Så tycker Du som läser bloggen!

Alltså ni är ju helt otroliga! Jag gjorde en läsarundersökning i mellandagarna för att få en bättre bild av er följare och vad ni vill se på bloggen. Över 4000 läsare tog sig tid att svara på frågorna! Tusen tack. Jag har fått ovärderlig input och massor av nya idéer.

I en av frågorna bad jag er beskriva vad som särskiljer Underbaraclara från andra bloggar. Era svar matade jag in i en app som förvandlade texten till detta ordmoln. Genuin, Äkta, Jordnära, Vettig, Ärlig, Trovärdig och Genomtänkt var de omdömen som oftast återkom. Blir så otroligt glad över det!

Här kommer lite mer intressant information om er läsare baserat på era svar. Man får ju helt klart ta statistiken med en nypa salt – ändå är den en intressant fingervisning!

70 procent av er som läser min blogg har läst den i fem år eller längre. 26,9 procent har läst den i mellan åtta och elva år!

99, 2 procent av er som läser identifierar sig som kvinnor. 76,4 procent av er är mellan 25-44 år gamla. 64,7 procent av alla läsare har barn. Hälften av er bor i villa eller radhus och  64 procent tycker att bloggen helst ska uppdateras en gång per dag – varken mer eller mindre.

62 procent av er som läser min blogg följer mig också på instagram. 42 procent har köpt någonting ni sett på min blogg. 54,1 procent tycker att reklam på bloggen är bra så länge den är relevant – ja HELA 99,1 PROCENT av er är positiva till reklam som finansieringsmodell – hellre än att betala en slant för att slippa den. Det var fint att höra att det finns förståelse för tiden det tar att driva en sådan här plattform – och att jag måste kunna hitta intäkter.

De tre i särklass populäraste kategorierna på bloggen är Hem & Inredning, Clara reflekterar och Clara ryter ifrån.

När jag frågade vad ni ogillade med bloggen spretade svaren. Och några saker ni ogillade var precis vad andra poängterat att de gillat. Men svar som återkom flera gånger med liknande formuleringar var att ni stör er på

 • Läsare som skriver dumma kommentarer och kapar kommentarsfältet
 • När det blir mycket reklam på kort tid
 • När saker dubbelpubliceras på både blogg och instagram
 • När jag är alldeles för tvärsäker i mina åsikter

När jag frågade vad ni önskar få mer av ville ni bland annat ha inlägg med

 • Fler foton där jag också förekommer i bild
 • Fler personliga vardagsreflektioner på bloggen
 • Fler youtubeklipp av olika slag
 • Färre tillrättalagda bilder på instagram
 • Längre poddavsnitt
 • Fler instastories och gärna med mig pratandes i bild.

Och så fick jag en massa förslag på konkreta blogginlägg, teman och ämnen att ta upp på bloggen, podden och youtube. Ja, jag har en bank med material för hela det kommande året tror jag. Helt ovärderligt. Är så peppad på att komma igång.

Att utse vinnaren av det lilla priset för bästa svar var verkligen inte så lätt. Men kittet med alla mina böcker och ett gäng sköna beautyprodukter får Sussie Nilsson som kom med en fin ide (som jag dock inte vågar dela med mig av innan jag hunnit implementera den på bloggen).

Återigen – tusen tack för att ni tog er tid att ge så kloka, uttömmande och tänkvärda svar. Ni är ju bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Så tycker Du som läser bloggen!”

 1. Grattis till dig Sussie Nilsson. Spännande att se vad 2018 bjuder på för läsning i din blogg Clara. Jag hänger på vart det än bär!

  God fortsättning och tack för en underbar blogg.

 2. Hej Clara! Jag fyllde i din läsarundersökning igår och efter att jag hade klickat iväg den kom jag på att jag glömt en väldigt viktig sak, som jag så gärna ville ha med. Tänkte att jag kanske kunde skicka ett kompletterande svar idag- men se det gick inte, då var det för sent. Jag skriver här i stället: en mycket viktig bidragande orsak till att jag följer din blogg är att den är så välskriven! Att du helt enkelt är så duktig på att skriva och hanterar språket så väl! Detta bidrar till att dina texter blir njutbara att läsa, och ger en fin helhetsupplevelse där ord, bild och ämnesinnehåll samspelar.

 3. Jag har varit bortrest och då vilar jag mig samtidigt från mina andra vanor. Alltså har jag inte läst din blogg under de dagarna och hann inte med enkäten.
  Men kan ju berätta att du här har en 66-åring som, för det mesta, uppskattar dina inlägg. Jag tycker du är tuff och framåt samtidigt som du visar din mjukhet och skörhet.
  Läser din blogg med nöje.

 4. Jag är jättenyfiken på vad den vinnande iden var. Visst säger du till sen när du implementerat den?! 🙂

 5. Vet att detta inte är någon vetenskaplig undersökning, men det vore mer rätt att säga att si och så många procent AV DE SOM SVARADE tyckte si eller så. Så har man liksom helgarderat sig från att dra felaktiga slutsatser av resultatet.

  Tack för en bra blogg och kul att du fått nya idéer och inspiration av undersökningen!

  1. Men hon sa ju att det var 4000 som svarat, så x% av 4000. Det räcker väl? Eller hur tänkte du? Kanske missförstod jag dig?

   1. Ja, just därför. För att 4000 personer bara är en bråkdel av alla som läser bloggen, alltså är det inte alls säkert att resultatet av undersökningen är representativt för alla läsare, vilket man kan luras att tro av formuleringarna i detta inlägg. Det var så jag menade.

 6. All den fina feedbacken förtjänade du!
  Undrar vilken app du använde för att få den bilden?
  Tack!

 7. Jag bor i Edmonton, Alberta, Canada. Ibland tittar jag på din blogg och blir glad över
  vad du skriver och hur Du beskriver ditt liv. Ibland längtar jag hem till Norrland men jag
  tycker att jag känner mig hemma i Ditt fina hem med småpojkarna. Det ger mig
  energi. Tacksamhetsboken är en jättebra ide!
  God fortsättning!
  Ingrid

 8. Tack själv Clara! Kom ihåg att det är du, med din personlighet och ditt sätt att arbeta som har nått fram till detta… vi andra är bara “medspelare i kulisserna” (även om vi är viktiga sådana).

  Vad roligt att det fanns ett pris med i enkätsvarandet… det förstod jag aldrig (åtminstone minns jag det inte)… jag svarade ändå… för att du är du (vilket jag tror att även merparten gjorde). Men fint av dig att vilja erbjuda något tillbaka 🙂

  Hoppas du får ett finfint 2018! Du är sååå värd allt du får!

  P.S. På en av frågorna svarade jag att jag önskar att du uppdaterar mer än 1 gång per dag. Jag var kluven när jag svarade… därför jag velade mellan vad jag själv önskar (egoistiskt) och det som jag förstår att det tidsmässigt måste innebära för dig. Särskilt nu när du inte bara har bloggen att driva. Jag valde att svara utifrån mitt ego, men har full förståelse för att 1 inlägg om dagen är rimligt. Det är detta som ibland gör det svårt att svara på enkäter, när svaret kan variera utifrån olika synsätt <3

 9. 99, 2 % av dina läsare är kvinnor vilket borde betyda att mindre än 1 % är män, något som jag tycker är märkligt. Din blogg tar ju upp många olika ämnen som borde intressera även män och bilderna är ju inte heller fy skam. Eller är män mindre benägna att svara på dylika enkäter? Kanske idé att filosofera kring detta i ett inlägg?