kvällen
  Tårarna nerför mina kinder rann
  samtidigt som det fjärde ljuset i mossan brann
  Nu hoppas jag att tomten bara var försenad i år
  så att jag ändå en gasolkamin på den inglasade altanen får
  Eller kanske Underbara Clara och Gasoltuben vill hjälpa till
  så att jag kan hålla värmen fram till april

 223. Vi har ett inglasat uterum där förra ägaren sökte bygglov för kamin. Supermysigt tänkte vi till vi insåg att skorstenen antingen hamnar utanför vårt sovrumsfönster eller så måste vi ha en 7 meter lång skorsten i olika vinklar genom halva huset. Det här skulle ju lösa vårt problem perfekt!

 224. Varje blåsig kall vinterdag kryper jag upp i soffan med en filt och fryser, men i drömmen sitter jag framför en kamin från Gasoltuben och myser!

 225. Bor äntligen i mitt första lilla hus och det är så mysigt. Hela familjen bäddar ner sig under filtar i soffan med tjocksockar på fötterna. En gasolkamin är det perfekta komplementet när vänner kommer på besök. Den kan vi samlas vid i vardagsrummet när det är dags för fika och brädspel.

 226. Den skulle jag ha i vår nya sommarstuga som endast har en öppenspis som uppvärmning. Den här gasolkaminen skulle hjälpa till bra vid uppvärmning under vår och höst

 227. Ja, inte visste ja’
  att det var den jag ville ha,
  men nu har jag vaknat
  och vet vad jag saknat.
  I växthuset trivs jag, tomater och chili,
  men sen kommer hösten ,
  och då blir jag dilli’.
  Vips är de borta, de dagarna sköna
  och jag börjar frysa, tomater är gröna.
  Det är här jag kan se en gasolkamin glöda,
  jag kan sitta kvar och tomater blir röda!

 228. För ett par år sedan byggde jag ett växthus av gamla fönster och gamla tegelstenar. Vi sitter där ofta på sommaren och fikar men med en gasolkamin hade vi kunnat förlänga säsongen, och jag tror även vi hade kunnat utnyttja vårt växthus på vintern.

 229. Denna kamin hade varit så perfekt. Vår o höstmys i växthuset och sedan inomhus när strömmen går, nu när vi ska bli preppare allihopa 😊

 230. Den skulle få bo i det finaste och kallaste rummet i vårt hus i Hälsingland. Där vill jag sitta och läsa böcker framför kaminen på kvällarna när barnen somnat. Och ibland rullas till uthuset så kan vi sitta där inpå hösten eller vid kall midsommar.

 231. Vi har köpt en gammal byaskola i Västerbotten som vi har tänkt flytta till. Skolan såldes fullt möblerad, så varje rum är fyll av saker att upptäcka. Tyvärr står skolan helt kall nu eftersom vi ännu inte haft råd eller tid att komma igång med allt jobb som krävs. Därför kan vi inte spendera så mycket tid där med att upptäcka varje rums små hemligheter, eftersom vi har två barn under tre år och framför allt, en väldigt frusen hund, som inte alls vill vara i sitt kommande hus för tillägget. En gasolkamin skulle därför vara helt perfekt för oss nu, att flytta runt i vårt framtida hem, innan och under tiden vi jobbar på just det, att göra det till vårt hem.

 232. Jag skulle vilja ge den till min mamma som har förverkligat sin dröm och köpt ett ruckel på Hälsingekusten. Där skulle den kunna stå och värma raggsockebeklädda fötter efter en dag ute på isarna. Framför kaminen skulle hon kunna ta det där goda glaset rödvin. Jag är så stolt och imponerad av henne som köpte det och rustar det på egen hand utan pappa.

 233. Vore underbart att ha en sådan flyttbar kamin då jag bor i ett gammalt torp i mörka Småland där uppvärmningen i huvudsak består av att elda i en vedspis. Vilken enorm lyx det skulle vara med en mobil värmekälla. /anna helena

 234. Jag skulle så himla himla gärna vilja vinna kaminen för att kunna ge den till min mamma. Hon har drömt om att få ha en sådan kamin i hennes sommarstuga hur länge som helst. Nu när vi syskon och mamma är i stugan under jullovet så har vi varit tvungna att skruva upp alla element till max för att inte förfrysa. Tänk hur fantastiskt att få sitta i soffan och både kunna vila ögat på havet och en mysig brasa!

