Snart på väg

Jag är så glad för imorgon packar jag och Bertil in oss i bilen och kör till Jokkmokk för marknad. Vi stannar i Luleå och hämtar upp min syster med dotter och svärmor innan vi kör vidare upp till mormor. Fast först en sväng förbi min faster och hennes man i Boden såklart.

Att ses till Jokkmokksmarknaden varje år har blivit en fin tradition – och någonting att se fram emot när julhelgerna är över och oxveckor väntar. Bertil fyller år några dagar efter och han konstaterade att han längtar mer efter marknaden än efter sin födelsedag.

Det här blir den fjärde helgen i rad som jag reser bort så efter marknaden ser jag fram emot att stanna hemma en hel månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Snart på väg”

  1. Åh, jag var nästan på väg dit i år också, men fick lov att stanna hemma ändå p.g.a av en massa extra utgifter. Kostar ju en del att resa dit från Österbotten.

  2. Var på Jokkmokks marknad för första gången förra året, så roligt och så mycket fint att se och gott att smaka på! Blir att åka förbi en sväng i år igen 🙂

  3. Underbart! Har velat åka dit många är nu! Funkar det att åka med små barn? Hur mycket tid behöver man? Vilka är dina bästa tips?

  4. Jag såg ett inslag på TV om marknaden igår, missade tyvärr en del men hörde att de pratade om den låga andelen inhemska turister, att få turistar nära hembygden. Tydligen är det många från andra länder på denna marknad? Hoppas ni får det toppen!

  5. Passa på att fika i församlingshemmet – det brukar vara min mans kusin som står för fikat, med hembakat och goda mackor – alltför billigt och jättegott! Vi har bara varit där en gång – när det var 400-års jubileum, kallt som bara den men exotiskt och spännande för en skåning. Så mycket att se och uppleva! Hoppas ni får en härlig helg!

  6. Helt underbart att få se en renrumpa det första man gör när man surfar in 🙂 Blir lycklig i själen, de är ju så fina renarna. Ha en riktigt fin marknadshelg.

  7. Tips i Jokkmokk:
    Gå och lyssna på Natalie Carrion på bio Norden i kväll 3/2 kl 19.00. En Umeå tjej med samiska rötter som skriver fantastiska låtar. Ett härligt gäng musiker sår också vid hennes sida.