Alltså ni är ju helt otroliga! Jag gjorde en läsarundersökning i mellandagarna för att få en bättre bild av er följare och vad ni vill se på bloggen. Över 4000 läsare tog sig tid att svara på frågorna! Tusen tack. Jag har fått ovärderlig input och massor av nya idéer.

I en av frågorna bad jag er beskriva vad som särskiljer Underbaraclara från andra bloggar. Era svar matade jag in i en app som förvandlade texten till detta ordmoln. Genuin, Äkta, Jordnära, Vettig, Ärlig, Trovärdig och Genomtänkt var de omdömen som oftast återkom. Blir så otroligt glad över det!

Här kommer lite mer intressant information om er läsare baserat på era svar. Man får ju helt klart ta statistiken med en nypa salt – ändå är den en intressant fingervisning!

70 procent av er som läser min blogg har läst den i fem år eller längre. 26,9 procent har läst den i mellan åtta och elva år!

99, 2 procent av er som läser identifierar sig som kvinnor. 76,4 procent av er är mellan 25-44 år gamla. 64,7 procent av alla läsare har barn. Hälften av er bor i villa eller radhus och  64 procent tycker att bloggen helst ska uppdateras en gång per dag – varken mer eller mindre.

62 procent av er som läser min blogg följer mig också på instagram. 42 procent har köpt någonting ni sett på min blogg. 54,1 procent tycker att reklam på bloggen är bra så länge den är relevant – ja HELA 99,1 PROCENT av er är positiva till reklam som finansieringsmodell – hellre än att betala en slant för att slippa den. Det var fint att höra att det finns förståelse för tiden det tar att driva en sådan här plattform – och att jag måste kunna hitta intäkter.

De tre i särklass populäraste kategorierna på bloggen är Hem & Inredning, Clara reflekterar och Clara ryter ifrån.

När jag frågade vad ni ogillade med bloggen spretade svaren. Och några saker ni ogillade var precis vad andra poängterat att de gillat. Men svar som återkom flera gånger med liknande formuleringar var att ni stör er på

  • Läsare som skriver dumma kommentarer och kapar kommentarsfältet
  • När det blir mycket reklam på kort tid
  • När saker dubbelpubliceras på både blogg och instagram
  • När jag är alldeles för tvärsäker i mina åsikter

När jag frågade vad ni önskar få mer av ville ni bland annat ha inlägg med

  • Fler foton där jag också förekommer i bild
  • Fler personliga vardagsreflektioner på bloggen
  • Fler youtubeklipp av olika slag
  • Färre tillrättalagda bilder på instagram
  • Längre poddavsnitt
  • Fler instastories och gärna med mig pratandes i bild.

Och så fick jag en massa förslag på konkreta blogginlägg, teman och ämnen att ta upp på bloggen, podden och youtube. Ja, jag har en bank med material för hela det kommande året tror jag. Helt ovärderligt. Är så peppad på att komma igång.

Att utse vinnaren av det lilla priset för bästa svar var verkligen inte så lätt. Men kittet med alla mina böcker och ett gäng sköna beautyprodukter får Sussie Nilsson som kom med en fin ide (som jag dock inte vågar dela med mig av innan jag hunnit implementera den på bloggen).

Återigen – tusen tack för att ni tog er tid att ge så kloka, uttömmande och tänkvärda svar. Ni är ju bäst!