 235. Åh den vill jag vinna! Det är exakt vad jag inte visste att jag ville ha. Har länge längtat efter en kamin både som säkerhet och för mysfaktorn. Tyvärr är det både komplicerat och dyrt att installera i ett gammalt hus så det har inte blivit av. Har länge haft en känsla av att man på många sätt är lite otrygg utan möjlighet till alternativ uppvärmning av huset mitt i smällkalla vintern. Om jag vinner skulle den placeras centralt i huset för maximalt utnyttjande. Så nu håller vi alla tummar och tår och hoppas på turen.

 236. Åh en sådan kamin har jag tittat på med drömsk blick, den är så fin. Jag skulle också ha den på verandan för att kunna utnyttja den mer. Som bonus skulle det innebära att jag skulle kunna bocka av den sista punkten över saker som jag behöver ha för att min familj ska kunna klara de 72 timmar som rekomenderas att man ska klara utan hjälp från myndigheter vid en samhällskris. Just en värmekälla är det vi saknar för att klara en sådan situation. Och den här skulle klara jobbet och vara snygg på samma gång.

 237. Vi har en stuga på en ö
  i Sveriges tredje största sjö.
  Från slutet av mars till november är vi där,
  för vi har den mycket kär.
  Men oj så kallt det där kan vara
  och vi vill gärna på elen spara.
  En kamin på hjul, vilken dröm!
  Dessutom vacker och värme utan ström.
  Vad mysigt med eld utan rök
  till vår skorstenslösa stugas kök.
  Den kaminen vill vi gärna ha
  och hoppas motiveringen är tillräckligt bra.

 238. Vi har en lägenhet mitt i Västerås från sekelskiftet där det en gång i tiden har varit flera kakelugnar och kaminer som inte finns idag. Den här gasolkaminen på hjul kommer att förhöja stämningen och värmen för oss och kan ju flyttas mellan rummen. Mest kommer den nog att användas i vardagsrummet där en ruta i golvet påminner oss om en borttagen kakelugn. Väggen bakom känns tyvärr också väldigt tom.

 239. Åh, vilken fantastisk pjäs! Den hade varit helt underbar i min nyinköpta kolonistuga! Jag fick äntligen fast jobb i våras och firade med att uppfylla en gammal dröm om en egen kolonilott! Den bruna stugan med vita knutar har snabbt blivit ungefär lika älskad som din veranda och jag spenderar all ledig tid där numera. Jag slet hårt med att fräscha upp stugan invändigt i somras och det enda jag skulle vilja byta ut nu är ett slitet och energikrävande oljeelement som är den enda värmekällan. Den här kaminen hade gjort min lilla stuga komplett!

 240. Vi har en stuga på en ö
  i Sveriges tredje största sjö.
  Från slutet av mars till november är vi där
  för vi har den mycket kär.
  Men oj så kallt det där kan vara
  och vi vill gärna på elen spara.
  En kamin på hjul, vilken dröm!
  Dessutom vacker och värme utan ström.
  Vad mysigt med eld utan rök
  till vår skorstenslösa stugas kök.
  Den kaminen vill vi gärna ha
  och hoppas att den här motiveringen är tillräckligt bra.

 241. Jag önskar vinna för att denna gasolkamin är precis allt jag sökt efter. Vi har länge funderat kring uppvärmning för att förlänga säsongen på vår altan men jag och min man har inte riktigt kommit överens om hur. Och så presenterar du en lösning här! Vi skulle ha den i hörnet av vårt mysiga uterum och därigenom kunna njuta av det både vår och höst och inte bara under sommaren.
  Håller tummarna xxx

  Ps jag har inte själv facebook men ser till att min man följer isf mig

 242. Eftersom golvvärmen har gått sönder i vårt badrum vilket gör att vattnet fryser till is i vattenledningen till badkaret skulle den passa som handen i handsken att ställa i vårt badrum! Det hade varit mer än perfekt just nu!

 243. Precis en sån önskar jag mig till vårt nya uterum där jag gärna sätter mig med en kopp kaffe vid slagbordet och ser hur snön yr runt knutarna. Så rogivande med en stund för sig själv! En gjutjärnskamin vore lite trevligare än byggfläkten som surrar nu för att värma upp för en stund ❤️

 244. Hej
  Undrar fortfarande vem som vann kaminen…..
  Då man inget får veta börjar man ju undra om det verkligen har utsetts någon vinnare??
  Eller är detta ett oseriöst företag?

  1. Det kan ta upp till fjorton dagar efter att tävlingen avgjorts till att vinnare utsetts. Speciellt när julhelger och ledighet kommer emellan.