Nu blir det skamlös reklam för min egen man. Men jag brukar få en del frågor om var man kan träna yoga för honom så nu tar jag chansen att skriva. Att folk frågar förstår jag verkligen eftersom han är en landets främsta yogalärare. Ja, jag är givetvis oerhört partisk. Men det gör det inte mindre sant!

Hur som helst. Nu vill jag tipsa om att han i vår startar tre nya kurser i Umeå.

Restorative yoga. En återhämtande yogaklass med fokus på positioner, avslappning och andningstekniker som sänker din stressnivå. Här får du verktyg och träning i att försätta dig själv i ett tillstånd av djupt lugn och avslappning

Herryoga. Många män känner sig inte helt bekväma med att gå på vanliga pass. Kanske tänker de att yoga inte är något för dem eftersom de tror att man måste vara mjuk och smidig för att träna. Men yoga  är ju tvärtom till för alla som vill öka sin kroppskännedom, bli smidigare, starkare och lära sig tekniker för verklig avslappning. Därför håller Jakob också i herryoga och dessa pass brukar vara väldigt populära. Herryoga är perfekt att skicka iväg sin stela gamla pappa på, eller sin kille om han vill bli starkare och smidigare och hitta utlopp för stress. Är man skadad är det också en trygg plats att träna på eftersom Jakob är sjukgymnast och anpassar övningarna efter behoven hos deltagarna.

Slutligen undervisar Jakob Yoga Nivå 3. På dessa pass kan du förvänta dig en utmanande, fysiskt intensiv och lekfull praktik. Alla är välkomna på dessa klasser då yoga alltid praktiseras utifrån individuella förutsättningar och alla positioner går att modifiera. Vad som avgör om klasserna passar dig eller inte är mer ambitionsnivån och personlighet. Om du uppskattar utmaningar, lite högre tempo och intensitet i praktiken så är detta klassen för dig.

Här kan du läsa mer om kurserna och vart du anmäler dig.